Šta je novo?

Da li proizvođači eksternih hard diskova bilo šta limitiraju?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=240

Primer: nekome se svidi rek (a ujedno mu treba privremeno rešenje za skladištenje podataka) i kupi taj eksterni hard disk minimalnog kapaciteta (1 TB), i kasnije kada pojeftine diskovi da li će moći da izbaci taj od jednog terabajta i ubaci na njegovo mesto lupam Seagate od 4 TB? Znači drugi proizvođač, drugi kapacitet...

Hau daz it vrk?

Verovatno zbog napajanja, tj. struje. Ili jednostavno stave nalepnicu "up to 2tb" i primoraju te da kupis novi rack kada hoces vise prostora.

Poslednja izmena:
Na mom LC-POWER rack-u pise "do 1TB" a u njemu je WD Green 2TB i radi normalno. :)

Verovatno zbog napajanja, tj. struje. Ili jednostavno stave nalepnicu "up to 2tb" i primoraju te da kupis novi rack kada hoces vise prostora.

Upravo to, ali postoji i nesto drugo, npr. na mom rack-u :)D) od 2.5 nece da rade diskovi od 3.5...

Evo sledeći primer da ne odemo u off:

http://support.wdc.com/product/install.asp?wdc_lang=en&fid=wdsfElements_Desktop

Isti je rack za 500 GB i 3TB i ako kupim od 500 GB da li će kada pojeftini 3 TB "običnog" harda moći da se zameni sa 500 GB?

Da li stavljaju neku softversku caku proizvođači ovakvih uređaja?

I ako stavljaju, da li može da se zameni samo taj deo (ako su iste dimenzije kod svih prizvođača)?

Unapred hvala!

Evo sledeći primer da ne odemo u off:

http://support.wdc.com/product/install.asp?wdc_lang=en&fid=wdsfElements_Desktop

Isti je rack za 500 GB i 3TB i ako kupim od 500 GB da li će kada pojeftini 3 TB "običnog" harda moći da se zameni sa 500 GB?

Da li stavljaju neku softversku caku proizvođači ovakvih uređaja?

I ako stavljaju, da li može da se zameni samo taj deo (ako su iste dimenzije kod svih prizvođača)?

Unapred hvala!

Do sada nisu tako radili. Sam rack nema software u sebi, dobije se mozda ponesto uz ili da se skine sa sajta da olaksa backup ili format diska. Ali da bas onemoguju zamenu diska softverski nisam imao prilike da cujem...

Ukoliko su diskovi iste velicine (ne mislim na kapacitet) i rupe za fiksiranje su na istim mestima ne bi trebalo da predstavlja problem da se zameni vecim.

Jedino sto mi jos pada na pamet zasto stavljaju preporuceni kapacitet na rack-ove je i zbog grejanja samog diska.

Ja sam iz Transcend-a izvadio samsung 320gb 5400 i ubacio WD Black Scorpio 250gb 7200rpm i sve radi ali dosta brze :)

Ljudi sve to zavisi od kontrolera koji se nalazi u tom kućištu za HDD-e, i svi su deklarisani na odredjeni kapacitet diska, i to moze ponekad da se desi da će raditi i veći HDD, ali redje, najčešće preko deklarisanog neće moći.

Rack ima kontroler?

Takodje sam mislio da je ogranicenje zbog zagrevanja. Ali 2TB WD Green greje se manje od 1TB WD Blue, pa to ne pije vodu.

Rack ima "SATA-to-USB bridge chip", i izgleda da tu dolazi do problema sa adresiranjem "The problem with deploying 3TB drives relates to older PCs (those more than a few months old, in most cases), and stems from the formula 2^32*512=2,199,023,255,552, or 2.2TB--a hard-drive addressing scheme found in legacy BIOSs and operating systems." - Tako da sve zavisi od tog "kontrolera", stari problemi limitiranog adresiranja, ali su dobro dosli proizvodjacima da te nateraju da kupis drugi rack.

Link

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno