Šta je novo?

Performance USB flash

To je taj Patriot. Odlican, zaista - brz (i upis i citanje)... "sklopiv", pa je malih dimenzija... dobar dizajn.

A onaj R500 je brz, nema sta. Nesto brzi neg' Patriot, u rangu je sa mojim GTR-om (34/28).

Ljudi kratko pitanje..
Treba mi brz flash sa kapacitetom od najmanje 16GB.
Sluzice mi da prebacujem HD ripove na njega ..
Kakav je taj Kingston R500 o kome pricate?Vidim da Car pominje i Patriot Rage.Jel se to radi o ovom modelu :
http://www.amazon.com/Patriot-Xporter-Speed-Flash-PEF16GRUSB/dp/B003WUX6QK

Uzmi neces se pokajati DTR500 Zaista sjajan. Koristim ga oko godinu dana nema sta osim toga da je kvalitetan flesic kojem se nakon god dana habanja i nosenja kojekuda padanja itd cak ni slova nisu izgulila :-D prosto nevorovatno :). Planiram kupovinu HyperX-a 64 GB (jer je minimalno a i rekao si da ti odgovara veci kapacitet) pa ono mozda bih i tebi preporucio isti ako imas kes naravno ako ne svakako ovaj DTR 500 sve pohvale zaista .

Hvala vam ljudi.Sta da vam kazem.Lepo je kad covek moze da dodje da se informise obzirom da ne mogu sve da ispratim ,nisam hobotnica :p
Kingston cu naruciti,resio sam dilemu.
Inace taj Hyper X je odlican samo mu je i cena odlicna,kao jedan SSD ;)

A transcend 32g v700? Ja imam v600 i prezadovoljan sam.

Ja imam stari Hyper X od 8GB, 25/34 isporucuje, imam ga 3 godine i radi kao zmaj! r500 je istih karakteristika, mozda i bolji. A primetio sam da zavisi od cipseta ili usb kontrolera da se flash ponasa mnogo bolje i brze.

A transcend 32g v700? Ja imam v600 i prezadovoljan sam.

"Kvazi"-USB 3.0... upis od 21 MB/s. Iako to nije lose, samo po sebi - ipak ima podosta USB 2.0 fleseva koji su brzi od njega po tom pitanju.

A kad se vec ide na USB 3.0, onda vec nesto sto ce da opravda taj naziv. Bar je to moje misljenje.
Ne mora to biti najbrzi i najskuplji HyperX... ali recimo onaj pominjani Supersonic (obican, ne Magnum), ova A-DATA sto kosta10 pominje... bese i neki Kingston obican (DataTraveler; USB 3.0 naravno) koji je pominjan u odgovarajucoj temi... uglavnom, nesto sto ce u potpunosti da opravda te USB 3.0 i SuperSpeed oznake.

Guys,uzeo sam Kingston DT R 500 16 GB,sta reci,stvarno sam prezadovoljan i brzinom i izradom.
Podseca me malo na moje stare Corsair Voyager-e koje sam imao,valjda zbog gumene obloge.
Ocekivao sam vecu budzu ali flash uopste nije velik,sasvim pristojnih dimenzija.
Filmove HD Rip prebacuje stvarno brzo 5.5 GB recimo za nekih 5 min,brisanje fajla je u delicu sekunde i
pregled filmova direktno sa flasha radi fantasticno,premotavanje,sve,bez stucanja..
Ne znam da li je to bitno ali eto napomenuh i to.

Hvala vam na predlozima i pomoci.
Pozdrav.

^ drago mi je da si zadovoljan u zdravlju nek te sluzi :) primetio sam da je (kuciste flesa) drugacije nego moje ne znam zbog cega ali dobro evo kako izgleda moj DTR500:

Prilozi

• SDC10007x.jpg
    SDC10007x.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Gde si uzeo r500 ako nije tajna svi samo imaju r400?

@igor88
Hvala druze.
Ne znam kako mislis drugacije.
Ako hoces slikacu ti moj flash,isto izgleda kao taj sa slike.
Definitivno cu uzeti jos jedan 16gb ,nek ima,a razmislicu i o HyperX ;)

Mnogo mi se sviđa DT-R500, a ionako mi je ovaj Voyager od 8GB postao pomalo tesan, razmisliću o nabavci jednog u skorije vreme.:)

Guys,uzeo sam Kingston DT R 500 16 GB,sta reci,stvarno sam prezadovoljan i brzinom i izradom.
Podseca me malo na moje stare Corsair Voyager-e koje sam imao,valjda zbog gumene obloge.
Ocekivao sam vecu budzu ali flash uopste nije velik,sasvim pristojnih dimenzija.
Filmove HD Rip prebacuje stvarno brzo 5.5 GB recimo za nekih 5 min,brisanje fajla je u delicu sekunde i
pregled filmova direktno sa flasha radi fantasticno,premotavanje,sve,bez stucanja..
Ne znam da li je to bitno ali eto napomenuh i to.

Hvala vam na predlozima i pomoci.
Pozdrav.
Okaci koji HD Tune/HD Tach/AS SSD/CDM shot u odgovarajucoj temi (mozes i iz sva cetiri sto se mene tice :p), bas me zanima kakve su mu brzine citanja i upisa...

2 peja:
Neka, strpi se... kad ja predjem na USB 3.0 flesku, taman da tebe saceka ovaj moj GTR gigant od 32 giga... cisto da ne menjas tabor, vec da ostanes pri Corsair-u i nji'ovoj Voyager porodici :p

Okaci koji HD Tune/HD Tach/AS SSD/CDM shot u odgovarajucoj temi (mozes i iz sva cetiri sto se mene tice :p), bas me zanima kakve su mu brzine citanja i upisa...

Hocu nije problem..
Nego reci mi da nije sad malo usporio posto sam ga vec koristio?
I zasto mi je 90 mb ukrao kad sam ga formatirao u NTFS-u?
Kad odem na properties pise da je iskorisceno 90mb a disk prazan!
Iz kog programa da formatiram flash jer ocito iz wina ostavlja neke tragove upisa?

Ma jok, naravno da nije... nije to SandForce SSD ;)

A za to sa NTFS-om... 'oce to, ***. Nista cudno. Jednostavno je tako. Ima to svoje objasnjenje, ali ga ne znam, nije me nikad interesovalo :D
Mozda onaj exFAT da probas, eventualno, ne znam kakav je on sa formatiranjem, tj. velicinom koju uzima. A inace uvek mozes da formatiras nekom fabrickom aplikacijom, ako postoji... Patriot ima svoju, to znam... a imas i programcice tipa SDFormater, koji bas i sluze za formatiranje raznih memorijskih kartica, svakakvog oblika, forme i velicine :)

@igor88
Hvala druze.
Ne znam kako mislis drugacije.
Ako hoces slikacu ti moj flash,isto izgleda kao taj sa slike.
Definitivno cu uzeti jos jedan 16gb ,nek ima,a razmislicu i o HyperX ;)

heheh pa to sam ja fotkao radio sam fotosesn :pPP ps ma novi da nemaju crnu traku oko celog kucista (makar ovaj sto je ortak uzeo) vec secen kao DT R400

20110928102702128.jpg

Eto kako izgledaju nove serije..

Ps neko pominje 3.0 preporucujem skromni DTE 3.0 Jeftin a brz (ne preterano) ali dovoljno za prosecnog korisnika :)

prodDT-DTE30-img.jpg

Poslednja izmena:
Slazem se... ali ipak - externi je externi, a fleska je fleska ;)

P.S. Cisto me zanima - koje su sanse da je HyperX brzi od tog tvog externog harda? :) :p
Jesi naveo da je USB 3.0, ali nisi naveo i brzine... a HyperX je mnoooogo brz fles :)

Slazem se... ali ipak - externi je externi, a fleska je fleska ;)

P.S. Cisto me zanima - koje su sanse da je HyperX brzi od tog tvog externog harda? :) :p
Jesi naveo da je USB 3.0, ali nisi naveo i brzine... a HyperX je mnoooogo brz fles :)

Hyperx Je brzi ali kapaciteti im se drasticno razlikuju , a to je ono sto je meni preko potrebno :-D 1 tb vs 64 GB :-DDD

Poslednja izmena:
Hyperx Je brzi ali kapaciteti im se drasticno razlikuju , a to je ono sto je meni preko potrebno :-D 1 tb vs 64 GB :-DDD

Ma meni je ovih 32GB sto sad imam podosta za klasicne *USB flash* potrebe... bitne su male dimenzije i dobra brzina, kapacitet je u drugom planu :D

A Hajpera nema u manjem kapacitetu od 64 giga, pa ce morati taj :)

Skoro ortak uzeo Trancend JetFlash (ne znam koja oznaka) 8GB USB 3.0 ne znajuci da je uzeo 3.0, ja reko ajd da ga testiramo posto imam USB 3 na ploci i u vidu frontpanela preko Silverstone EC-03 koji sam povezao na silverstone kontroler, i rezultati su sledeci

USB 3.0 Port

USB 2.0 Port

Fascinantno mi je da pri upisu nema skoro razlike, da li to zapravo zbog same memorije?

Poslednja izmena:
Moj transcend od 32GB: read 70MB/s, write 40MB/s

Vrh Dno