Šta je novo?

Resident Evil: Operation Raccoon City

Odigrah prve dve misije i mislim da ova igra ipak nije toliko losa kako je izgledalo na prvi pogled. Naravno, ovo nije onaj RE kakav je pre bio, ali s druge strane ono sto mi se svidelo u ovoj igri jeste spajanje price sa dvojkom, po meni najboljim delom u serijalu. Jer ipak su i ti specijalci i vojnici deo RE fransize, njih smo sretali kroz prva tri dela igre, kao i njihove leseve, pa zato ne bi bilo lose pogledati pricu i iz njihovog ugla.
A sada sto je igra vise multiplayer orjentisana, to je vec stvar biznisa i sve veceg prisustva onlinemanije.

Да ли постоји кооперативна кампања, као у петом делу?

@Necr00visioN

Potpuno se slazem, svaka ti je na mestu.

@Nuclear

Da, sada mogu da igraju i vise od dva igraca.

^Mogao si da se razocaras samo u drugi deo serijala, 1/2/3 nemaju veze sa ovim sad

Tacno tako, RE 1 je postavio standarde survival horror zanra, 2 i 3 odrzali nivo, cak mi je 2ka bila i najbolja,a posle 3ke krece sunovrat...

+1

Nije losa trojka, jesu bolji 1 i 2, ali 3 je nudila bolju grafiku barem, meni je ostala u lepom secanju

1 najbolji, 2 kratka, 3 manje-vise ok, 4 najbolja posle keca, 5 sra*e, 6...nisam jos video, ali po trejlerima...sra*e na kvadrat

Што сви пљују петицу, а она је иста као четворка, само додат цооп.

a sta je tacno lose u igri?
ok, malo je manje survival, ali im to nije bila ni poenta, sta znam, meni je bila ok, mozda malo kraca, ali zabavno

Zabavna je donekle zbog Umbrella atmosfere, ali apsolutno tragican FOV (napucavanje u uskim prostorijama je pravi nightmare), neoptimizovan endzin, bagovi sa zvukom, katastrofalne kontrole (E koje sluzi da pokupis nesto a u isto vreme i da padnes na zemlju :D) unistavaju igru. Predjoh je i utisak je uglavnom los, ali da je malo bolje odradjeno ovo nabrojano mozda bi igra imala malo bolji utisak i igrivost bi bila mnogo veca. Ovako mozda nekih 5/10.

Pa dobro to je subjektivna stvar kome je nesto zabavno ili nezabavno, ali 5/10 ocenu.
Na STA im dade ovih 5 poena?!! :D

A sta sam trebao, 1/10? 5 od 10 je mozda objektivno sagledano da igra pruza neku vrstu satisfakcije, da nema slogiranu mehaniku igre tj. ima nekoliko klasa specijalaca, mogucnosti "budzenja" tih klasa, oruzja, gedzeta, manipulacija sa zombijima (inficiranje, navodjenje i tako to), coop mod u kome ove klase imaju veci znacaj, da je napucavanja relativno interesantno uz timsko rokanje sa zombijima. I naravno na sve ovo dodaj RE Umbrela atmosferu i tu smo negde. Dakle, igra je donekle interesantna, a kao sto rekoh da nema iritirajucih tehnickih gluposti, mogla bi cak da dodje i u 7/10 kategoriju... Kraj je glup i besmislen ako se odluci na smrtni slucaj doticne osobe, al ajde i ova igra kao i jos milion spinof-ova RE nema smisla, pa moze i da se oprosti da sve nije povezano...

Objektivno igra koja ima dobru grafiku a los gameplay ili suprotno moze imati 5/10, bez ikakve filozofije.

Igra je samo jos jedan los mod da bi se nesto zaradilo do sledeceg veceg izdanja..

Ok, kako god, ja sam se barem potrudio da ti na osnovu iskustva odigrane igre iznesem stavke sta je i kako je u igri, a ti objektivno ocenjuj i svrstavaj kako hoces...

a sto se tice zarade, pa to je sasvim logicno, ova kao i ostale velike fransize ima milion delova i spinoff-ova sa kojima se muzu pare tako da to nista nije nepoznato i neuobicajeno i ko nece ne mora ni da ih odigra.

Ja se u potpunosti slazem sa Gdin M-om, da tehnicki problemi igre (los fov, sound bug, problemi sa kontrolama) ubijaju igrivost, a takodje i kratkotrajnost misija pa i same igre, a ne gameplay, koji je takav kakav jeste.
Ima ovde i pozitivnih stvari, koji ce pravi fanovi RE serijala prepoznati.

Poslednja izmena:
Ne gresi ni najmanje, ja sam pravi RE fan, koliko puta sam samo prelazio prva tri dela na PS1 sa toliko uzivanja :d
igrao sam i sve ostale, @PC,ali OVO... OVO definitivno ne moze da prismrdi serijalu. Dno dna.

Baj-d-vej, ako je neko propustio - uzivao sam i u veoma slicnim igrama, The Extermination i onda druga... na brodu,kako se bese zove :D

Edit part dva : sad bas citam o igri Extermination na wiki'ji
http://en.wikipedia.org/wiki/Extermination_(video_game)
cudno sto kazu " he game was considered the first survival horror release on the PlayStation 2 and generated some hype amongst critics, but Extermination only received mostly average reviews.."
:type:

III: "ona druga" je naravno Cold Fear.
Cold_Fear.jpg

Poslednja izmena:
Ne gresi ni najmanje, ja sam pravi RE fan, koliko puta sam samo prelazio prva tri dela na PS1 sa toliko uzivanja :d
igrao sam i sve ostale, dvojka i PC,ali OVO... OVO definitivno ne moze da prismrdi serijalu. Dno dna.

Baj-d-vej, ako je neko propustio - uzivao sam i u veoma slicnim igrama, The Extermination i onda druga... na brodu,kako se bese zove :D

Mislis Cold Fear.
Blago tebi ondak. :)

Poslednja izmena:
Sve je moguce :)
Mislim da cu ipak da nastavim sa prvim prelazenjem Code Veronice :smoke:

Bravo, Veronica X je posle prva dva bila definitivno najbolja,pa presao sam je X puta :)
koliko se secam, na soniju je morao da se promeni disk kad dodju do aviona,tako nesto...

Ok, kako god, ja sam se barem potrudio da ti na osnovu iskustva odigrane igre iznesem stavke sta je i kako je u igri, a ti objektivno ocenjuj i svrstavaj kako hoces...

a sto se tice zarade, pa to je sasvim logicno, ova kao i ostale velike fransize ima milion delova i spinoff-ova sa kojima se muzu pare tako da to nista nije nepoznato i neuobicajeno i ko nece ne mora ni da ih odigra.

Ma nema potrebe da se vredjes, barem ja nisam mislio nista licno..

Mislim da pravi Resident Evil izlazi u oktobru, tako nesto a ovo je u medjuvremenu. Uopste nije losha pucacina ako se tako shvati, cak odlicna samo sto je igra extremno bagovita, nisam se sreo u zadnjih nekoliko godina sa bagovitijom igrom(recimo zvuk ne moze niko nikako da sredi- bili su pokusaji tu i tamo ali niko nista tj bez rezultata) . MEni se skroz svidja pristup i radnja a pogotovo kraj i to sto srecem junake iz drugog dela(cini mise koliko se secam LEon :) ). Uopste nisam upropastio par sati ulozenih u igru cak stavise silno sam se proveo ubijajuci zombie koji sprintuju ka meni :) Izasao je SKIDROW 1.2 update patch pre 2-3 dana koji verovatno resava sve probleme ali dzaba ja sam igru vec obrnuo :(

Nazad
Vrh Dno