Šta je novo?

MSI Z77A-G43 vs MSI Z68A-G43 vs ASUS P8Z68-V LX?

va_milos

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
349
U velikoj sam dilemi sta uzeti od ove 3 ploce. I to bih trebao vec do kraja danasnjeg dana da odlucim i pazarim plocu.

Na nju ce privremeno biti G530, a kasnije ce se uzeti ili i5 2500k ili nesto od Ivy Bridge.

MSI Z77A-G43~11000din i nisam siguran da li moze ovaj celeron na nju.
MSI Z68A-G43~9000din a za nju nisam siguran da li ce moci Ivy
ASUS P8Z68-V LX~9500din

Za koju od ove tri se odluciti ili mozda imate i neki 4-ti predlog.

Hvala unapred.

Hmmm od kad je Z77 čipset počeo da se prodaje, zar nije zvanično predstavljanje Z77 matičnih ploča tek krajem aprila ? Gde se prodaju onda ?

^W*nW*n
Treba proveriti da li stvarno prodaju/imaju na lageru ili je paperware unos u cenovniku.

Na **tijevom portalu stoji da imaju MSI H77MA-G43 na lageru. Z77 čipset nisam video, samo H77. E sad, možda im nešto stiže uskoro, za to nemam informacije. A april je još malo :)

Mislim da je došlo do zabune, Intel nije dozvolio prodaju Z77 i H77 čipseta pre promocije 29.aprila, MSI mora da je mislio na tzv. preorder tj. platiš sada dobiješ krajem aprila.

Meni je receno da Z77 od trenutka porudzbine, stize za nedelju dana. I ja sam se bas zacudio kada sam pre neki dan video na sajtu.

Dobro, i sta na kraju uzeti do 11k? Trebao bi u toku danasnjeg dana da porucim. Ako neko ima neki drugi predloh svakako da cu ga usvojiti. Duduk sam za ovaj intel i SB. Mnogo razlicitih maticnih i koliko vidim retko koja je da valja necemu, a da nije i poprilicno skupa. Svakako da se planira neki umeren OC, ali ne sad neko izivljavanje. Koliko sam gledao po netu, ovaj Asus nije los(malo oskudan), ali je ok plocica. Ne znam ova MSi z68 i z77 valjaju li necemu.

Pa sigurno je bolje od Z68 varijante te iste ploče, tu nećeš da pogrešiš. Ako je zaista ima na stanju, ova Z77, pazari i ne beri brigu. Deluje kao kvalitetna za male pare.

Samo da sprecim dalju konfuziju, Z77/H77 i B75 cipset zvanicno je pocela prodaja od 09. Marta i to je direktno Intel odobrio svim proizvodjacima, ukljucujuci i MSI.
Odlozeni su samo CPU's i njihov launch ce biti uskoro. Buduci da Z77 ploce podrzavaju SNB procesore, subjektivno, ne vidim poentu kupovine starih cipseta imajuci u vidu relativno male razlike u cenama (Z68 vs Z77 konkretno).

Poz, Nikola

PS. Sa druge strane, ljudi koji vec imaju Z68 Gen3 ploce realno je da sacekaju buduci da ce Z68 Gen3 modeli podrzavati nove procesore, uz jednostavan BIOS update.

Poslednja izmena:
Hmmm ovde u Nemačkoj nisam ni gledao da li ima na stanju ovih ploča, baš ću sad da pogledam pa javljam kakva je situacija. Baš sam prijatno iznenađen ovime...

Ali izgleda je samo MSI spremio ploče, Asus i ostali ne prodaju ništa koliko znam.

Javi nam prve utiske u radu kad malo više istestiraš ploču, nestrpljivi smo. :) Kako radi tvoja stara memorija na novoj ploči, da li je potpuno kompatibilna ?

Ljanmi@ He,he.. To vec ne znam :D Verovatno.

Kosta10@ Nemam sta da kazem. Iskren da budem, najvise sam se i plasio oko memorije, ali kako sam sklopio, bocnuo cpu i memoriju, upalio i sve sljaka bez ikakvih problema. Instalirao tonu drivera i teraj. Za sad sve radi kako treba, ali nema ni pola sata kako je sve sklopljeno. Za sada je g530 na njoj, ali ce pasti nesto jace kasnije.

Evo i par slika ploce i sve sve sto dolazi uz nju. Pakovanje je malo oskudno, tako da dolaze samo 2 S-ata kabla, knjizice i nista vise.

Lepo lepo, čestitam ti na kupovini. Eto, sada možeš da se pohvališ da si prvi i za sada jedini na Benchmark forumu koji ima Z77 ploču. :)

Cestitam i ja na kupovini, nego ne rece nam nista koliko te izasla ploca u dinarima naravno :)

OK, standardica cena za novu plocu. Kako li se pokazala za OC, jel ima neki review?

Za sada nema nista od review-a. Za OC nemam pojma. Jedino ako je neko iz VA, pa da se bocne i proba. Mislim da jos niko i nije kupio ovu plocu. :p
Od opcija ima svasta nesto, al djaba sa ovim cpu-om. :D Kontam da je nije nesto za OC i da je prosecna.

chestitam na kupovini.
na osnovu imena ochekivao sam jadniju plochu, ali ima 6 faza hladjenih pasivno...to ce sigurno moci lepo da potera i ajvija i sendija

i ja nesto razmisljam da uzmem IB kada se pojavi a ova ploca mi deluje kao savrsena za mene. ima sve sto mi treba, cak i vise od toga i cena je super. bas sam nesto bistrio MSI sajt pre neki dan i ploca na papiru deluje odlicno.

MSI Z77 ploča na koju treba posebno obratiti pažnju je http://www.msi.com/product/mb/Z77A-GD65.html a ko nema para za nju dobra je i GD55 varijanta, samo je malo osiromašena.

Inače, AsRock je baš u poslednje tri godine puno napredovao što se kvaliteta njihovih ploča tiče, pa vredi razmisliti i o njihovim Z77 pločama, kada se pojave na tržištu.

Sljaka sve u 16 :D Ploca ladna ki spricer, cpu jos vise. Memoriju sam bez ikakvih problema postavio na 1600mhz. Inace je ploca dosla sa zadnjim biosem. Za sada radi stvarno odlicno. E sad videcemo kad se bocne neki cpu sa K glavama, pa ce se probati i neki OC.
Evo i nesto osnovnih podataka. Sam sistem je star vise od godinu dana, i bio je na amd-u.

Ploca ko poloca je sasvim ok. Lepe su ove GD6x, verujem i odllicne za OC, ali su i cenovno dosta skuplje i kod mene bi se opet verovatno koristila ko i ova sto sam uzeo. I za ovu sam jedva napakovao 11k. Kakva god da je, mene ce dobro sluziti, a verujem i vecinu. Ne jurim svetske rekorde(a i normalno je da sa njom toga i nece biti), al ono sto meni treba, a mislim i vecini jeste neki prosecan OC, stabilnost. Od prikljucaka ima sve sto mi treba i ne treba. Nije bio neki izbor z77 ploca, al sam kontao kad vec uzimam ipak je bolje z77. Za sada sam zadovoljan, ai i fino izgleda plocica. Doduse, nekad je crna, a nekad braonkasta. :D
msi.jpg

Ako neko ima neki predlog, mogu i izvrteti nesto testova. Ne znam koliko bi Vam pomoglo, jer imam g530 cpu, ali mi svakako nije roblem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno