Šta je novo?

[Telenor] Problemi sa mrezom - 2G/3G

Ovi ko da namjerno pale/gase 3g života mi.... Strašno.

Za mobilnim netom nešto nemam čestu potrebu, ali kada mi zatreba kao od jutros npr, radi katastrofalno. Minut je sve ok, h stoji na ekranu a onda kreće sex...

g->e->g ->g ->e ->e -> i tako po 6-7 minuta. Onda opet minut - minut i po prikaže h, brzina poraste i onda opet šaltanje između egde i gprs....

Kad bi je vratili da ponovo bude "glupa" mreža to bi bilo sjajno... Nikad mi brzina u stanu nije bila ispod 2-3mbit/s i nisam imao ove prelaze.

Šumice su im bile pokrivene fenomenalno, sad imam najčešće 2/4 crtice.

Otkad sam uzeo HTC Desire, pre skoro 2 godine, kod Telenora, imao sam problem sa H konekcijom. Kada je H brzina, bio sam nedostupan. Podrska Telenora je rekla da prebacim ma EDGE. I od tada drzim na E, i jedino tako i radi. Bas kada mi treba brz internet prebacim na 3G (znaci samo 3G), mada ovo vise ne moze na Androidu 2.3.7, nego on sam prebacuje 2G/3G.

Toliko o "pametnoj mrezi".

Kada mi istekne ugovor, uzecu paket sa najmanje MB, koji oni posle "ogranice" na najmanju brzinu.

Sada ionako imam "prenete" neiskoriscene GB.

Uh, eto (sad mi je lakse :)

Otkad sam uzeo HTC Desire, pre skoro 2 godine, kod Telenora, imao sam problem sa H konekcijom. Kada je H brzina, bio sam nedostupan. Podrska Telenora je rekla da prebacim ma EDGE. I od tada drzim na E, i jedino tako i radi. Bas kada mi treba brz internet prebacim na 3G (znaci samo 3G), mada ovo vise ne moze na Androidu 2.3.7, nego on sam prebacuje 2G/3G.

Toliko o "pametnoj mrezi".

Kada mi istekne ugovor, uzecu paket sa najmanje MB, koji oni posle "ogranice" na najmanju brzinu.

Sada ionako imam "prenete" neiskoriscene GB.

Uh, eto (sad mi je lakse :)

a ja ću se ciganišem da mi vrate stari paket koji više nema u ponudi i 50% inače idem na mts ma kakav bio
Jedino treba sačekati godinu ipo... :sly:

Uputih pismenu kritiku sa dokazima o pokrivenosti mreze u mom gradu i okolini, znaci udjem u kuci signal pada na jedva crtu do 2 i to GSM, a 3G signal ne postoji u kuci, izadjem na ulicu kad ono jedva 1 crta 3G signala, upitah ih ja jer treba da izadjem na ulicu da koristim tel, a oni me kao oladili da prosledim ja email poruku na "Reklamacije" pa ce oni da razmotre, posto sam cesto na biciklu i vrzmam se kako oko grada i izmedju gradova samo jedno mogu da zakljucim-koja bre pametna mreza???? Telenor je perfektno los sa signalom, isprobano i testirano sa nekoliko razlicitih telefona i nekoliko razlicitih platformi (WP7, Android, Symbian.,.) i sta mislite da li su nesto poboljsali??
Zalio se i u korisnickom servisu u gradu, ne samo ja nego nekolicinu ljudi sakupio koji isto imaju problem sa mrezom..i sta je vecina nas odradila-posto nisu u stanju da poboljsaju signal vec vise od godinu dana---neki su presli na VIP a neki na MTS..
Telenor polako gubi svoju reputaciju..

Može li malo pojašnjenje - šta im znači to "pametna mreža"? Kapiram da se prebacuje tip mreža između HDSPA/EDGE/3G, ali kako i zašto?

Mislim da nije to u pitanju,već tretiranje data/voice saobraćaja u sistemu baznih stanica davanje prednosti jednom ili drugom...ali nisam siguran.

Marketinski naziv za Hspa+ mrezu, koja od kad su je opametili nikad gore nije radila.Glasovni saobracaj u nekim trenucima radi kao Telekom 2000. godine , okreces po 15 puta nekoga da bi veza krenula da se uspostavlja, ili okrenes pa cekas po 20 s da li ce da krene da zvoni.

Evo malo pre baš zovem čoveka koji je isto u Telenor mreži, preko 20 sec nije bilo nikakvog zvuka (zauzeće, isključen mob i sl.) na telefonu, i samo mi izbacilo network error. To mi se ne dešava prvi put u zadnjih mesec dana.

Može li malo pojašnjenje - šta im znači to "pametna mreža"? Kapiram da se prebacuje tip mreža između HDSPA/EDGE/3G, ali kako i zašto?

Pametna mreza im znaci kao brz internet, pa je zbog toga shatro pametna.

E sada da li radi ili ne, to je ocigledno manje bitno.

Pa edge sam mogao da koristim i prije 3 godine??

Cemu smartphone sa ne znam kakvim cipom ako ne mogu to da koristim? Cemu paketi sa xxx GB interneta ako ih ne mogu brzo spucati ?

@Angelos:
...Problem nije samo sa smart telefonima, jer i Nokia 2700 gubi signal i veza puca tokom razgovora.

Kod tebe možda da, ali kod većine korisnika ne. Veza puca, velike smetnje tokom razgovora i to sve na EDGE. Imaš "pametni" telefon i "pametnu" mrežu i onda ne smeš da koristiš 3G, jer ćeš biti nedostupan. Da stvar bude gora, ne radi ni na EDGE. Iskreno, nadam se da će ovo rešiti brzo, jer je živaca sve manje.

Poslednja izmena:
Budite presrecni kako radi Telenor 3G, treba da vidite ovaj horor zvani VIP. Samo da mi istenke ugovor, do vidjenja VIP, prelazim i sa drugim brojem na Telenor, jedina normalna mreza kod nas.

Čoveče, oni su i Nbg tj. Zemun uništili... Večeras probao speedtest na mjestu gdje sam ranije redovno imao 7-9 mbit dload i oko 2.5-3 mbit uload, sad jedva 1-1 .5mbit dload a pri uload testu aplikacija blokira...

Sva tri operatera se, očigledno, takmiče ko će biti gori i imati *****skiji marketing.

Čoveče, oni su i Nbg tj. Zemun uništili... Večeras probao speedtest na mjestu gdje sam ranije redovno imao 7-9 mbit dload i oko 2.5-3 mbit uload, sad jedva 1-1 .5mbit dload a pri uload testu aplikacija blokira...

Čim je tebi brzina interneta opala, to znači da su uništili internet, a nikako da se u tom delu grada povećao broj korisnika.

---
mobilni

Budite presrecni kako radi Telenor 3G, treba da vidite ovaj horor zvani VIP. Samo da mi istenke ugovor, do vidjenja VIP, prelazim i sa drugim brojem na Telenor, jedina normalna mreza kod nas.

U sirem centru Beograda i u Valjevu, VIP radi sjajno... Bar 90% sam na H+, ja presrecan :)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2 Beta-5

Prilozi

• uploadfromtaptalk1334304863856.jpg
    uploadfromtaptalk1334304863856.jpg
    45.6 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Kakvo je stanje sada sa 3g-om? Da li je bezbedno da ga stavim jer sam ranije bio nedostupan stalno..

Evo na EDGE ovih dana ne mogu ništa da uradim - ni da osvežim widgete bukvalno, a kamoli da otvorim b92 ili blic aplikaciju.

Ja vec nedeljama to ne mogu, EDGE na Dorcolu...

Poslednja izmena:
Da, edge je neupotrebljiv. Bgd centar...

Dobro nego jel i dalje problem sa nedostupnoscu na 3g?

Meni 3G radi ok, mada ni ranije nisam imao problema... Doduse lazem, mozda sad poneki put pukne razgovor.
Meni vise smeta sto se cesto menja sa EDGE na 3G i obrnuto, pogotovo kad se krecem. A znam da npr prosle godine nije bilo tako, uvek je bio zakucan na 3G na istim mestima.

Kaze mi drugar da je sada situacija nesto bolja mada mu ponekad zabaguje taj prelazak 3g/2g i obrnuto.

Nazad
Vrh Dno