Šta je novo?

I : SSD Mushkin Chronos 60gb

SE zato što kad dovoljno izmaltretiraš SF dik on ode i ispod brzina "kluba", a ne samo na ustaljene brzine. A ovaj je sahranjen, te bi morao danima da bude u iddle po nekoliko sati, a tada je lakše SE...

Ma vidis da se covek ne razume bas najbolje ... jos ce nesto opet da poremeti... bolje nek ostavi neko vreme u idle , sto duze to bolje, vise od 3h a moze i jedan dan nec cvrci uprazno il nekolika dana po vise sati pa ce trim da "ispegla"... *** kad oce ljudi sf ...

Nije SF problem niti i jedan drugi SSD, već njihovo korišćenje. I izabrana veličina što smo više nas sto puta do sada naglasili.
Moji SF rade ko zmajevi; ali nakon testiranja je bio SE, instalacija Win-a i od tada niti jedan test do novog firmware-a kao ni nakon njega. A plus što i za te testove treba pročitati da se ne puštaju onako podešeni, već smanjiti npr. br testova u CDM i količinu podataka i na 100-500MB. Ali ljude mrzi prvo da čitaju...

Ne, već napraviš image, zatim SE, pa vratiš image.
ILI ostaviš duuuugo u idlu.

I u oba slučaja posle bez testova!!
Ako proveravaš brzinu, ona će od toga opasti. Max 1 test mesečno!

P.S.
SE je secure erase.

Poslednja izmena:
koji program da skinem da bi mogao usb da bude butabilan?Znaci ja kad budem koristio secure erase sve ce biti izbrisano(nema veze) a onda kad udjem u bios stavim na ide i kad to se sve zavrsi stavim na ahci i dignem sistem,jel tako?

Ne, čemu vračanje na IDE?? Zauvek ostavi na AHCI, to ne menjaj. Ima verovatno i na sajtu/forumu proizvođača ali evo ti OCZ-ov link. SE je ionako univerzalna komanda. Ali ako u to nisi baš upućen, bolje ti to ostavi u idlu kada nisi kući i to će biti dovoljno.

OCZ usb

Pa naravno da hoće, šta misliš da secure erase znaći na engleskom? - sigurnosno brisanje!
Napisao sam ti iznad 4 posta moraš napraviti image pre toga i potom ga vratiti.

Ako ni to ne znaš bolje ne petljaj..
Ako izabereš pogrešan disk, odoše podaci u TRAJAN nepovrat, zato što ova komanda važi i za HDD.

Prvo cu da uradim windows update( win iz 2009 i nije updatovan nikad) a kasnije cu ako budem radio secure erase icupati iz HDD sata cabl ;) za svaki slucaj!

To je najsigurnija opcija! :D

Inaće, pa samo od update-a ima da poleti!! To sam već jednom pisao, ima nekih bitnih za ubrzanje (primetno!) SSD-a, još ako nije ni SP1 onda pogotovo!

Nazad
Vrh Dno