Šta je novo?

Targo Telekom

Bolje da ne izlaze sa ovakvim cenama, jeste veci je upload, te se moze reci tu su negde 16/1(50% akcija adsl) naspram 10/5(ugovor na dve godine) ne racunajuci pdv kod targo telekoma.

Prva ponuda po meni nije biznis ponuda, pogledajte sliku , jasno pokazuje rezidencijalnu semu.
Ispipavaju trziste i reakciju.

Jako me brine basic sla asinuacija, obicno kod hostaplera oznacava FUP.

Da se razumemo tesko da ce ovde sta biti drugacije skupilo se drustvo masom iz R.Vektora, SBB-a, Ikoma itd sta ste mislili da ce se promeniti mentalitet ljudi.

Ovo je neki fejk (ako je za fizička lica), moguće od strane konkurencije, da pokaže kako Targo ne valja, da bi' postojeći korisnici potpisali nove višegodišnje ugovore sa njima. Teško provaliti šta su pokušali... idi begaj.

Poslednja izmena:
I ja mislim da je fejk.

Nema ovde sta da bude nejasno. Ovo je ponuda za poslovne korisnike. Prvi deo je ponuda za asimetricne brzine, a drugi deo za 1:1. Lepo se sve vidi iz prilozenih skica, tj vidi se da je asimetricna ponuda za poslovne korisnike(to moze da zakljuci svako ko je prelistao Targov sajt, a i vidi se po prvoj stvari koja pise na 1. strani: "TARGO PROFESSIONAL""). Da li je "fake"(sto se cena tice) ili nije to je vec druga stvar, mada ni SBB nije nesto povoljan kada su u pitanju poslovni korisnici.

Evo linka ako neko hoce da uporedi: http://www.sbb.rs/Kablovski+internet/2061/FlatBusiness.shtml

Vecinu nas ovde ovo ne zanima, jer ce cene za fizicka lica biti nize. Jedina dilema mi je ova CATV cena(po reklamama na sajtu("Niska cena") bas i nije neka razlika u odnosu na ostale). Mada mozda nije ista cena za fizicka lica, a i da ne zaboravimo da su rekli da ce biti neki popust ako se uzmu i kablovska i internet

Poslednja izmena:
Nadam se da je fejk jer je osnovna ponuda bas sramna, mislim recicete, pa to je 10/5, ali ovo je optika i zna se sta optika treba da nudi.. nije dovoljno je sto su nam uveli 2:1 pa sad jos treba i ovo dranje.. samo se nadam da im nece pasti na pamet da nam uvedu, znate vec sta..

Nije mi jasno kako mogu da ponude simetricni internet ako vec koriste GPON tehnologiju kod koje je odnos asimetrican tj. 2:1 ?

A sto ne bi mogli da ponude 1:1, kakve veze ima sto je GPON?

Zato sto GPON ima downstream/upstream odnos 2.5/1.25 gbps. To naravno znaci da ukupno gledano paketi moraju biti u tom odnosu, a svakako je moguce da pojedincima obezbede simetrican pristup (kao u ovom slucaju nekim poslovnim korisinicima). Ali siroke mase moraju da imaju 2/1 odnos (osim ako nisu budale pa da bace 50% downstreama u vodu).

Poslednja izmena:
Znam. To je i bila poenta mog pitanja(sto ne bi poslovnim korisnicima mogli da ponude 1:1, jer njih sigurno nema toliko koliko ima privatnih korisnika). U sustini oni mogu da prave kakve god hoce pakete, a naravno da je logicno da privatnim korisnicima ponude 2:1(mada ce mozda s vremenom ponuditi i simetricne brzine privatnim korisnicima, ali ce naravno cena biti neprivlacna, tj bice isplativije uzeti paket sa odnosom 2:1).

Jel ih neko video ovih dana(postavljanje cevi, postavljanje instalacije u zgradi)? Niko nista ne javlja.

Poslednja izmena:
Danas su javili da će u ponedeljak raditi vertikalu u mojoj zgradi (34. blok)

Sto se tice slika nemam pojma dal je fake ili ne, to sam nasao na EUC forumu pa sam copy/paste
sad iskreno se nadam da ce targo postaviti svoje cene na sajtu i da makar imaju ponudu 100/100 i da cene budu povoljnije ili bolja ponuda interneta

kod mene u zgradi zapelo oko instalacija, jer im predsednik ne da da buse ploce, vec da idu kroz instalacije gde vec ima SBB.
Targu to kao nesto neodgovara, jer im valjda treba cvrsta kanalica zbog optike - tj. ne moze samo da visi u sumi kablova...

Sto se tice slika nemam pojma dal je fake ili ne, to sam nasao na EUC forumu pa sam copy/paste
sad iskreno se nadam da ce targo postaviti svoje cene na sajtu i da makar imaju ponudu 100/100 i da cene budu povoljnije ili bolja ponuda interneta

Nece biti 100/100 jer su vec najavili odnos 2/1, pise im to na sajtu. I ne znam cemu frka oko asimetricnog pristupa, pa bolje je da imas 100/50 ili 200/100, nego 50/50 ili 100/100 :p

kod mene u zgradi zapelo oko instalacija, jer im predsednik ne da da buse ploce, vec da idu kroz instalacije gde vec ima SBB.
Targu to kao nesto neodgovara, jer im valjda treba cvrsta kanalica zbog optike - tj. ne moze samo da visi u sumi kablova...
Kod mene su se dogovorili sa predsednikom da buse vece rupe da u slucaju ako dodje jos neki provaider prodje korz njihove kanalice ali da ne osteti kablove. Sto meni govori da Targo spreman i na konkurenciju posle njih. Ni jedan sadasnji provaider ne dozvoljava da TT prodje kroz njihove kanalic tipa pravo svojine a svi smo mi placali te prikljucke u zgradi i metar kabla po stanu ko zna sta jos. Po svemu sudeci TT je fleksiblian u dogovorima sa predsednikom bio maksimalno postavili su i vece kanalice po zahtevu predsednika. Od ponedeljka su kod druga u 4 bloku postavljaju vertikalu.

Ajde da ne budemo alavi pošto je 1Gbps malo ispod 1K eura napolju kada kupuje isp.
10/5 - 12-15e
20/10 - 25e
40/20 - 35e
80/40 - 50e, u kombinaciji sa HD signalom i setoboxom 60e
Sa ugovornom obavezom na 12. meseci.
Vuci siti i ovce na broju.
Ovaj poslovni model je po meni sasvim korektan. Sve preko ovoga bi bilo "medjunarodno poslovanje na srpski način".
Da li se slažete da ovo bude za fizička lica?
O SBB neću ni da komentarišem... :mad:

Kod mene su se dogovorili sa predsednikom da buse vece rupe da u slucaju ako dodje jos neki provaider prodje korz njihove kanalice ali da ne osteti kablove. Sto meni govori da Targo spreman i na konkurenciju posle njih. Ni jedan sadasnji provaider ne dozvoljava da TT prodje kroz njihove kanalic tipa pravo svojine a svi smo mi placali te prikljucke u zgradi i metar kabla po stanu ko zna sta jos. Po svemu sudeci TT je fleksiblian u dogovorima sa predsednikom bio maksimalno postavili su i vece kanalice po zahtevu predsednika. Od ponedeljka su kod druga u 4 bloku postavljaju vertikalu.
Ovo je jedno od najboljih stvari koje neki kućni savet može da traži od operatera kao obavezu i da se ugovorom pokrije u tome jer obećanja u fazi pregovora kada može sve sa akviziterom koji najčešće nema stručna znanja je neupotrebljivo posle. Sve ostalo tipa pare jednokratno ili neki popust predsedniku itd je kratkovid pristup.
Postavljanje vertikale 40x20 metalnom kanalicom sa dve rupe (jedna nepopunjena) u svakom podu sprata između je garancija da sutra može da se omogući i drugi operater a time i relevantna konkurencija.

Ovaj poslovni model je po meni sasvim korektan. Sve preko ovoga bi bilo "medjunarodno poslovanje na srpski način".
Da li se slažete da ovo bude za fizička lica?
Kad bi oni došli ovde da budu socijalna ustanova možda bi bilo i korektno kako kažeš ali koliko oni onda treba da imaju stalnih korinsika pa da vrate onih 40 mil eura (toliko su se hvalili) za neko pristojno vreme koje su do sada uložili (uzeli od banaka kredite na neke garancije) uz naravno sve tekuće troškove.
Ah da zaboravljam pa oni do sada još nisu kupili, uvezli, instalirali, pokazali nigde ni komad aktivne opreme koja nešto košta, nisam video još ni jedno uvučeno vlakno u postavljenu kanalizuaciju, nije kupljena ni postavljen nikakava IPTV platforma, nema voice zahteva Ratelu a da ne pričamo o pravima na kanale koji tek koštaju koje su ovi akviziteri obećavali u svojim promocijama stanarima u mom ulazu.
Dug je put od obećanja do kvalitetnog servisa i servisne podrške !

Poslednja izmena:
Kad bi oni došli ovde da budu socijalna ustanova možda bi bilo i korektno kako kažeš ali koliko oni onda treba da imaju stalnih korinsika pa da vrate onih 40 mil eura (toliko su se hvalili) za neko pristojno vreme koje su do sada uložili (uzeli od banaka kredite na neke garancije) uz naravno sve tekuće troškove.
Ah da zaboravljam pa oni do sada još nisu kupili, uvezli, instalirali, pokazali nigde ni komad aktivne opreme koja nešto košta, nisam video još ni jedno uvučeno vlakno u postavljenu kanalizuaciju, nije kupljena ni postavljen nikakava IPTV platforma, nema voice zahteva Ratelu a da ne pričamo o pravima na kanale koji tek koštaju koje su ovi akviziteri obećavali u svojim promocijama stanarima u mom ulazu.
Dug je put od obećanja do kvalitetnog servisa i servisne podrške !

Nisi u pravu ni za jednu stvar koju si naveo. Svi znaju da kad se stvara jedna kompanija niko ne ocekuje da mu se ulozeni novac vrati preko noci i da zaradi na nama kao korisnicima. Da i ja sam cuo pricu da su ulozili grdnu lovu za celu infrastruktura od Slovenije do Djevdjelije. A to da ti znas da oni nisu kupli aktivnu opremu mora da sedis sa njima u officu, jer takve informacije koje ti imas kao i celokupne informacije koje njihovi zastupnici i call centar pricaju su kontradiktorne. To sto nisu postavljali po kanalicama kablove objasnjeno je meni od strane njihove tehnicke sluzbe koja je postavljala kanalice da ne zele da ih sad postavljaju zbog mogucnosti cupanja od konkurencije a i nema potrebe da trpaju kablove po kanalicama koje nece biti koriscene ici ce jedan po jedan kabal kako se stanari budu prijavljivali. Sto meni zvuci savim logicno.

E sad odgovor na jedno omiljeno upiranje prsta ka TT a po pitanju dozvola. Ratelov zakon u sazetoj formi jasno i glasno kaze svako ko zeli da bude provider a pri tom ispunjava uslove sa tehnicke strane tj dobije ratelov sertifikat duzan je da 30 dana pre pustanja signala ratelu dostavi cenovnik sa paketima i programskom semom sto je u osnovi i jedini uslov za dobijanje dozvole. Tako da draga braco nemojte citati sta vam sve al dzazira napise jer kad je clanak o fiksnom operateru pisan vazio je jedan zakon a sad je drugi. S druge strane meni su pokazali dve copije dozvole i to jedna koju im je drzava srbije dala za kopanje rovova i sertifikat retelov vezan za mikrorovove. Koliko sam ja njih svatio oni imaju dozvoli za sve sto treba a ratelova dozvola za distribuciju signala je formalnost. Ja im dajem poverenje za sad za kasnije cemo videti, a od rekla kazala braco nemamo nista.

Poslednja izmena:
- mislio sam da nema još uvučenih vlakana ni na uličnim trasama koje su kopali proletos po blokovima a do stanova ima još...
- ne sumnjam u njihove dozvole za kopanje, imaju ih verovatno u kompletu s obzirom ko je tu radio. Rekao sam da nisu podneli nikakav zahtev ratelu za voice servisa od tog čina do servisa je mnogo proteklih dana.
- Pitaj tvog akvizitera da ti pokaže uživo tu optičku terminalnu jedinicu koju treba da ti stave u kuću (valjda ti je u interesu da znaš šta ćeš u kuću da uneseš) pa će ti biti jasno da ne moraš da spavaš u njihovom office-u.
- Koliko puta do sada je pomerana najava početka rada ?
- Stvarno zanimljiva ta teorija neobjavljivanja ponude, spiska servisa, kanala,...neobjavljivanja datuma, nepostavljanja kablova da ih ne bi konkurencija čupala, ...

voleo bih da sam u zabludi i da sam nerealni pesimista !

Za ovo zadnje si u pravu a to je da si nerealni persimista! Ali znas koji je najbolji deo svega ovog pljuvanja ili po tvojim recima persimizma. A to je da postoje 2 scenarija Prvi je ili nece uopste proraditi sa svojim servisima sto cisto sumnjam jer su ulozili dosta kinte da bi bacili sve to kroz prozor. I drugi scenarijo je da ce stvarno poceti sa radom i sa servisima i svi mi koji smo ih pljuvali bicemo prvi u redu za njihove usluge. Jedna stvar mi se nesvidja kod njih jeste sto vec jednom ne pocinju sa radom, sve ostalo bice ok sto se mene tice.

Ja bi po onim poslovnim cenama odma uzeo. Niko vas ne tera da uzmete fiber, ostanite na coaxu kome cene ne odgovaraju.

I ja bih pristao i na ove cene.

Očajni PTT KDS plaćam 1600 din za 3/0.25. Ako za 20€ dobijem 10/5 biću jako zadovoljan, najviše zbog uploada (treba mi za lični ftp server, ako i za HD Skype).

A od kablovske imam samo analogne kanale diskutabilnog kvaliteta, imam 37" full HD TV koji mi služi samo da gledam MKV skinut s neta, TV skoro da i ne gledam više i to moram da plaćam 910 din mesečno.

A ne pominjite mi telekom i ADSL, cela zgrada sa 6 ulaza i 450+ stanova ima izdvojeni stepen stepen centrale - samo 40 bakarnih parica i toliko ADSL korisnika za celu zgradu. Na IPTV mi rekli da zaboravim, ADSL samo do 6Mb i to se čeka makar godinu-dve - od Telekoma Srbija mi više ništa u životu ne treba.

Nadam se da će Targo raditi i telefoniju da ove iz TS slatko oteram na jedno mesto.

Poslednja izmena:
Evo nasao sam cene FTTH internet pristupa za fizicka lica u Sloveniji od tri najveca ponudjaca sa vlastitom infrastrukturom...

Telekom Slovenije
20/20 33€
60/60 87€
100/100 147€

Telemach
6/6 21€
13/13 30€
20/20 35€
28/28 50€
50/50 70€
100/100 100€

T-2
10/10 22€
100/10 27€
20/20 28€
50/50 39€
100/100 49€
200/200 200€
300/300 300€
500/500 500€
1024/1024 1000€

Predpostavljam da ce cene biti slicne ili cak mozda malo nize nego u Sloveniji...

Poslednja izmena:
Dajte i FUP kada dajete cene ;)

ma ionako sam pod ugovorom kod SBBa do oktobra...

Kod mene u P.Toljatija okacili na tablu u ulazu da ce ovih dana dolaziti da prikupljaju saglasnost za ulazak u zgradu...

Ja sam da nas pricao sa njima u bloku 19a. Krecu i ovde da traze saglasnost.

Vrh Dno