Šta je novo?

Diablo 3

ja od kad sam video da ima za android aplikacija

ima i ios i androd app, ja je koristim

Najgore je sto ja imam stariji symbian mob. a nema vise Java verzije authenticator-a, ipak sto se tice protiv virusne/malware zastite jako sam sumnjicav i redovno proveravam protiv gamadi i pazim sta pokrecem od fajlova.

A šta da radimo mi koji nemamo fon sa Androidom ili iOS?

Evo sta sve podrzava Battle.net Mobile Authenticator:

Android™
BlackBerry®
iOS (iPhone®, iPod touch®)
Windows™ Phone 7

evo i ja sam ga instalirao kad ste vec toliko smorili sa istim; ne znam zasto al nek se ima :D

ja izbegavam da ga instaliram, jer mi nije jasno sta se desava ako recimo izgubim telefon ili se pokvati... crkne baterija ili sta god...
Ili sto je najverovatnije, recimo telefon nema signal da se nakaci na net..
Kako onda da se ulogujem na Bnet ?

pre bih dao 1000din za ovaj plasticni autentifikator, mada i to moze da bude zeznuto ako se nadjete negde i hocete da igrate, a ostavili ste autentifikator kuci :)

E sad, ko ima vredne stvari na nalogu (iteme koje prodaje za velike pare), taj ce bez razmisljanja kupiti tu stvarcicu :D

Za battle.net aplikaciju ne moras da budes nakacen na internet, generise brojeve i kad si offline :)
Ukoliko izgubis telefon ili bilo sta od toga sto si naveo, dovoljno je da posaljes tiket blizzardu sa attachovanom slike licne karte (podrazumeva se da je tvoje pravo ime na nalogu) i da ih zamolis da ti skinu autenticator , resetovace ti sifru i posle ga nakacis opet.
Govorim ovo iz iskustva, jer sam nakon flashovanja custom roma na svom androidu morao da reinstaliram aplikaciju, brojevi nisu stimovali pa sam morao preko blizzarda to da regulisem. Bili su kul, u roku od 20 minuta je sve bilo gotovo.

mozda nisi dobro uneo serial i restore code pa ti nije radilo... restore opciju sam odmah isprobao i nisam imao problema...

Za battle.net aplikaciju ne moras da budes nakacen na internet, generise brojeve i kad si offline :)
Ukoliko izgubis telefon ili bilo sta od toga sto si naveo, dovoljno je da posaljes tiket blizzardu sa attachovanom slike licne karte (podrazumeva se da je tvoje pravo ime na nalogu) i da ih zamolis da ti skinu autenticator , resetovace ti sifru i posle ga nakacis opet.
Govorim ovo iz iskustva, jer sam nakon flashovanja custom roma na svom androidu morao da reinstaliram aplikaciju, brojevi nisu stimovali pa sam morao preko blizzarda to da regulisem. Bili su kul, u roku od 20 minuta je sve bilo gotovo.

thx, nisam znao da telefon ne mora da bude nakacen na net.
Nije mi bas najjasnije kako on kada generise neku sifru "javi" Battle.net-u koja je to sifra, i onda ti mozes da se ulogujes

Tako sto ti kad prikacis autentikator na svoj nalog i instaliras aplikaciju, automatski se generise lupam 999 brojeva i oni su "tvoji" i onda ti aplikacija sluzi samo kao kockica koja baci jedan random broj od tih 999, koji onda battle.net sajt proveri da li postoji u bazi "tvojih" brojeva :)

Poslednja izmena:
thx, nisam znao da telefon ne mora da bude nakacen na net.
Nije mi bas najjasnije kako on kada generise neku sifru "javi" Battle.net-u koja je to sifra, i onda ti mozes da se ulogujes
a sta si ti mislio da taj mali autentikator ima wifi u sebi ili neku sim karticu pa se kaci na net :)

znam da je mislio na app, ali bi onda po istom principu trebao da radi i uredjaj zar ne :)

Pa da, uredjaj vec fabricki ima odredjen broj kodova u sebi i onda kad se "prikaci" na nalog, te kodove baci u bazu podataka i funkcionise isto kao i aplikacija. U svakom slucaju nepotrebno bacanje hiljadarke za svakog ko ima smart phone, a pritom telefon uvek imate uz sebe , ovo moze da zaboravi negde ili zagubi ;p

Malo sam istrazivao kako autentikator funkcionise (bilo ovaj kao privezak ili na mobu) ima u sebi jedinstveni kod i casovnik koji na osnovu prođenog vremena uz pomoc neke komplikovane formule generise kod kad korisnik zatrazi, e sad caka je sto tajmer na blizzard serveru i u atentikatoru mogu da budu rastimovani zato blizz server proracunava i prosle i buduce kodove, i cim neki se upotrebi odmah ga zakljuca. Ne moguce je hackovati takvu zastitu.

Mada bio je jedan slucaj gde su uspeli uz pomoc WoW moda da odrade "man in the middle" napad i tako uzmu kod, vrlo jednostavno pokupili su informacije i poslali pogresan kod na blizz server i brzo iskoristili orginal.

Authenticator za WoW nikad nisam koristio, al razmisljam da ga nabavim za D3.
Gde se moze kupiti kod nas? Nemam android tel vec sa symbianom 3.

Pozz

ok sad mi je jasno kako funkcionise :)

Malo sam istrazivao kako autentikator funkcionise (bilo ovaj kao privezak ili na mobu) ima u sebi jedinstveni kod i casovnik koji na osnovu prođenog vremena uz pomoc neke komplikovane formule generise kod kad korisnik zatrazi, e sad caka je sto tajmer na blizzard serveru i u atentikatoru mogu da budu rastimovani zato blizz server proracunava i prosle i buduce kodove, i cim neki se upotrebi odmah ga zakljuca. Ne moguce je hackovati takvu zastitu.

Al kako onda objasnjavas komunikaciju aplikacije i blizzard servera kad nisi izasao na internet?

Al kako onda objasnjavas komunikaciju aplikacije i blizzard servera kad nisi izasao na internet?

Sve je to offline sistem.
E vidis to sam propustio da napisem, svaki autentikator ima podesen datum i vreme od kad meri, niko osim Blizzarda ne zna koje je to pocetno vreme, moze da bude datum osnivanja Blizzarda, Jay Wilsonov rodjendan, 1. wow ekspanzija, itd., i za svaku seriju (verovatno) imaju drugi pocetni datum i vreme.

I ti kad prikacis odredeni autentikator na Battle.net account, njihov server zna da taj autentikator iz te i te serije ima to i to pocetno vremene i da sad bi trebalo da mu interni casovnik pokazuje neko tamo vreme i ti kad trazis taj jedinstveni kod on se racuna po internom vremenu koje pokazuje autentikator i naravno zna i blizzardov server. Raspon mogucih brojeva je toliko velik i nasumican, da i bez obzira sto znas tacnu formulu i serijski (ako se koristi to vec ne znam), bez tog tacnog (ili pribliznog) vremena ne mozes da pogodis kod koji ce generisati odredeni autentikator.

Znaci postoje cak 2 kljucne stvari koje se razlikuju kod vecine autentikatora.
- to pocetno vremene merenja (verovatno po serijama)
- serijski broj. (ovo kod svakog)

Poslednja izmena:
Ako se ne varam mobilni Blizz autentikator je java app, pa ako telefon podrzava javu samo treba naci verziju sa rezolucijom koja odgovara telefonu. Ja imam hardverski Blizz autentikator i mobilni autentikator instaliran na moju prastaru Nokiu 6630, samo sto koristim hardverski. Mobilnu verziju sam probao davnih dana kada sam ga instalirao, i radio je bez problema.

Inace sama aplikacija je dzabe, ono sto na blizz sajtu pise je cena koju mobilni provajderi naplacuju. Ako mozete da nabavite instalacioni .jar fajl od nekog slobodno ga instalirajte, radice bez problema.

Poslednja izmena:
Vidim da ste svi vec dodali ovaj autentikator,pa reko onda cu i ja!Gde svi,tu i mali Muja!:DVeoma dobra stvar da se zastiti nalog!

Ispravka, java verzija autentikatora se vise ne apdejtuje, ali jos uvek funkcionise.

Cemu i odakle ta paranoja? :trust:

Odakle paranoja? Jednom reciju - kinezi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno