Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Jedino sto ja vidim je Revolution a i to ce verovatno biti za :wall: :)D)

Zašto, ali zašto, je teško ostavljati originalna imena filmova i serija? Zašto nazivi moraju da se prevode? Tako dobijamo Aliens/Osmi putnik, Blade Runner/ Istrebljivač, Castle/Zamak (a nema veze sa nikakvim zamkom, ali ga prevode i kao Kesl/Kestl, što je još gore) i ostale kombinacije.

Meh, možda ima onih koji slabo razumeju engleski? Dobro je dok nemamo sinhronizovane filmove na srpski, realno treba prevazići loše prevedene naslove, ima i gorih stvari:)

:sceptic::sceptic:

Zasto li su mi na pameti one prve glasine o temi Prometheus-a od pre dve godine !? :d

ne bih da budem sexista pa da sahranjujem film zato sto je glavni lik zena...obecava autenticna postava Ridli i Fencher, promena svakako pomaze u izbegavanju klishea gde svi ostali nastavci lice na orginalni...jos je rano bilo sta naslutiti o nastavku osim da je zena glavni lik...intrigantno, ne ocekujem super kul sapunicu gde je cgi glavni adut, vec prilicno mracan film i ono sto i jeste proslavilo prvi deo - pricu!

Možda je tako i bolje, neizvesnost je dobra stvar:)

Samo da novi zenski Istrebljivac ne bude
24ecfev.jpg

Konacan info o datumima pocetka prikazivanja Prometheus 3D u Srbiji:

Premijera u Beogradu zakazana je za 6. jun u 20:30 u multipleksu „Kolosej“, u 20 časova novosadskom bioskopu „Arena Cineplexx“, i u 21 čas u bioskopu „Cineplexx“ u Kragujevcu i bioskopu „Vilin grad“ u Nišu.

>

Continuum E01 A Stitch in Time

Nista posebno loshe za sada, ali ni nishta posebno po chemu bi privukla gledaoce, izuzev to sto je trenutno jedan od retkih sf show-a...
Nesto cool gadgeta koji ce verovatno biti raspolozhivi do kraja ove decenije tako da je 'opis' izgleda buducnosti prilicno off...
Izvestan broj poznatih likova (pre svega lik C-man-a iz X Files..)

17.06 -- Falling Skies S02
23.07 -- Warehouse 13 S04
23.07 -- Alphas S02

>

Pocinju da stizhu prve recenzije sa test screening-a Prometheus-a. Ocene su uglavnom veoma povoljne ('masterpiece','best sf movie of the decade') ali jedna trecina recenzenata ima problem sa ancient aliens / creationism temom filma u sf setting-u... otprilike ono sto se i pretpostavljalo da ce da bude... :trust:

Prometheus-u uopste nece biti tesko da bude "masterpiece" s obzirom da mu je Hobit jedina konkurencija po gabaritima.

Meni se svideo Continuum, gotivna je ideja. jedino sto ne volim onog malog glumca, tresno bi ga fosnom u glavu, ali okej je za sad.

...gotivna je ideja...
C'mon. To je u osnovi Terminator samo izvrnut naopacke. Young!Alec stvara Skyne... ovaj, Liquid Chip. A Terminat... ovaj, nasha Barbie heroina biva poslata unazad kroz vreme kako bi ga zastitila od Pokreta Otpora... ovaj, zlih terorista, koji ce pokushati da ubiju Young!Alec-a. Jedina prava razlika je sto ih Old!Alec sve shalje 60 a ne 6 godina unazad, a kakvi su mu motivi za to je trenutno jedina misterija u show-u.
U sve to umuckano je i malo Equilibrium-a ali sa dovoljnom dozom ambivalentnosti, kao i naznake klasicnih vremenskih paradoksa...

Showcase je vishe nego zadovoljan sa gledanoscu - Continuum je gledalo negde oko 1.7 mil gledalaca (prethodni rekord drzhi Lost Girl sa oko 500k gledalaca), tako da se vec pricha o mogucnosti da se seriji vec dâ druga sezona. Ja bih ipak sacekao da vidim kako ce se show razvijati i kolika ce gledanost biti za E02 i E03. Po meni, Continuum E01 je bio samo OK-ish, a razlog za ovako veliku gledanost je najvishe zbog toga sto je ovo trenutno jedan od retkih sf show-a, i sto JJA nije ni na koji nachin ukljucen u njegovo stvaranja. Najveci minus trenutno je sto Rachel Nichols nije Christian Bale.

Poslednja izmena:
Moguce i to da se desi uskoro, jer je prvi put u istoriji holivuda veca lova u TV-u nego filmovima. skoro je Brad Pit u polusali izjavio - sta treba da uradim da dobijem TV ulogu ? Jedini koji mlati nevidjene pare trenutno u filmu je RDJ

Diskutabilne tvrdnje na mnogo nivoa... Pre svega, TV honorari se kriju bolje nego drzhavne tajne...

Ono sto se zna jeste koliku ukupnu zaradu imaju pojedini glumci. Prema Vanity Fair Magazine Top Paid listi za 2011:

1. Leonardo DiCaprio ($77 million)
2. Johnny Depp ($50 million)
3. Adam Sandler ($40 million)
4. Will Smith ($36 million)
5. Tom Hanks ($35 million)
6. Ben Stiller ($34 million)
7. Robert Downey, Jr. ($31 million)
8. Mark Wahlberg ($28 million)
9. Tim Allen ($22 million)
10. Tom Cruise ($22 million)
11. Jim Carrey ($20 million)
12. Daniel Craig ($20 million)
13. Robert Pattinson ($20 million)
14. Brad Pitt ($20 million)
15. Matt Damon ($18 million)

01. Angelina Jolie, $30 million
02. Sarah Jessica Parker, $30 million
03. Jennifer Aniston, $28 million
04. Reese Witherspoon, $28 Million
05. Julia Roberts, $20 million
06. Kristen Stewart, $20 million
07. Katherine Heigl, $19 million
08. Cameron Diaz, $18 million
09. Sandra Bullock $15 million
10. Meryl Streep, $10 million

večeras ćemo u areni ns da isprobamo novu silver screen tehnologiju sa pretpremijerom Prometheusa u 240Hz, jedva fucking čekam

Jos samo da su filmovi u 48-60 fps pa da uzivas. :)

tek sad videh - Vgagi, ali ovo je lista od 30ak ljudi, a posle njih ide uzasno velika lova za svaki TV lead. prijatelji su primali po milku za poslednju sezonu, Kifer je dobijao nerealne pare i za glumu i za reziju 24ke, Hugh Laurie je takodje imao dva income-a na kraju House-a i oko 600.000 po epizodi. Cinjenica da se film bolje prodaje jer ide u bioskope, ali se situacija polako menja, usled sve manje inventivnosti u holivudu, i sve veceg auditorijuma iza kucnih TV ekrana.

ja htedoh da odem ali sam morao da pomerim. Javi utiske dovla...

jbm li ga nisam ipak mogao večeras nikako (kad sam saznao par sati pred projekciju) a sutra nisam u NS-u uopšte. ovo mi dođe kao na pešačkom, pustim njih par prve čisto da vidim oće ih nešto udariti :D. tako da ću tek u sredu znati valja li ***

odlican review filma, slazem se sa 99%:

http://uglyreview.blogspot.com/2012/06/prometheus.html

"So after over 30 years of waiting, Ridley Scott makes his return to the sci-fi world of Alien. Sort of. The sad news: Prometheus is a lesson in style over substance. Not just in its execution as a film but in its considerable, impressive marketing efforts. The hype, the rumours, the speculation and finally the film has all culminated in an event that would have to have been something very special to avoid being a disappointment. Unfortunately, if somewhat predictably, the film does indeed falls short.

"Where to start with Prometheus. Well how about that the opening 50 minutes genuinely excited me and for a moment lauded me into a false sense of hope that Prometheus could live up to my, and many others, considerable expectations. Well crafted, intriguing and impressively made, Ridley Scott’s film initially had me hooked..."

i onda raspad sistema.

Jos samo 2 dana! Koliko sam zeljan samo ovakvog filma!

Prometheus took first place in 14 of its 15 markets and earned an estimated $35 million this weekend. In Russia, its $11.1 million is the third-highest opening for a Fox movie behind Avatar and Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, and its $9.99 million debut in the U.K. is the best ever for a Ridley Scott movie. 3D was a big part of that U.K. result, as the premium-priced format accounted for 73 percent of sales. Finally, Prometheus's $7.06 million start in France is the second-best debut this year for an English-language movie behind The Avengers. Along with its U.S. opening, Prometheus expands in to 35 markets including Australia, South Korea, and Taiwan next weekend.

Srecom, filmovi nisu graficke karte, pa nam review nekog anonimusa s neta znaci NISTA.

ajde, jedva cekam da cujem jos necije misljenje odavde... jednostavno bilo je previse hypea oko filma, pogledajte samo sta je sve ovde ispisano u vezi kostima, broda, mogucnosti ili nemogucnosti da imamo takvu tehnologiju za 90 godina... sve to je totalno irelevantno u samom filmu.

btw

zar je moguce da niko nije bio na premijeri?

Ja planirao al sam odustao kad sam video da ce biti u Koloseju. :D

Inace, jel mozes da objasnis sta ne valja u filmu, pod ovim ne mislim na tehno-gizmos, vec na strukturu filma, reziju, scenario...?

Vrh Dno