Šta je novo?

8800GT sa Intel s775 kulerom

• Začetnik teme Začetnik teme Gorth
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gorth

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.11.2006
Poena
495
Evo da se pohvalim svojim prvim modom neke komponente 🙂

U pitanju je Club3D 8800gt radial kartica
307206.jpg

Posto je kuler na njoj neverovatno los, iako izgleda ozbiljno odlucio sam se da
budem sam svoj majstor, posto mi se nije davalo 1500din za kuler 🙂
Vec je odavno poznato budzenje CPU kulera na graficke kartice, pa sam se
oprobao u toj avanturi.
Odlucio sam se za stari intelov box kuler za S775 podnozje sa bakarnim umetkom
posto mi je delovao kao najlaksi za modifikovanje.

Od materijala sam koristio bonsek, secice da krojim rebara, 4 srafa dimenzija 3*4, nekoliko matica i nekoliko podloski.
U prvoj verziji sam pokrivio rebara kako bi srafovi sa maticama lepo legli i kako
bi kartica mogla da se smesti u PCI-E slot posto su rebra kulera prelazila preko
samog slota.
Jutros sam otisao po secice i jedan deo rebara je skracen a mesta gde su bile matice i srafovi su isecena kako bi iste lepo legle.
E sad ovaj AMD kuler je privremeno resenje 😉 ali evo rezultata sa njim:

Sa starim "hladjenjem" graficka je isla na 90 C, sto je bilo previse iako je deklarisani max 105 C.
Sada je u leru 45 C umeste 60 C, a pod opterecenjem (Furmark)
ne prelazi 65C ,)

Uzivajte u slikama 🙂

Prilozi

• IMG_2832.webp
    IMG_2832.webp
    25.1 KB · Pregleda: 206
  • IMG_2833.webp
    IMG_2833.webp
    65.6 KB · Pregleda: 210
  • IMG_2835.webp
    IMG_2835.webp
    92.1 KB · Pregleda: 217
  • IMG_2838.webp
    IMG_2838.webp
    97.3 KB · Pregleda: 217
  • IMG_2839.webp
    IMG_2839.webp
    59.9 KB · Pregleda: 236
Cekaj, nije mi jasno, ti si ove metalne stapice ili sta god da su provukao kroz rupe i kroz rebra hladnjaka i onda si ih savio i sada se hladnjak drzi preko toga?
Jel je u pitanju nizak ili visok box hladnjak? Ako je u pitanju visok, sta si uradio sa onim sipkicama oko jezgra hladnjaka koje su sluzile za montiranje na socket?

Da li bi bio zainteresovan za Hladnjak od Accelero Twin Turba bez ventilatora kada vec razmatras bolje hladjenje - meni stoji bezveze i ne koristi mi nicemu....
Imam i heatsinkove za chipove + termalni lepak za njih... 😉
Mislim da je kompaktibilan sa 8800 😉
Naravno free 😉
attachment.php

Prilozi

• upload 1.webp
    upload 1.webp
    161.2 KB · Pregleda: 590
Poslednja izmena:
Cekaj, nije mi jasno, ti si ove metalne stapice ili sta god da su provukao kroz rupe i kroz rebra hladnjaka i onda si ih savio i sada se hladnjak drzi preko toga?
Jel je u pitanju nizak ili visok box hladnjak? Ako je u pitanju visok, sta si uradio sa onim sipkicama oko jezgra hladnjaka koje su sluzile za montiranje na socket?

U pitanju je visok kuler a nogice sam kao sto se da videti na poslednjoj slici prerezao bonsekom 🙂
A ti metalni stapici su srafovi duzine 4cm koji su siroki taman kao i rupa na PCBu, isekao sam secicama
kao sto mozes videti na pretposlednjoj slici rebra da podloska za sraf lepo legne 🙂 I samo sam zavrnuo
matice i zategao, naravno ne previse 🙂

Tvoja 8800GT za razliku od moje ima samo dvopinski za napon hladnjaka sto je steta, na mojoj bi mogao da ostane vent od box hladnjaka i to bi bila strava.

Nema veze nakacio sam kuler na plocu 🙂 Ali trebalo je da vidite kako je los fabricki kuler... U pitanju je trokomponentna budzevina, Heatpipeovi koji ne nalezu na glavno telo hladnjaka kako treba pa nema ni nekog prenosa toplote, rebra koja su prislonjena nekom metodom uz telo hladnjaka i heatpipeovi koji manje vise vise u vazduhu posto su rebra za njih zalepljena termalnom pastom 😀 😀 😀
Gluplje reseno hladnjene nisam skoro video 😀

Poslednja izmena:
Traljavo rešenje, zaista.

Elem, pristojno majstorisanje, Peđa. Šta ti je dalje u planu? 🙂

Traljavo rešenje, zaista.

Elem, pristojno majstorisanje, Peđa. Šta ti je dalje u planu? 🙂

Da igram Mass Effect 3 😀 posto sad nece nista da se samozapali 😀
Ali je gospodin OA5599 bio i vise negosjajan i ponudio se da mi da
Telo od Accelero Twin Turbo kulera, na koje bi nabudzio dve tihe devetke 🙂

Jes', preskočih njegovu poruku. :bottle:

Eto, okači sličice kada... Ma, znaš. 🙂

Das mi onda ovo tvoje modovano hladjenje ako ces vec da predjes na Twin Turbo? A moze 😉

Das mi onda ovo tvoje modovano hladjenje ako ces vec da predjes na Twin Turbo? A moze 😉

Moze cim osposobim twin turbo vracam dobru karmu 🙂 Okacicu slike sa twin turbo hladjenjem, pa cemo onda moci da se nadjemo da ti
dam moju modifikaciju 🙂

Svaka cast za trud 🙂

Nego gledam mix koji si napravio... Nvidia graficka, Intel hladnjak i AMD ventilator, cool 😀

Ako nista drugo ova modifikacija moze da se nakaci na sve karte sa 53*53 promerom rupa, a uz jos malo seckanja i na 43*43 🙂

E pa ovako, veliko HVALA clanu OA5599 🙂:happy::happy:

Montirah Twin Turbo i nakacih dva Xilence 92mm ventilatora koji su malo veci nego sto bi trebalo ali boze moj 🙂
Sto se tice temperatura, kartica se malo brze hladi i u mirovanju ima temperaturu od 46C sto je 4C nize od mog Intel/AMD hladjenja 🙂
Pot punim opterecenjem (Furmark) Graficka nije presla 63C, sto je za oko 5-7C hladnije od mog Intel/AMD hladjenja 🙂
Tako da se moze reci da sam bolji inzenjer od ovih iz accelero firme 😛 😀

Evo i slika cele zezancije 🙂

P.S. Intel/AMD kuler dobija novog vlasnika 🙂 Solesoslav

Prilozi

• IMG_2843.webp
    IMG_2843.webp
    354.2 KB · Pregleda: 96
  • IMG_2846.webp
    IMG_2846.webp
    284.6 KB · Pregleda: 118
  • IMG_2848.webp
    IMG_2848.webp
    205.7 KB · Pregleda: 139
  • IMG_2849.webp
    IMG_2849.webp
    220 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
Hvala hvala - kao sto rekoh danas - oni mi stoje vec 2 meseca u ormaru i ne rade nista a nekome kao tebi zatrebaju 😉

Takodje mi je drago da ce i jos neko imati koristi 🙂

Nekada je to kod mene izgledalo ovako - mislim da su 7-ce bile kao ventovi koji su se vrteli do bolesnih 3000rpm-a na 100% opterecenja...

attachment.php

Prilozi

• 2.webp
    2.webp
    369.8 KB · Pregleda: 364
Problem ce biti kacenje bilo cega, posto je sve zauzeo kuler 😀 mada iskreno ne treba mi nista 🙂

Ovi ventovi se vrte na oko 1800 max, i nisu uoste bucni ne cujem ih 🙂 Evo sa zatvorenim kucistem temp raste za 2C.

To da - u standardnoj varijatni zauzima 2 slota, sa 92mm ventilatorima to je jos vise 🙂

Lele kad vam vidim cable management kao da ste iz pecine ispali, kako vam to nije bolo oci? 🙂

Ma ne pitaj me nista, kao sve cu danas sutra da sredim malo kablove, a kuciste iako funkcionalno nije najprostranije 🙂

E pa drugari evo konacnog stanja u kucistu sa sve novim kulerom za CPU
kog sam danas dobio kao rodjendanski poklon 😀

Prilozi

• IMG_2850.webp
    IMG_2850.webp
    252.3 KB · Pregleda: 105
  • IMG_2853.webp
    IMG_2853.webp
    305.4 KB · Pregleda: 116
Nazad
Vrh Dno