Šta je novo?

Prepravljanje CM aquagate Viva vodnoh hladenja

mean_machine

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2006
Poena
350
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/coolermaster-aquagate-viva.html

Posto je cena ovog hladjenja svega 27evra razmatram da ga kupim jer bi mi resilo glavni problem sa hladjenjem graficke a to je grejanje kucista. Radijator bih stavio van kucista ili na gornju stranicu kucista.

Posto sam citao po netu da je glavni problem los hladnjak koji dolazi u sklopu sistema zanima me misljenje o zameni hladnjaka sa vecim hladnjakom koji bi hladile dve 12-ce.

Za te novce mozes nabaviti dobar vazdusni hladnjak, sa kojim ces imati verovatno bolje performanse.

Za te novce mozes nabaviti dobar vazdusni hladnjak, sa kojim ces imati verovatno bolje performanse.

Vec imam dobar vazdusni hladnjak:
http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/hr03gt/product_vga_cooler_hr03gt.htm

On odlicno hladi graficku problem je toplota koja ostaje u kucistu. Isto stoji na stolu do mene pa je leti prilicno neprijatno. To sam resavao tako sto skinem stranicu i stavim 12-cu da duva u graficku. Ruzno a i neprakticno ako nesto pomeram. Ne mogu nigde drugde da stavim kuciste.

Poslednja izmena:
Ako imas tu maticnu sto ti stoji u potpisu zasto onda ne obrnes HR-03 da ide na gore i tu namontiras jedan ventilator, tako ce vruc vazduh da cirkulise gore gde ce gornji izduvni vent lako da se pozabavi njime.
U drugom slucaju, mozda ti je bolje da juris neko referentno hladjenje koje ce da vruc vazduh izbacuje napolje.

Mozes i da menjas kuciste ili modujes tako da se resis te toplote, jos osnovnije je da napravis dobru igru pritisaka koji su van i u kucistu i potom usmeriss kretanje vazduha tako da se resavas toplog. Procitaj o tome na netu, ima dosta korisnih clanaka i proci ces mozda i jeftinije, zavisis samo od opcija koje ti daje kuciste za montazu ventova ili pak za modding, ako si voljan da zavrnes rukave ( u ovom slucaju ces se i dobro razonoditi). :)

Na kraju krajeva, mozes i da probas da koristis Aquagate Viva bez modovanja, trebalo bi da moze, ima mesta za dva 70mm venta, sto znaci da bi jedan 120 ili jedan 140 stao lagano i onda bi trebalo da mozes da pravis kombinacije tipa ova dva 70mm da uvlace vazduh u radijator od Vive, a veci jedan da izvlaci i da ti sluzi istovremeno kao case fan ili tako nesto.

Mozes i da menjas kuciste ili modujes tako da se resis te toplote, jos osnovnije je da napravis dobru igru pritisaka koji su van i u kucistu i potom usmeriss kretanje vazduha tako da se resavas toplog. Procitaj o tome na netu, ima dosta korisnih clanaka i proci ces mozda i jeftinije, zavisis samo od opcija koje ti daje kuciste za montazu ventova ili pak za modding, ako si voljan da zavrnes rukave ( u ovom slucaju ces se i dobro razonoditi). :)

Kućište nema ventilatore na stranici a ne buši mi se ista. Ventilatori u kućištu su 8-ce. Zamena samog kućišta nije opcija jer slično kućište bi me koštalo dosta pošto se radi o starom Lian-Li aluminijumsko sa solidnom masom.

Na kraju krajeva, mozes i da probas da koristis Aquagate Viva bez modovanja, trebalo bi da moze, ima mesta za dva 70mm venta, sto znaci da bi jedan 120 ili jedan 140 stao lagano i onda bi trebalo da mozes da pravis kombinacije tipa ova dva 70mm da uvlace vazduh u radijator od Vive, a veci jedan da izvlaci i da ti sluzi istovremeno kao case fan ili tako nesto.

Sviđa mi se ideja.

Tesko ces modovati Lian Li. Ovo moje Codgen Briza nije nista u poredjenju sa Lian Li kada je u pitanju debljina lima(mada je debeo lim) i mnogo sam ga tesko modovao.

Samo da znas, AMD box hladnjaci imaju isti precnik ventilatora(znam pouzdano da je cak i Phenom I box imao isti ventilator, a verovatno i ovi novi imaju) pa bi mogao i njih da iskoristis da izvlace vazduh, samo se postaraj da im regulises brzinu ili preko speed fana ili preko kontrolera, pa da ti recimo oni se okrecu na konstantnom broju(neki malo nizi zbog buke, ali barem jedno 2500 do 3000 bi trebalo da ti bude relativno bez buke, ja imam 2 80mm 2200rpm koje ne cujem, dok se ovi prednji sami regulisu po potrebi.

Nazad
Vrh Dno