Šta je novo?

Intel Celeron G530

I ja kazem da ne cuje, al reko da imam pasivni kuler, onda bi se vrteo samo na napajanju fan,trenutno najbucniji je hdd motor.

Sad bi ti rekao nesto za te tvoje dodatne rupice :p A taman kuler ima kacenje za 775 i am3. Sad stoji u kutiji bezveze.

Evo, složio mališu danas. U staro P3 Coppermine kućište circa 2000/2001., bez vlastite ventilacije :p.
Hlađenje za sad samo pasivno, Ninja i Arctic MX-2 pasta. Temperature u UEFI-u: 31 za CPU i 33 za MB.
Nekako mi vruć SB na dodir ? Nije ko nForce, al opet daleko topliji nego AMD-ovi čipseti.
Corsair Value 1333 radi na 1066 CL8 ... ovo ću pogledati još, UEFI i novi Intel čipseti su mi nepoznati teren ;).

Poslednja izmena:
Evo složio mališu danas. U staro P3 Coppermine kućište circa 2000/2001. :).
Hlađenje za sad samo pasivno, Ninja i Arctic MX-2 pasta. Temperature u UEFI-u: 31 za CPU i 33 za MB.
Nekako mi vruć SB na dodir ? Nije ko nForce, al opet daleko topliji nego AMD-ovi čipseti.
Corsair Value 1333 radi na 1066 CL8 ... ovo ću pogledati još, UEFI i novi Intel čipseti su mi nepoznati teren ;).

Koja bi ploca, zaboravio sam!?
Nisi ti imao Gigabyte plocu (ovu moju) pa da vidis sta je vruc NB/SB ;)

I ja sam primetio da je h61 cipset na dodir vruc, al ovako pokazuje 38-40 stepeni, dok cpu ide od 23-40pri max opterecenju.

Nateraste me ovom temom da ponovo pazarim neku mašinicu čisto za igranje sa hardverom :d i tako ispade malo neobična konfiguracija, G530+H61+6870 pa ako nekog zanima kako se mališa snalazi sa jačom grafikom, recite šta da testiram, nisam baš u toku sad sa aktuelnim testovima, ali mogu da provrtim šta treba dok sam na odmoru. :D

Probaj Battlefield 3 da vrtis, koliko fps-a,koja su podesavanja, kako se ponasa procesor, koja je temp prilikom igranja, da li gusi grafiku ... ?

Huh, za BF3/Crysis moram u nabavku prvo :d može neka sintetika u međuvremenu?

Daj bilo koju od poznatijih igara u 1920x1080, da vidimo da li CPU guši.

Imamo iste ploce :)

Imao sam mogucnos da uzmem tu ili H67M ali sam izabrao tu jer mi odgovara pozicija onog PCI x1 slota (za zvucnu da ne smeta grafickoj) :)

Ako može na PM gde ima da se kupi ova ploća i po kojoj ceni.

Nisam je našao na IT svetu.

Ako može na PM gde ima da se kupi ova ploća i po kojoj ceni.

Nisam je našao na IT svetu.

Nema je kod nas. Sve žive sam okrenuo i pitao. Idio tizam od zemlje. Razumeo bih da je basnoslovno skupa....
Ako skoknem do Hungary gledaću da je tamo uzmem.
P.S. Obožavam cenzurisanje......

Poslednja izmena:
Izvinjenje ko je čekao na rezultate, nisam bio puno pored računara juče, stiže Dirt3 i Warhead danas tokom dana, ono što sam stigao da odradim je Heaven, Vantage, Mafia 2, probao sam i Skyrim na High podešavanjima, stabilan FPS tu negde oko ~40FPS posmatrano preko FRAPS u onom uvodnom delu.

Ako posmatramo samo CPU, meni zanimljivo poređenje sa laptopom zbog skoro identičnih uslova:

SuperPi Mod 1.5, 1M test
G530 (SandyBridge@2,4GHz)+DDR3@1066/77720 - 17,6s
SP9400 (Penryn@2,4GHz)+DDR3@1066/77720 - 19,4s

LinX i IntelBurnin su doterali max temp na 58, idle je oko 32-3, u igrama je na oko 52 stepena. Box fan se bukvalno ne čuje pored napajanja i harda, pitanje je da li se isplati uopšte juriti neki veći hladnjak za potpuno pasivno hlađenje.

Prilozi

• Vantage_Performance.jpg
    Vantage_Performance.jpg
    316.7 KB · Pregleda: 83
  • Mafia2_Results.png
    Mafia2_Results.png
    1,015.9 KB · Pregleda: 79
  • Mafia2_Settings.jpg
    Mafia2_Settings.jpg
    163.1 KB · Pregleda: 83
  • Heaven30.png
    Heaven30.png
    42.7 KB · Pregleda: 77
Fino, jos samo bt3 da vidimo, mada mi se cini da su ti nesto vece temp cpu-a

dobro bi bilo da pokrenes bf3 ili neku zahtjevniju igru, u pozadini ukljucis task menager i vidi dok igras koliki je cpu usage, isprobaj gusi li tu HD6870.

Ovaj superpi sta mu znaci ovo 77720 - 17,6s i sa kojim testom si dobio to, jel to ono na 32k ?

BF3 nešto sporo ide, ali je stigao Warhead i Dirt 3 pa ću to probati večeras.

@mr008, što misliš da su velike temperature? Ipak je ovo box cooler i pri tom je jako tih, a meni deluje sasvim OK da max temp u opterećenju ne prelazi 55, retko šta zagreva kao LinX i IntelBurnIn.

SuperPi Test je 1M, ne 32M, a 7-7-7-20 su latencije memorije, slučajno identične i na laptopu i na ovoj H61 (nema opcija uopšte da se podesi nešto više od 1066). Pošto su i procesori na istom taktu, okruženje za poređenje im je idealno. :)

Pocetkom sledece nedelje stize GTX460 tako da cu isprobati cely-ja sa njim :)
Sto se tiče pasivnog coolera ja sam na mojoj msi h61 p22 ploči namontirao hyper TX 2, pošto je raspored rupa približan između s775 i s1155 morao sam da se poslužim limčićem i šrafom (koji su ranije dolazili uz jeftina kućišta), relativno lako sam namestio i super radi, vent nisam namontirao tako da jedan 80mm vent u kućištu radi sav posao hlađenja.

slike su poveće!

Sada sam za probu isključio vent na kućištu, samo radi vent na napajanju, koji je odmah iznad pasivnog coolera tako da mislim da će to biti dovoljno :)

Poslednja izmena:
Pocetkom sledece nedelje stize GTX460 tako da cu isprobati cely-ja sa njim :)
Sto se tiče pasivnog coolera ja sam na mojoj msi h61 p22 ploči namontirao hyper TX 2, pošto je raspored rupa približan između s775 i s1155 morao sam da se poslužim limčićem i šrafom (koji su ranije dolazili uz jeftina kućišta), relativno lako sam namestio i super radi, vent nisam namontirao tako da jedan 80mm vent u kućištu radi sav posao hlađenja.

Znaci moze :)
Ja planiram TX2 sa Noctua 9cm @5V (ipak G860 radi na 3GHz).
E ostaje samo da kupim graficku sa pasivnim kulerom ili pasivni kuler u kombinaciji sa grafickom tipa 5770/6770

Nazad
Vrh Dno