Kritika
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.02.2010
- Poena
- 320
Dakle za koji se odlučiti Nokia N9 ili Samsung Galaxy S II i zašto? Koje su mane i prednosti jednog a koje drugog
Poslednja izmena:
Zakopaces se sa N9. Super je telefon, ali je slabo podrzan.
Ma kakav n9, sgs2 je u svemu ali bas svemu bolji.
Aha, brzina i stabilnost čega, kalkulatora i poruka, pa to ti je kao dumbphone. Navedi mi jednu tako jako bitnu stvar koja je toliko bolja na N9? Nisam gledao neke testove n9 ali može neki klip gde se vidi ta da te citiram DRASTIČNA prednost u brzini i stabilnosti.hm, vec smo zakljucili da su rezolucija ekrana(malo) i kvalitet izrade(mnogo) losiji kod SGS2, dalje stabilnost i brzina sistema su takodje drasticno na strani N9, i jos mnogo stvari koje su nekim ljudima bitnije od aplikacije koja GPRSom javlja koliko ptica kruzi oko brda na kome se nalazis
trolujes, ja sam napisao rezolucija ekrana a ne ekran, razlika je ogromna izmedju ta 2 pojma.. nisi gledao testove N9? Ja sam mislio da ti sve ovo pricas iz iskustva, a ti u stvari nisi ni koristio telefon, a mozda cak ni taj SGSII. Postovi ti lice na klinca koji tvrdi da je jedan auto bolji od drugog zato sto na papiru ima 0,1 sekundu bolje ubrzanje i trosi 0,1 litar manje goriva, a sto ga nije vozio to nema veze.
@hsv sto se kvaliteta izrade tice plastika je plastika, nije da se tu moze uraditi nesto epohalno da bi se prenebregla ta cinjenica...drzao ga u ruci, uvija se i pucketa pod prstima ako se stisne jace, vremenom se sigurno mnogo vise "ljusti" nego metal i nakon malo duze intenzivnije upotrebe to kuciste ne lici ni na sta, meni N8 izgleda isto kao i dana kad sam ga kupio
trolujes, ja sam napisao rezolucija ekrana a ne ekran, razlika je ogromna izmedju ta 2 pojma.. nisi gledao testove N9? Ja sam mislio da ti sve ovo pricas iz iskustva, a ti u stvari nisi ni koristio telefon, a mozda cak ni taj SGSII. Postovi ti lice na klinca koji tvrdi da je jedan auto bolji od drugog zato sto na papiru ima 0,1 sekundu bolje ubrzanje i trosi 0,1 litar manje goriva, a sto ga nije vozio to nema veze.
Do pre neki dan sam imao Nokiu N9, Telenor poslao da im odradim nešto, ako objave zvanično, okačiću link ovde ....
Iskreno, telefon mi se baš svideo. Lepo izgleda, meego je izuzetno brz a multitask je priča za sebe.
Telefon je jednostavan za korišćenje, gašenje i obaranje programa u pozadinu se obavlja pokretima prstiju i na to se čovek brzo navikne.
Fabrička tastatura je odlična, bolja je 100 x od Swift key-a koju koristim na Androidu, HTML5 je integrisan u fabrički browser, dok je flash podržan kroz Firefox.
Bio je izbirljiv po pitanju nekih video fajlova, mada one najbitnije pušta bez problema (mislim na mp4 i h264).
Stvarno je velika šteta što je Nokia ulozila toliki novac i energiju u razvoj ovog telefona i njegovog OS-a, koji je realno imao perspektivu, a onda su jednostavno digli ruke i prešli na WP gde će ih konkurencija zakopati.
Mislio sam da skljocas slike svaki dan, pa se nakupe vremenom.
Air droid i kies air su app na telefonu koje podignu web server na telefonu i onda kroz browser na desktopu kontrolises telefon.
Sgs2 pusta skoro sve video formate. Do sada nisam naleteo na videofile koji nece da radi.
Na Androidu imas veliki izbor tastatura koje mozes podesavati do detalja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari