Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Brzina se povecava za mesec dana tj. prvog jula.

haha, kakav sam ja retard tek sad video. Jun, Jul, meni to isto.
Ovo je svakako super od njih, ovo ucestalo povecanje brzine. Jos samo da ubace HD kanale, mada pitanje dali bi ih ja i gledao.

Poslednja izmena:
Valjda će se udostojiti i otvoriti Fb i Twiter nalog kao što imaju sve normalne kompanije,a to ima njihov najveći konkurent SBB.
Čisto zbog bolje komunikacije.
IKOM u svemu uvek zaostaje za SBB-om,pa se nadam da će se to jednog dana promeniti.

Kako dobili patku? Pa taj paket je najnesrazmerniji ako pricamo o odnosu cene i protoka...50 Mb/s za 4000din i plus ostalo sta ide uz njega...pa bas njega ne treba da diraju jer je u onosu na FLAT4 i 3 puta veci protok...njega su koliko se secam skoro nesto duplirali...

Ja FLAT3 od 8/384 placam 2300din a ti 4000din placas 50/1...6 puta veci down i 3 puta veci up, uz vise pay paketa...

Poslednja izmena:
Bar ce korisnici sa Flat 3 napokon moci da koriste Skype video.
Ja sa Flat 2 mogu samo da sanjam normalni video poziv. Odnos dw/up 47:1 pa to je smejurija!
Koliko vidim kod SBB je najmanji paket 6 Mb/s (6144/512)
Kod Telekoma je najmanji up 256
Orion najmanji up 250
Samo u Ikom-u se stisli ko da je sa poslednjeg izvora. Ne, ama bas nista mi ne znaci sto ce Flat2 podici sa 5 na 6, hocu bar bednih 256 upload.

Kako dobili patku? Pa taj paket je najnesrazmerniji ako pricamo o odnosu cene i protoka...50 Mb/s za 4000din i plus ostalo sta ide uz njega...pa bas njega ne treba da diraju jer je u onosu na FLAT4 i 3 puta veci protok...njega su koliko se secam skoro nesto duplirali...

Ja FLAT3 od 8/384 placam 2300din a ti 4000din placas 50/1...6 puta veci down i 3 puta veci up, uz vise pay paketa...
A ko tebi brani da dodas tih 1700 dinara kad je tako dobar odnos cena- kvalitet??? Isprsi se lepo jos tih 15 evrica i neces imati glavobolju pa ces i ti imati razlog da budes neraspolozen kao i ostali korisnici Flat 5 paketa...

Valjda će se udostojiti i otvoriti Fb i Twiter nalog kao što imaju sve normalne kompanije,a to ima njihov najveći konkurent SBB.
Čisto zbog bolje komunikacije.
IKOM u svemu uvek zaostaje za SBB-om,pa se nadam da će se to jednog dana promeniti.

Slazem se! FB i Twitter nalog su odavno trebali da otvore... Takodje da se srede malo svoj sajt i poprave malo imidz na internetu.
Ali hajde da sagledamo situaciju onakvu kakva jeste, IKOM je kablovski operater koji nudi KTV/DTV/Internet/VOIP, IKOM nudi svoje usluge samo na teritoriji Beograda, mislim da IKOM moze da uspe da bude konkurent SBBu, ali samo u Beogradu.

Ali da bude konkurent SBBu na teritoriji Srbije ili exYu, nikako. SBB je mnogo veca kompanija, tj. oni koji stoje iza SBB, kompanija koja nudi svoje usluge (KTV/DTV sa HD kanalima/TotalTV/Internet/VOIP) sirom Srbije, kao i na podrucju exYu.

Buducnost IKOMa je da ostane lokalni operater i bori se za korisnike na podrucju Beograda, ili da dozvoli da ga kupi neka veca kompanija. Mislim da IKOM moze da uspe na podrucju Beograda, ali definitivno ce imati konkurenciju, na podrucje Beograda ulecu Telefonkabl i Targo telekom sa FFTH. Telekom je isto najavio da krece sa FFTH, verovatno i SBB, tako da ne znam koliko ce IKOM moci da bude konkurent ako ostane jedini operater koji ce da nudi kabl.

koji modem daju kako bih izvukao 20mbps (flat 4)....? treba mi neki info oko napajanja...hvala unapred..

A ko tebi brani da dodas tih 1700 dinara kad je tako dobar odnos cena- kvalitet??? Isprsi se lepo jos tih 15 evrica i neces imati glavobolju pa ces i ti imati razlog da budes neraspolozen kao i ostali korisnici Flat 5 paketa...

Nisam ja ni nezadovoljan ni neraspolozen, nego mi cudno sto se bunis a na FLAT5 paketu si, nisam skapirao da nisi razmisljao logicki nego cisto - "zasto nisu povecali moj paket kad su svi ostali povecani", a zaboravio si da je FLAT5 skoro bio dupliran, nijedan drugi paket nikad nije bio dupliran...

Slazem se! FB i Twitter nalog su odavno trebali da otvore...
SBB ima svoj Twiter nalog plus što je uvek za korak ispred IKOM-a u svemu pa i sada kada je fixna telefonija upitanju.
Ja sam ih već nekoliko puta pitao konkretno za twiter i samo umeju da kažu da će zabeležiti sugestiju i sve ostane samo na tome.
Ne razumem ih što im je toliko teško da to otvore,prvo besplatna reklama,drugo tako bi možda više ljudi posećivalo njihov sajt da prčitaju novosti,mada nemaju baš nešto novo ni da napišu,ali ajde...I treće,imali bi javnu komunikaciju sa korisnicima koju bi svako mogao da prati ko koristi njihove usluge ili ko će možda postati njihov korisnik.

Pa to znaci i novo radno mesto, neko ko ce biti zaduzen da vodi drustvene mreze... Ipak je SBB veca i ozbiljnija kompanija, ne kazem da IKOM nije ozbiljna kompanija. Da, besplatna reklama (ali njih da ne interesuje internet marketing uopste izgleda, a to ne bih mogao reci za SBB koji ima FB i twitter nalog, yt nalog, forum, placene reklame na sajtovima), ali opet nama ne treba twitter nalog koji ce da otvore i koji ce se koristiti za jednosmernu komunikaciju. Definitivno nemaju nekog ko je zaduzen za sajt i za drustvene mreze, evo vidi se i poslednja vest oko povecanja brzine, mi svi smo prvo dobili pismeno obavestenje, a posle 3 dana su resili da to objave i na svom sajtu, trebao bi neko da ih obavesti da smo u 21. veku.

Pa to znaci i novo radno mesto, neko ko ce biti zaduzen da vodi drustvene mreze... Ipak je SBB veca i ozbiljnija kompanija, ne kazem da IKOM nije ozbiljna kompanija. Da, besplatna reklama (ali njih da ne interesuje internet marketing uopste izgleda, a to ne bih mogao reci za SBB koji ima FB i twitter nalog, yt nalog, forum, placene reklame na sajtovima), ali opet nama ne treba twitter nalog koji ce da otvore i koji ce se koristiti za jednosmernu komunikaciju. Definitivno nemaju nekog ko je zaduzen za sajt i za drustvene mreze, evo vidi se i poslednja vest oko povecanja brzine, mi svi smo prvo dobili pismeno obavestenje, a posle 3 dana su resili da to objave i na svom sajtu, trebao bi neko da ih obavesti da smo u 21. veku.
Zato će i propasti ako tako nastave i budu neozbiljni.
A video sam sajt Targo telecoma i Telefoncabla,i mogu ti reći da ako budu cene prihvatljive odoh kod njih.IKOM mi nije iz oka ispao pa da se vežem za njih.

Nije mi samo jasno na osnovu cega vlasnici flat 5 treba da budu neraspolozeni. Dobili ste dva ubrzanja u poslednjih 6 meseci, dok je za paket flat 3 ovo prvo ubrzanje ove godine. Ikom skoro nikad ne podize sve pakete odjednom. Vi ste dobili ubrzanje pre tri meseca, sad je red na flat 3. Pa ce za par meseci opet da podignu flat5 itd.

Inace, tvoj paket je najbolji paket iz vise kategorije u zemlji, i opet si nezadovoljan. Ajde malo da budemo realni :)

Inace, tvoj paket je najbolji paket iz vise kategorije u zemlji, i opet si nezadovoljan. Ajde malo da budemo realni :)

Inace moj paket je skoro duplo skuplji od tvog (pretpostavljam da si na FLAT 3) i kao najveci i najskuplji paket i korisnik istog, takodje ocekujem najvise od istog... Daleko od toga da sam nezadovoljan-naprotiv, ali takodje daleko od toga da to ne moze bolje za te novce, ili bar jeftinije ;) Necu da idem u off topik i da nas poredim sa Rumunima, Bugarima i slicne price da ne bi bilo offa i flejma, ali moja plata nije 5x veca od Rumunske ili Bugarske a cena neta koju placam jeste skoro 5x veca dalje mozes i sam da povezes ;)

Sve mogu da povezem, osim toga sto se zalis sto vi jedini niste dobili povecanje, a dobili ste ga dva puta u zadnjih 6 meseci kad ostali nisu dobijali.

A i ovo nije bas logicno:

Inace moj paket je skoro duplo skuplji od tvog (pretpostavljam da si na FLAT 3) i kao najveci i najskuplji paket i korisnik istog, takodje ocekujem najvise od istog...

jer i dobijate ubedljivo najvise od istog. Nadji mi bolju ponudu u Srbiji za 4000 dinara :)

Poslednja izmena:
@Nothingman: sve sam ti lepo objasnio gore da ne kazem nacrtao, to dal neces da ili ne zelis da razumes i gledas realno nego gledas subjektivno, to je vec tvoja stvar ;)

p.s. Jedino ako nisi Ikomova garda za reklamu onlajn :-devil-: onda te razumem i slazem se sa tobom :d

Poslednja izmena:
Inace moj paket je skoro duplo skuplji od tvog (pretpostavljam da si na FLAT 3) i kao najveci i najskuplji paket i korisnik istog, takodje ocekujem najvise od istog... Daleko od toga da sam nezadovoljan-naprotiv, ali takodje daleko od toga da to ne moze bolje za te novce, ili bar jeftinije ;) Necu da idem u off topik i da nas poredim sa Rumunima, Bugarima i slicne price da ne bi bilo offa i flejma, ali moja plata nije 5x veca od Rumunske ili Bugarske a cena neta koju placam jeste skoro 5x veca dalje mozes i sam da povezes ;)

Realno ako neces da ides u off i flejmujes onda nemoj nastavljati sa baljezganjem...Pricas kako je duplo skuplji FLAT5 od FLAT3 ali nigde ne iznosis podatak da je protok 6 puta veci za down i 3 puta za up...toliko o tvojoj nekoj prici, da i ovo sto kaze @Nothingman, u poslednjih 6 meseci FLAT5 je imao dva boosta...

Poslednja izmena od urednika:
U pravu ste ;)

Ikom pod hitno treba da pojaca down/up na flat2 to jest flat3 paketu.. ;)

Ma zabole njih,to će tek da urade kada dobiju konkurenciju kao što je sad u mobilnoj telefoniji i kad počnu da gube korisike.Dotle će da guraju kako hoće...

Pisao sam vec ranije o uploadu na Ikomu. Ja mislim da njihova mreza ne moze da izdrzi neko znacajnije povecanje uploada. Ne postoji apsolutno ni jedan jedini razlog da korisnike drze na ovako malom uploadu. Oni prema nadprovajderu imaju sigurno ogroman visak uploada, ali mislim da im je problem upload u lokalnoj petlji. Slicna stvar je i sa SBB-om, ali oni ocigledno imaju kvalitetniju lokalnu petlju od Ikoma, pa mogu da daju nesto veci upload.

Sve u svemu, mrka kapa izgleda sto se tice veceg uploada kod kablovskih operatera :)

Zasto bi sbb povecavao bilo sta kad su trenutno najbolji u Srbiji ?

Sto se mene tice neka smanje cenu, a ul i nije bitan kad je vec na 5mb/s

Upload 5 Mb/s ???

Ne, ne, ne.
Mislim kad je ionako mali upload(0.128mb/s) za dl od 5mb/s.

Download nema veze sa upload-om. Ali programi koji koriste i up i down znaju da iskoriste oba poput skype-a recimo ili torrent-a. Mada posto je u zadnje vreme u Srbiji popularno da se uzimaju veci paketi pa preko komsijskog rutera deli sa ostatkom ulaza (ulice) onda i ne cudi sto je ojadjen upload. ja bih najvise voleo da imamo simetrican net ali to skoro nece moci u Srbiji ...

Vrh Dno