Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pa ako nisi treba da mu ubacis root za 2.3.6 pa onda da iz recovery moda instaliras kernel.Mislim da je taj princip.U svakom slucaju ispravice me neko ako nije tacno.
Ajde da malo pojasnm pitanje, na GB 2.3.6 romu sam i kako darko reče treba da ubacim neki ics kernel Skinuo sam semaphore ICS 1.0, ali on u zipu ne sadrži zImage nego fascikle: META-INF, SYSTEM, BOOT.IMG FAJL... kAKO TO DA INSTALIRAM?

Ajde da malo pojasnm pitanje, na GB 2.3.6 romu sam i kako darko reče treba da ubacim neki ics kernel Skinuo sam semaphore ICS 1.0, ali on u zipu ne sadrži zImage nego fascikle: META-INF, SYSTEM, BOOT.IMG FAJL... kAKO TO DA INSTALIRAM?

semaphore ICS 1.0 se nestavlja na GB 2.3.6
"This is a kernel based on the pawitp's one and it works for Android 4.0.x ICS ROMs."

semaphore ICS 1.0 se nestavlja na GB 2.3.6
"This is a kernel based on the pawitp's one and it works for Android 4.0.x ICS ROMs."

Nisi u pravu, zavisi u koju svrhu ga koristiš. Ako si na GB-u i imaš već CWM za 2.3.6, možeš ubaciti slobodno kernel za četvorku jer ti ne treba za podizanje GB-a već instaliranje ICS-a. Ubaciš ga, sačekaš par trenutaka, izvadiš bateriju, vratiš je i uđeš ponovo u CWM, instaliraš ICS. Ovo je za Tiramisu jer se drugačije instalira od drugih rom-ova.

Poslednja izmena:
Uspeo sam, sada još da vidimo šta nudi i kako radi. Hvala na pomoći

Normalno je da krene restart. Kada krene izvadiš bateriju, ponovo je ubaciš i uđeš u cwm, nakon toga instaliraš ICS rom.

Ili samo skineš masku i onako klikneš sd karticu da iskiči iz ležišta pa će se nastaviti instalacija, i onda kada završi instalaciju je vratiš.

Ljudi ovaj kolačc Tiramisu nije normalan! :D
Vec 2 sata se cerekam k'o lud. Ovaj sh** je smooth and fast. Mislio sam da preterujte ali... :) :) :)

PAr stvari koje sam primetio: Promenio mi je imei. Kada u opcijama o telefonu (pa podopcija status) pogledam piše da je IMEI sasvim drugačiji od pravog. Takođe kada pokušam da unesem kod da vidim koji operater mi je podešen (*#272*petnaest cifara IMEI telefona#) ne reaguje na kod. Ne samo na ovaj, ne reaguje i na druge kodove vezane za proveru pojedinih opcija telefona. Da li je to i kod vas tako?

Pa pise pre instalacije uraditi backup EFS foldera bas iz tog razloga,ako nesto zezne da odradis recovery imei-a;-)

PAr stvari koje sam primetio: Promenio mi je imei. Kada u opcijama o telefonu (pa podopcija status) pogledam piše da je IMEI sasvim drugačiji od pravog. Takođe kada pokušam da unesem kod da vidim koji operater mi je podešen (*#272*petnaest cifara IMEI telefona#) ne reaguje na kod.

Bas taj kod nije za Froyo? Ili gresim?

Већ 2 месеца сам на Mintbery MIUI који ради супер... Али,ђаво ми не да мира. Морам да пробам овај Тирамису...

Sto se toliko brzo vrati na Miui?

Instalirao sam GB sa ovog linka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=24173863 I pojavio mi se booot loop [a sam nasao fajl koji to resava i ubacio ga. Ali sad mi se desava bar 2-3 puta dnevno da kad izalazim iz neke aplikacije da mi loop-uje kad treba da se vrati na "desktop"kao krene ucitava ikoniice pa izbaci crnu sliku pa opet krene da ucitava i tako u krug. problem resavam tako sto ugasin fon pa ga ponovo ukljucim. Jel mogu nekako da resim problem ili d ainstaliram neku drugu verziju?

@VexMunja
Zasto su vuna, zasto cekas Tiramisu 1.9 do sutra. Vikend je, zanimaj se malo :p

PAr stvari koje sam primetio: Promenio mi je imei. Kada u opcijama o telefonu (pa podopcija status) pogledam piše da je IMEI sasvim drugačiji od pravog. Takođe kada pokušam da unesem kod da vidim koji operater mi je podešen (*#272*petnaest cifara IMEI telefona#) ne reaguje na kod. Ne samo na ovaj, ne reaguje i na druge kodove vezane za proveru pojedinih opcija telefona. Da li je to i kod vas tako?

Isto to mi se desilo i sa MIUI MB i sa ovim rom-om, resenje je lako, kao i sa MIUI-em, instaliras raniju verziju prvo(ja sam 1.6 stavio) pa preko nje ovu novu 1.8 i sad je IMEI ok...
Edit: A vratis se preko Odina na neki drugi GB rom(ja sam na Darky resurection 10.2) i vrati ti se IMEI pa sa njega stavljaj 1.6 pa 1.8...

Poslednja izmena:
@VexMunja
Zasto su vuna, zasto cekas Tiramisu 1.9 do sutra. Vikend je, zanimaj se malo :p

Ja vikendom radim,evo sad sam bas na poslu,a sutra odmaram ;-) a valjda ce 1.9 da izadje sutra pa da flesujemo :-D

Tiramisu 1.8 je stvarno fantastican... Videcu kako ce se ponasati posle nekoliko dana ali za sada je stvarno odlican!

Ja bih vam toplo preporučio android open kang project (AOKP).
Mnogo brzo se razvijaju i duplo je bolji od cyanogenmoda.
http://forum.aokp.co/page/news
Trenutno je aktuelan build 33. Izbacuju nove verzije bar jednom nedeljno.
Čist ICS, bez šlaga, bez gluposti. Sami posle dodajete šta želite.
Jedino što mi smeta je pederski logo :D
team-kang.png

I da dodam.
Tiramisu je baziran na CodeNameAndroid romovima koji su pokrali pola stvari od Kang projekta.
CNA uglavnom uzima korisne stvari od drugih i spaja ih u jedan rom, dok AOKP sami prave i dodaju nove stvari.

Poslednja izmena:
Nije mi bitno ko pravi dok god radi kako treba. Logo je bas "cool". ;)

Kako na ovom Tiramisu+ I.C.E. A.G.E. V.1.8 da prstupim eksternoj SD kartici? Vidi je iz galerije i video playera ali ne mogu naci u file exporeru kako da joj pristupim...

Pazite se kad se čak i meni sviđa kako radi Tiramisu. :)

Meni je ok brzina Tiramisu, ali baterija je haos loša, sinoć sam legao sa 78%, probudio se sa 64%, isključen data i wifi i na 2G mreži.

Vrh Dno