Šta je novo?

Lg P990 VS P920 VS ...

• Začetnik teme Začetnik teme IONE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

IONE

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2009
Poena
320
Koliko god bio odusevljen Wave-om njegov OS me "ubija" :angry:
Odlican hardver koga je softver ugusio, ocekivao sam od Bada-e 2.0 stepenik vise a krajnji rezultat je bio troskok u nazad.

Posto "nemam vremena" 🙂 da cesto menjam telefone zeleo bih da moj sledeci telefon budeo zaokruzen proizvod do 250 eura(samo nov uredjaj).

Sve sto me je odusevljavalo na Wave-u zeleo bih da ima i moj sledeci telefon:
- Kompaktan uredjaj (da nista ne skripi, krcka i sl.)
- Fluidnost u radu (bez kocenja, usporavanja, restartovanja i sl.)
- Da baterija moze da izdrzi bar 2 dana (mislim samo na rezim razgovora od ~ 2h.)
- Odlicna kamera (pikseli mi nisu bitni, sa kamerom Wave-a sam prezadovoljan)
- Audio ugodjaj da bude dobar (znam da sam dosadan ali na Talasu je zvuk ubica 🙂 )
- Ekran minimun 4" (do petice lagano)
- WiFi ,da ima ok domet i da ne puca konekcija
- GPS (autonavigacija i trening aplikacija)
- Sto se tice izlaza sto vise to bolje ali 3,5mm je obavezno
- Sto se tice surfa, da otvara lako stranice i flash sadrzaje
- Android obavezno (trenutno ne vidim alternativu)
- Brend nije bitan (kada Nokia nije u konkurenciji 🙂 )
- Voleo bih Amoled sa majmunom (nije pod "mora")
- Upotrebljiv spikerfon
- Zvuk u slusalici i pri reprodukciji muzike da bude glasan i bez distorzija a vibracija bar da se oseti
- FM radio (bilo bi lepo ali nije presudno)
- Ako se setim jos nekih smernica postovacu...

Sta mislite o dva predlozena Lg modela?
Da li ima nekih bitnijih razlika izmedju P990 i P920 a da to nije kamera i velicina ekrana?

ZTE Skate kao budzet resenje? Malo sam se igrao i za to "malo" je ostavio ok utisak, kakav je u realnoj eksploataciji?

Koji je vas predlog(i zasto)?

Hvala svima unapred na pomoci.
Prijavite ovaj post

Mironiko, mogao si okaciti par korisnih linkova sa xda kada budes imao vremena, bas me zanima razvoj situacije oko kamere i audio cipa a trazio sam po xda, ima krs tema i postova o O2X, ne mogu da nadjem.

@Mironiko
Sto me rusis 😀

Taman prelomim u korist jednog modela a vi nahvalite drugi 😉

Koji audio cip ima P920?

Veci ekran mi je velika prednost na strani P920...

@hsv.stoned

Evo teme o kameri, jedan od MODova, za stock-ROMove:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1592747

Sve ostalo se nalazi u Android Development podforumu za LG Optimus 2X na XDA, lako je naci SuperCurio-vu temu o VoodooSound-u (koja je, istini za volju, dugo od njega neposecena...) kao i temasek-ov thread, u kom se nalaze linkovi do mnogih modova, dok su nazalost i svi screenshot-ovi sa camera-MODova negde u tom threadu, pa mora search da radi malo... 🙂

Sorry IONE... 😛 Posebno jer ti ja ne mogu pomoci da prelomis izmedju 2X i 3D, samo mogu izneti generalne prednosti i mane 2X.

Ako su ti 3D efekat i veci ekran prednosti, sve je jasno. Ako ti je bitnija zajednica i prisustvo VoodooSound-a, i onda je sve jasno. Generalno, mislim da nijedan nije pogresno uzeti.

Generalno, mislim da nijedan nije pogresno uzeti.

Realno. S'tim sto sam citao da je P920 bolji sa multimedijom. Chipset mu se bolje snalazi. Zato nisu koristili Tegra chipset kao kod 2X.

Malo sam istrazivao service manual za P920. I njegov audio chip je TWL6040, tako da je onaj podatak sa neta netacan (za oznaku). Ali to jeste chip koji koristi i Galaxy Nexus. I kazu da je veoma dobar, ima puno kanala (osmokanalni).

Francois (supercurio) has expressed a few times that the Galaxy Nexus has good audio potential, and that alone should tell you something.
LINK

Poslednja izmena:
Ne znam, moze biti da se 3D bolje snalazi, ali i na 2X multimedija leti, to potpisujem. A na XDA se Tegra 2 pre svega hvali kao odlican chipset za igranje, sto, je l' - nisam testirao... 🙂

Inace, tek sto dodjoh sa bugarskog primorja, gde je O2X lagano snabdevao zvucnike muzikom, pri cemu posebno hocu da istaknem - glasnocu. Fino to bude, a da podsetim, Voodoo tu pomaze, jer telefon tu te zvucnike prepoznaje kao headphones... 😉

A gde su semplovi/fotografije ovde?😀

U svakom slucaju ja mislim da je O2X bolji izbor za pokretaca teme, pre svega zbog bolje kamere i zvuka.

Pa napisao sam - u temasek-ovom threadu... 😉 Nazalost, jer taj thread ima goomilu strana.

Ipak, sve i da sad nadjem konkretne semplove jedne do drugih, mog zakljucka nece biti, jer nisam merodavan za uporedjivanje kamera posto se ne razumem dovoljno... Jedino sam video da zaista fabricka kamera sa O2X moze da se unapredi tim modovima - cak i laicko oko primeti vise svetlosti, neku kao zivost boja tj. manju ispranost i pre svega - manje mutnoce.

cak i laicko oko primeti vise svetlosti, neku kao zivost boja tj. manju ispranost i pre svega - manje mutnoce.

To je onda to 🙂 Ako je sve ovo ispravljeno onda je sa tim romom kamera definitivno bolja.

Jos nista, sve se nadam pasce cena SII 🙂
Buraz uziva sa SII i znam koliko je to dobar telefon(za mene), ako mu uskoro cena ne krene da pada(uzdam se u SIII 🙂) uzimam jedan od dva predlozena LG-a.

Kakav je spikerfon na P990?

2310 se koristi i ne uzivam u tome 🙂

Najkasnije u toku sledece nedelje(zbog vremena najvise, ne zelim slanje telefona) bih trebao da se ponovim...

Za sada 1- P920
2- SGS II od buraza(on uzima Note)
3- P990
4- Sta mislite o Evo 3D, najvise me privlaci kilo rama? Sta Evo nudi vise(ako nudi) od P920, ne bih samo za RAM davao 30 jura vise?
Molba 🙂 Da li su drugari forumasi iz NS-a i Bg-a(najvise telefona iz oglasa je iz tih mesta a daleko mi nije) zainteresovani da mi prave drustvo pri kupovini i objasne mi neke "cake" oko telefona... prvo cake a onda vas napijam 🙂

Ja mislim da je najbolje da uzmes od burazera GS2... Znas sve o tome, a i znas kako ga je koristio, koliko je i da li je ispadao i sve ostalo... Znaci proveren primerak...

Pa ti uzmi, pa ga casti sa jedno 300 eura 🙂

Nazad
Vrh Dno