Šta je novo?

TES V Skyrim - modovi

Starče, šta na kraju predlažeš od modova koji bi išli uz tvoj, a da se dobiju najbolji rezultati što se tiče izgleda igre?

Bilo bi lepo da neko ko je već isprobao većinu modova podeli svoje utiske i predloži kombinaciju modova koja radi bez problema.

Starče, šta na kraju predlažeš od modova koji bi išli uz tvoj, a da se dobiju najbolji rezultati što se tiče izgleda igre?

Bilo bi lepo da neko ko je već isprobao većinu modova podeli svoje utiske i predloži kombinaciju modova koja radi bez problema.

Dobro si mu postavio ovo pitanje, ovo i mene interesuje, starac.

Drugo šta sam upravo hteo da kažem, je ovaj prelep mod: http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=836 Reralistic Smoke And Embers

Da li je neko probao Skyrim Monster Mod, ovde se može skinuti, http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=9694

Starac, da li si primetio da ima nekih problema tj. nekompatibilnosti između nekog moda i tvog moda ?

Nisam ja probao sve modove :)

Must have je Unofficial Skyrim Patch.

Sto se tice grafike ja sam stavio RCRN, ali vanilla template. Napravio sam svoje osvjetljenje. Znaci koristim RCRN samo kao alat.

RWT takodjer imam, ali samo texture vode. I naravno SMIM. Vurtova Flora je dobar mod, mada ga ne koristim.

HD DLC je isto must have, ali za njega treba vise od 1gb VRAMa u kombinaciji sa mojim modom, tj. 2048k verzijom.

I ovaj SkyUI sam obavezno stavio.

Hvala Starče! Nisam ni mislio da si probao sve modove, kad ih ima toliko... ali ako svi koji su već našli vremena da isprobavaju razne modove i došli do neke kombinacije koja im odgovara (neko hoće vrhunsku grafiku, neko kombinaciju lepote i performansi itd), mogli bi da podele svoja konkretna iskustva, kao što si ti sad uradio. To može pomoći ostalima da ne prave iste greške isprobavajući nekompatibilne modove, a pošto ih ima toliko puno, moći će da izbegnu loše kombinacije, probaju neke nove modove i objave šta su saznali ovde. Tako će manje ljudi da piydi zbog pucanja igre i drugih problema, a više njih da zaista igra igru u nekom svom daleko boljem izdanju od vanile.

Eto, to je neki moj skroman predlog kako bi ova tema mogla da bude još korisnija...

I ja ću podeliti ovde svoja iskustva kad ih budem stekao... nažalost, jako malo slobodnog vremena se ima...

Hvala još jednom, Starče, nek radijacija bude uvek uz tebe :beat: :Klanjanje

Poslednja izmena:
Mislio sam na ovo drvo. Sa Vurtovim teksturama izgleda blago rečeno odvratno, mnogo je lepše u svakom slučaju iz oficijelnog patch-a. Ako možeš da mi pomogneš da mi kažeš koje teksture da izbrišem iz data foldera, bio bih ti zahvalan (ako znaš naravno)

I hvala na odgovoru ;)

Jel ikom uspelo da poveća uGridsToLoad=
Ja pokušavam prateći ova upustva ali mi nikako ne uspeva...

Mislio sam na ovo drvo. Sa Vurtovim teksturama izgleda blago rečeno odvratno, mnogo je lepše u svakom slučaju iz oficijelnog patch-a. Ako možeš da mi pomogneš da mi kažeš koje teksture da izbrišem iz data foldera, bio bih ti zahvalan (ako znaš naravno)

I hvala na odgovoru ;)

Te texture nisam dirao. Ali hocu za slijedeci update.

Ovo moras brisati:

wrtreealivebark01
wrtreealivebark01_n
wrtreedeadbark01
wrtreedeadbark01_n

Vurtove texture su mi ok, osim bark textura. A ovo su bas bark texture.

@Kobayashi Maru:

Bez radijacije nas nebi ni bilo :)

Puno modova ne volim stavljati bas zbog konflikta.
Gameplay modove izbjegavam jer svasta trpaju, kombiniraju. Da bar to neko odradi kao sto je Oscuro za Oblivion.

Poslednja izmena:
Starac, ajde ako ti nije teško, probaj onaj Skyrim Monster Mod 4.0, link sam dao malo gore. Pa nam kaži svoje mišljenje.

P.S. Skini mod ali u najvećoj rezoluciji.

Starac, ajde ako ti nije teško, probaj onaj Skyrim Monster Mod 4.0, link sam dao malo gore. Pa nam kaži svoje mišljenje.

P.S. Skini mod ali u najvećoj rezoluciji.

Sta sad, moje misljenje je jako bitno :)

Nisam probao, ali na fotkama vidim da tu stvarno ima svasta, raznih cudovista iz vise igara. To ja ne volim.

Vjerovatno ti nesto ne pase u tom modu?

Ma ne, sve mi paše u ovom modu, ali hteo sam tebe da pitam. Naravno da je tvoje mišljenje jako bitno, pa ti si glavni ovde.

Ajde makar ga probaj malo, zarad dobrobiti Skyrim mod zajednice, pa iznesi kritike ako bude trebalo. Posle ga deinstaliraj, nije problem.

Ma ne, sve mi paše u ovom modu, ali hteo sam tebe da pitam. Naravno da je tvoje mišljenje jako bitno, pa ti si glavni ovde.

Ajde makar ga probaj malo, zarad dobrobiti Skyrim mod zajednice, pa iznesi kritike ako bude trebalo. Posle ga deinstaliraj, nije problem.

Pa bitno je da ti se mod svidja.

Ja takve modove ne volim. Vidim da tu ima cak zivuljki iz The Withcera 2?

Mozda kasnije i probam?
Sada nemam bas vremena. Vidim da sam neke texture zaboravio promijeniti.

Hvala Starac, izbrisao sam i uspelo je izgleda ;) !
Probavo sam i ranije da brišem te iste teksture ali mi je drvo onda postajalo ljubičanstveno :)
Inače slažem se sa tobom, Vurtov mod je super ali mu kore drveća brate ništa ne valjaju (tj. poneka valja, ali čim se odaljiš od nje tilling ubija). Kad bi objavio jedan mod bez toga bilo bi super. Mislio sam ja da metodom brisanja izbacim sve kore iz moda ali mi je on odgovorio citiram: "I wouldn't recommend delelting textures, this mod also makes use of meshes that points to new textures. "

Inače ovih dana bavim se opsežno beta testingom svakojakih modova, sve zapisujem u jedno blokče pa ću prepisati sve ovde kad svedem utiske :D

Ko je nestrpljiv, Skyrim Total Enhancement Project na skyrim neksusu, čova je napravio pdf i sve objanio, i od mene svaka proporuka za njegov rad

Ima li neko savet za odvikavanje od Skyrima?

Predji glavni quest! :)
Presao sam ga bas pre neki dan, i nekako mi vise nije to to da zavrsavam preostale...
Inace, meni licno se svidja kraj kako je uradjen onako u globalu, uz ogradu za par gluposti koje su mogle biti drugacije odradjene.
Odlicna igra - mozda se ipak nateram da zavrsim neke stvari, poput prikupljanja maski, ili Dark B. questline koji nisam ni naceo :trust:

Hvala Starac, izbrisao sam i uspelo je izgleda ;) !
Probavo sam i ranije da brišem te iste teksture ali mi je drvo onda postajalo ljubičanstveno :)
Inače slažem se sa tobom, Vurtov mod je super ali mu kore drveća brate ništa ne valjaju (tj. poneka valja, ali čim se odaljiš od nje tilling ubija). Kad bi objavio jedan mod bez toga bilo bi super. Mislio sam ja da metodom brisanja izbacim sve kore iz moda ali mi je on odgovorio citiram: "I wouldn't recommend delelting textures, this mod also makes use of meshes that points to new textures. "

Inače ovih dana bavim se opsežno beta testingom svakojakih modova, sve zapisujem u jedno blokče pa ću prepisati sve ovde kad svedem utiske :D

Ko je nestrpljiv, Skyrim Total Enhancement Project na skyrim neksusu, čova je napravio pdf i sve objanio, i od mene svaka proporuka za njegov rad

Meni se kod tog moda samo svidja nisko raslinje.

A Vurt prica gluposti. Kako god mozes obrisati texture, mozes brisati i hjihove mesheve. Znaci ides u meshes>landscape i brises "trees" folder. Ili bolje da ga prvo preimenujes tako da ga engine uopce ne detektuje, i pokrenes igru. Ako nema artefakata, to je to. Mozes taj folder slobodno brisati.

Ne radim mesheve, ali mislim da "trees" folder ima veze samo sa texturama drveca?

Čekaj, Starac, pa zar neće biti problema sa teksturama drveća ako se obriše Trees folder, npr. da Skyrim uopšte ne prikazuje drveće ili slično ?

Koji je po tebi najbolji mod za drveće ?

Čekaj, Starac, pa zar neće biti problema sa teksturama drveća ako se obriše Trees folder, npr. da Skyrim uopšte ne prikazuje drveće ili slično ?

Koji je po tebi najbolji mod za drveće ?

Brises "trees" file iz meshes foldera. Ne textures foldera.

Naravno, pretpostavljam da vec imas kreiran meshes folder sa modovima unutra?

Meni najvise odgovaraju HD DLC texture drveca. Mislim na texture kore, bark.
Ja sam te texture jos poboljsao, napravio bolje normal mape. Slijedeci update ce imati sve te texture.

Sto se tice STEP moda, kao texture bazu ce koristiti moj mod. Tu ce jos ubacivati texture iz drugih modova. Kako ce to ispasti ne znam?

Znam da tu prijedloge daju ljudi koji od modovanja ne znaju nista. Tako da ne ocekujem puno od tog projekta.

Upavo instalirao igru i krenuo da igram. Pregazio sam update 8, kako da proverim koji mi je trenutni update igre "in game". Planirao sam da instaliram i HD texture pack, koji mi je najbolji? Skinuo sam od RELOADED-a The.Elder.Scrolls.V.Skyrim.High.Texture.Pack.DLC-RELOADED jer je imao najvise seed-a ali pre instalacije obavezna konsultacija sa igracima Skyrim-a cheers

Verzija igre ti pise u Meniju dole levo, Update 8 je otprilike 1.5.26. To je oficijelni HD mod, posle mozes jos neki da stavis tj. da poboljsas određene delove.
Ja preporucujem ovaj starcov http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=5400, mada zavisi i kakvu masinu imas.

Da ta verzija je - 1.5.26.0.5 mada ne izgledaju mi nesto texture lepo. Sve je na ultra podeseno, max itd ali nije to Bog zna sta, mora da moze bolje od toga? Gledam sad od Starca mod, ima vise delova(part1, part2...). Ja ne znam ovo da instaliram, sta treba da skinem? Hocu max Skyrim iskustvo sa tim da Skyrim zadrzi originalnost ali da izgleda sto bolje, to je izgleda starcev mod?

Poslednja izmena:
Skines sva 3 dijela i ubacis "textures" folder u Skyrim Data folder.

To je sve.

Novi v1.3 update je dostupan.

Changelog:
========

v1.3:

- Added some missing normal maps; Windhelm ice ground.

- New landscape snow stone and moss stone textures.

- New Glacier textures.

- New tree snow bark textures.
==================================

wow, super, hvala puno, starac.

Jel ova low res verzija isto bolja od default skyrim tekstura ?

Bojim se da mi ne koci jer igram u 1920x1080 na Ultra sa AA bar na 2x, necu da smanjujem to nista, a recimo oficijelni high res pack mi koci u nekim delovima...

Nemoguće...koje drajvere imaš instalirane, pod hitno instaliraj Catalyst 12.4, ima nekih ispravki za Skyrim i donosi bolju optimizaciju. Siguran sam da kad instaliraš Catalyst 12.4 ti problemi ti se više neće dešavati ili će se smanjiti u nekoj meri. Probaj pa javi nam kako je ispalo.

Imam nove dajvere instalirane, one 8.97 18 April, a inace je noviji build od ovih WHQL koji su se pojavili. Sad sam igrao sa low res teksturama od starca i koci opet oko Markarth-a, i recimo Whiterun-a. Modovi su Vurt flora overhaul, Realistic Water i od starca low res teksture + teksture za NPC odecu i neka oruzja, izgleda da 1GB vram-a nije dovoljno...

Nazad
Vrh Dno