Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Da li na Navigonu može da se ubaci Srpski jezik za glasovno navođenje?
Negde sam pročitao da može hrvatski, ali ni on mi nije u ponuđenim jezicima.
Da li mogu da se ubace neke druge mape pored ponuđenih? Za centralnu Srbiju su odlične, ali su nam dušmani odsekli Kosovo i Metohiju

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

Nesto se igram sa Dropbox-om, bio sam odusevljen dok nisam provalio da mi ustvari popunjava mesto na HDD-u, zasto fajlovi ostanu I na hardu, koja je poenta toga..

Haha, pa tebi ništa ne radi kako valja :D

Da li mi se čini ili onaj sports tracker jede bateriju i poziva gps i kada ga isključim?

Zato sam ja uzeo dodatni mali android samo za voznju. Ne ubacujem Sim, samo sluzi kao kompjuter za voznju i trcanje i svi veseli :)

Nesto se igram sa Dropbox-om, bio sam odusevljen dok nisam provalio da mi ustvari popunjava mesto na HDD-u, zasto fajlovi ostanu I na hardu, koja je poenta toga..

pa poenta programa je da sinhronizuje jedan foldes sa vise masina/netom, kako bi to radio ako ce na jednom mestu brisati fajlove, a na ostalim.......... ne razumem?

@ljubisat100 hvala, ne razumem se u ovo random read ali zar 10. klasa nije brza od 4te? ja bih, ako vredi, radije 4. klasu zbog cene.

Jeste brza, broj klase oznacava minimalnu brzinu upisa na kartici u Mbps. Ali ako ne planiras da pravis fotografije u HDR ili snimas video u full HD rezoluciji class 4 kartica je sasvim dovoljna, ako uspes da nadjes class 6 jos bolje. Class 10 moguce da ce biti overkill, ali opet ne znam u kakvom uredjaju ces je koristiti.

U svakom slucaju ako novac nije problem class 10, ako jeste class 4.

Evo malo informacija o karticama i klasama:

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2388408,00.asp

jel postoji neki program,launcher,sta vec... koji bi omoguci skrolovanje ekrana gore/dole,tj omoguci vise mesta na istom?

Zna li neko kako da ukinem notifikacije koje se ticu baterije(svi tipovi, i kad je baterija prazna, i kad je punjenje gotovo, sve dakle)?

pa poenta programa je da sinhronizuje jedan foldes sa vise masina/netom, kako bi to radio ako ce na jednom mestu brisati fajlove, a na ostalim.......... ne razumem?

Mislio sam da je klasican oblak, kao online hard disk.. Ali izgleda da moze to sto ja mislim, odstiklira se sync foldera kog zelis i onda je valjda samo na netu.

Treba mi preporuka za tastaturu sa normalnim numerickim delom. Ovo pitanje sam pitao i pre i dobio sam preporuku za Smart keyboard pro. I shto se tice numerickog dela ima ga ali cim editujem neki excel dokument naprimer sa Polaris office-om kad pritisnem enter neprebaci me u novi cell nego u novi red. A u kingsoft office -u prebaci me u novi cell ali odmah posle promeni tastaturu na qwerty ? Mislim wtf ? Ako sam poceo da editujem brojeve ocu to i da nastavim a ne odmah da me prevacuje u qwerty.
Probao sam i u Smart keyboard opcijama da oznacim "enter send a message" ali za polaris office neponaze ni to. Uvek kad pritisnem enter stavlja me u novi red u istom cellu.

Dajte neku preporuku.

Ne znam da li je jos neko primetio, ali od pre par dana mogu da kupim aplikacije za tablet:

googleplay.png

Nisam probao, ali pretpostavljam da kada bih kupio na ovakav nacin, ista ta kupljena aplikacija bi mi se pojavila i na telefonu u Google Playu pod My Apps -> All

Društvo,

treba mi vaša pomoć. Treba mi neki widget koji će mi u real-time vremenu prikazivati % osvetljenja pošto držim na auto. Da li neki widget koji koristite, tipa minimalistic text, ima takvu opciju? Još bolje bi bilo ako bi info mogao da bude u notification bar-u...

Hvala guys :D

Jel ima neka aplikacija za proveru email-a, a da ne mora striktno skinuti email sa servera? Bitno mi je samo da proverava email adrese

Mislim da to ima veze sa programima, a ne sa tastaturama.

Ok to sto prebacuje u novi red umesto u novi cell to znam da je problem sa odredjenom aplikacijom. Ali brate odkud tastaturi pravo da se vrati u qwerty kad kucam brojeve i prstom pritisnem u novi cell ? :wall:

Ti stavi da default bude ta brojčana, ili skini sa marketa numeričku tastaturu.

Sta podrazumevas pod tim, ako mislis skrivanje fajlova onda Audio Manager.

Ti stavi da default bude ta brojčana, ili skini sa marketa numeričku tastaturu.

A kako da to odradim da default bude numericka? A mislish da nisam trazio na marketu pre nego sam pitao ovde?

Promenio sam ROM, sad radi AirDroid. Izgleda se na prošlom nekako pokvario WiFi tethering (mada nemam pojma kako je to moguće).
Takođe, proradio je i Pxlr-o-matic, a zašto on nije radio ostaje misterija...

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

@dr.sonic
Sports Tracker radi u pozadini i trazi GPS fix s vremena na vreme, ali nisam primetio da to znacajno utice na potrosnju baterije.
Takodje cim restartujes telefon, nema ga u listi pokrenutih taskova. Tako da mu je servis aktivan samo nakon koriscenja. Ja ga ne koristim vec neko vreme a imam ga instaliranog i nisam nijednom primetio da trazi GPS fix. E sad zasto ga trazi dok je ugasen, to je i meni bila misterija.

@Boris Lozac
Najbolji adut Dropboxa je upravo to sto ima sinhronizaciju i sa racunarom tj folderom na hard disku. Odlicna stvar, jeste da imam malo prostora ali samo mi je zbog toga bolji od Box-a nekoliko puta. Namestim na mobilnom sta hocu da sinhronizuje i ne moram da razmisljam.

Primetio sam da je tražio povremeno gps, ali onda sam ga ugasio skroz u tasku i od tada se ne pojavljuje.

Da li kada zamrznem aplikaciju u titaniumu ima isti efekat na rad (rj nerad) kao i kada je obrišem?

@Boris Lozac
Najbolji adut Dropboxa je upravo to sto ima sinhronizaciju i sa racunarom tj folderom na hard disku. Odlicna stvar, jeste da imam malo prostora ali samo mi je zbog toga bolji od Box-a nekoliko puta. Namestim na mobilnom sta hocu da sinhronizuje i ne moram da razmisljam.

Mozes da pojasnis to malo, oko telefona? Posto nemam mrezu racunara kuci ne vidim prednost da imam te stvari na hard disku, recimo ovih 25gb koliko dobijes sa One serijom, kako ja to da iskoristim ako imam recimo samo 2gb slobodno na racunaru? :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno