Šta je novo?

problem Napajanje ili nesto drugo?

ZoxG79

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2008
Poena
320
Od pre neki dan primetio sam da imam problem sa napajanjem racunara. Sta se desava? Kada iskljucim komp a potom na napajanju prekidac stavim na off posle nekoliko min ( npr. 20min ) prilikom pokusaja paljenja ne desava se nista. Na ploci mi svetli ona lampica da ima struje ali nece da se upali bar ne iz prve, nego par puta kad iscimam onaj prekidac na samom napajanju komp dodje sebi tj ukljuci se ali ne dize sistem. Cuje se hard dvd ali kao da procesor ne dobija dovoljno snage da se pokrene pa posle moram jos par puta da klikcem prekidac napajanja i posle toga racunar pocne normalno da radi. Znaci to se desava iskljucivo kada mi je, da kazem racunar iskopcan jedno vreme sa same el. mreze. A kada ugasim komp, a pri tom ne diram prekidac na napajanje tj. ne iskljucim ga, racunar se pali sasvim normalno.

Probao sam da stavim drugo napajanje ( neko s..nje kinesko ) koje se nalazi na nekom praistorijskom kompu ( 10 god mator mozda i vise ) :D racunar radi bez bez problema znaci iskopcao ga iz struje ili ne sve radi normalno :wall: pa cak i moje napajanje radi na tom matorom racunaru bez problema ( mada mozda tom kompu ne treba jacina neka pa zbog toga radi bar mislim tako )

Probao sam da vadim komponente graficku memoriju uvek se isto desava, testirao u AIDI sistem stresovao i procesor i memoriju ma sve sto moze :) sve prodje bez greske cak i na linxu nema problema bar ne prijavljuje neku gresku. usisao i prasinu iz racunara :) to sam prvo hehe

Sad ono glavno moje pitenje da li ovo ukazuje na kvar napajanja ili mozda maticne ili neceg drugog? :)

Po siptomima lici na napajanje ili eventualno maticnu plocu. Ako sve radi normalno sa drugim napajanjem onda si sam resio dilemu tj neispravno je napajanje. Isti slucaj sam imao sa jednim xilence napajanjem, problem je verovatno u stand by-u napajanja.

koliko je staro napajanje? 95 posto da je ono. ne bi trebalo da je ploca. mogla bi da bude ona, ali kad sljaka sa drugim... onda bi trebalo da je ploca ok

napajanje je nekih 4 i po godine mislim da je tako nesto tamo oktobar 2007 kupljeno

Menjaj napajanje, nemoj rizikovati da ti (ne daj boze) spali nesto.

Ma ja tu ne bi nista diro (a pre svega prekidac na napajanju) :). Ako sve sljaka (kad ne diras prekidac) zasto bi se bacao u trosak.
Ne znam za iskustva drugih clanova foruma, ali za 15-ak godina sam promenio dosta racunara i kad rikne napajanje nije mi nikad spalilo neku komponentu.

To je najveci problem u ovom trenutku... trosak :) ipak nije malo 70-ak eu za neko normalno i kvalitetnije napajanje.

Kad budes radio upgrade konfe zamenices i napajanje (ako izdrzi do tad), ali dok radi ne treba ga dirati.

Kad budes radio upgrade konfe zamenices i napajanje (ako izdrzi do tad), ali dok radi ne treba ga dirati.
Slazem se sa kolegom, napajanje bi trebalo da je problem.
Predlog, imas Bench mali oglasi pa Prodajem ili menjam, tu uvek mozes da nadjes nesto dobro i jeftino.

Meni LC6550GP rev 2.0 radi sa i5 i radilo sa c2d 7300 vec 3god bez ijednog problema ,nema ni jedan kond. naduvan niti restartuje comp u igri. :D

Nadam se da si i proverio kondenzatore na plochi pre svega ovoga jel oni ako su ti naduvani ima da ti se sve ovo ponovi posle odredjenog vremena menjao ti napajanje ili ne:)

Nadam se da si i proverio kondenzatore na plochi pre svega ovoga jel oni ako su ti naduvani ima da ti se sve ovo ponovi posle odredjenog vremena menjao ti napajanje ili ne:)

Da proveravao sam i to svi izgledaju normalno nema naduvanih :) verovatno ce se to novim napajanjem resiti problem

Nazad
Vrh Dno