Šta je novo?

Cudan problem sa netom ?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Desava mi se povremeno da nemogu na net.
Win 7 pro Sp1, Avast 7 + Superantispyware pro.
Ikom M5101 + Tp Link 340g sa poslednjim fw.

Upalim masinu, sve se digne regularno, sve radi, osim sto povremeno nemogu na net.
Udjem u modem (status Operational, u logu nista nenormalno).
Udjem u ruter ( ima javnu Ip adresu 95.xxx.xxx.xxx, u logovima nista sto bi ukazivalo na problem).
Mrezna konekcija u sys.traju je precrtana.
Menjao sam sve kablove, isto se desava.
Nema zakonitosti kada ce se desiti problem.

Iskljucivao sam ruter i isao direktno na modem 2 PC, isti problem.
Pustao sam malwarebytes, Pctools , f-secure itd i nista nisu nasli.
Ne volim neresene situacije, a svaka ideja je dobro dosla.

Hvala.

Kreni sa ovim.

Ako ne pomogne, kad ti nestane net, odradi i kopiraj ovde rezultate ove dve komande:

''ipconfig /all''
''tracert www.google.com''

U Avast-u postoji komponenta koja skenira net koja na nekim kombinacijama OS + software + ruter moze da pravi probleme koje si opisao. Probaj da iskljucis samo tu komponentu ili kompletan Avast na nedelju dana, pa vidi kako se ponasa racunar.

U Avast-u postoji komponenta koja skenira net koja na nekim kombinacijama OS + software + ruter moze da pravi probleme koje si opisao. Probaj da iskljucis samo tu komponentu ili kompletan Avast na nedelju dana, pa vidi kako se ponasa racunar.

I meni se ovo dešavalo i znam da je problem u Avastu - poslušaj čoveka i isključi taj modul.

Jutros sam resetovao net stack, kao sto rece covek.
Ceo dan sam nesto downloadovao i nisam iskusio problem.

Ukoliko se desi ponovo, bacam se na Avast.
Hvala svima.

Evo, posle jednog dana, ponovo isti problem. Ipak je definistivno Avast.
Ortak mi je poslao link gde pise da KM player salje anonimno na koreski server neke informacije o racunaru, fajlovima itd.
Htedoh da ga dodam u firewall, ali cvrc. Nisam mogao da ga startujem.
Deinstalirao sam Avast i firewall je proradio...

Razmiljajuci koji Av da stavim, odlucio sam se za sluzbeni H-Secure client Security 9 sa kojim na poslu nemamo problem.

To be continued...

Panda Cloud Free radi ok. MSE security može da prođe. Novi Avast je previše invazivan za običnog korisnika i ima previše problema...

Panda Cloud Free radi ok. MSE security može da prođe. Novi Avast je previše invazivan za običnog korisnika i ima previše problema...

Hvala, ali kada mi neko pomene Cloud, i ovo malo kose mi ode u nebesa.

Vrh Dno