Šta je novo?

Prestigio pmp5097c pro VS. Archos 80 g9 clasic

KRAN

Cenjen
Učlanjen(a)
22.05.2012
Poena
154
Ovde mi je velika dilema, planiram da kupim tablet i s'obzirom da mi je budget premali odlucio sam se za jedan od ova dva tableta.
Pa molim vas za pomoc :)

Sacekaj da vidis iskustva vlasnika sa pmp5097, pa onda kupi njega ako su zadovoljni.. Archos je jako zabrljao... Imao je milion problema..

Sacekaj da vidis iskustva vlasnika sa pmp5097, pa onda kupi njega ako su zadovoljni.. Archos je jako zabrljao... Imao je milion problema..

Prva serija Archos G9 tableta je imala razne probleme (npr. kućište je moglo da pritisne ekran s unutrašnje strane kada se pritisne). Novije serije su te probleme ispravljale, tako da bi ti problemi trebali da budu ispravljeni. Problem je samo da nađeš noviju seriju. Tih početnih hardverskih problema definitivno nema na G9 Turbo seriji sa procesorom na 1,5 GHz (koja je dosta skuplja).

Archos G9 80 ima update na ICS 4.0.3 za sada, a Prestigio 5097c pro dolazi sa 4.0.4 čini mi se. Oba će još neko vreme dobijati update-ove.
Rezolucija ekrana je ista (1024x768), a Prestigio ima veću dijagonalu ekrana (9,7" u odnosu na 8") i bolju tehnologiju izrade (IPS), što daje dosta bolju sliku i šire uglove gledanja.
Archos ima bolji procesor (Classic ima TI OMAP 4430 sa Cortex A9 dual core procesorom na 1GHz) u odnosu na Prestigio (Rockchip 2918 sa Cortex A8 procesorom na 1GHz), a GPU performanse su im blizu (Archos - PowerVX 540 vs Prestigio - Vivante GC800). Archos bi trebao da ima manje problema sa kompatibilnošću jer je taj GPU prilično popularan (Galaxy S, Nexus S, Galaxy Nexus, razne Motorole,...).
Archos Classic ima 512 MB RAM-a, a Prestigio ima 1 GB, tako da će Prestigio moći da otvori više aplikacija paralelno. Archos Turbo modeli imaju brži procesor i 1 GB RAM-a.

Archos je bolji izbor ako ti je bitan video, jer može hardverski da dekodira veliki broj kodeka (sa plugin-om od 10 EUR sa njihovog sajta) i poseduje dodatne aplikacije koje olakšavaju streaming i playback media fajlova.

Hvala Neo :)
Sve sam to znao, mislim realno dosta se razumem i cak sam imao taj archos u rukama, mislim da bi sa tom greskom na ekranu i moga da zivim...najvise me **** to sto nemam para pa zato nisam ni gledao turbo verziju jer je ona od 280e pa navise. Realno taj archos i nije toliko los, ali je izrada katastrofa, znaci skripi tacno se vidi gde se spaja plasitka kod usb-a hdmi-a..... Iskreno mislim da bi njega pre uzeo samo da nije tih 512 Ram memorije...mislim da je to stvarno premalo, zato i razmisljam o ovom prestigio zbog rama....kazu da taj prestigio ima i dobru izradu....pa reko cisto da vidim sta imate da kazete vi sa foruma, neko mi je rekao da na ovom forumu mogu da se zasnaju neke cool informacije iz prve ruke.

Poslednja izmena:
Sto se tice kvaliteta izrade ja imam 5097 i stvarno je extra, ekran je fenomenalan, boje, ostrina.narvno i 1Gb rama.Uz nejga i ide fenomenalnba futrola za koju ljudi kazu ma to mi nije bitno ali cim kupe tablet traze futrolu :)
Mogu ti reci da na 5097 pasuju i zastitne folije od IPAD2

Zanima me drdekzar jer radi ics ok na prestigio mislim s obzirom da je on 4:3 a ics i skoro sve app su predvidjene za 16:9?
Znaci ima li dosta laga, mislim jel u granicama normale i kako izgledaju app i ics generalno?
Hvala unapred :)

Prva serija Archosa G9 je povucena i vracena dobavljacu, stigao je G9 turbo, koji jeste skuplji, ali nema nijedan problem koji je imao model G9.

Izgleda sasvim OK, sve radi prestigio ima svoj pocetnicki, sve ostalo izgleda extra sam.Ja sam koristio IOS ranije tako da je meni ovo sve novo i lepo.......

E pa to me i zanima...Znam da je u ios-u koji god proizvod preko prvog ipad-a do svakog iphone tranzicija perfektna i laga bez :)
Pa ako je tebi ok onda kontam da bi trebalo da bude ok :)

Sasvim sam zadovoljan, voleo bi da pazarim IPAD3 ali on kosta..........

Ja sam probao...veruj mi nema velike razlike od ipad2 mislim ne bi ni primetio sto se tice tranzicije i app rada generalno...
Ali, ekran....to je sou jedan :) lepsi je od svake stvarnosti, ta saturacija, boje, fantasticno...

potvrdjujem. Ekran me odusevljava, vec tri sata gledam u njega. :)

G9 turbo je verovatno trenutno najbrži tablet racunar.

ali je totalno vam price range-a koji sam odredio, govori se o g9 clasic 80....

Vrh Dno