Šta je novo?

Kocenje, sta moze da bude

Hmmm, da mu nije uključen antivirus pa baš u tih 3 sekunde on nešto radi pa zato zakoči ? Pitaj ga koji antivirus ima, ako ima Kaspersky ili NOD32 da zna da oni jedu puno procesorskog vremena, tj ranije su jeli. Kad igra igre kaži mu da isključi antivirus pa da vidimo onda šta se dešava.

Ja koristim Avast 7.0. free edition i on ne koči sistem.

Koristim ja KIS (KAV) zadnih nekoliko godina i nikada mi se ovako nesto nije desilo.

Imao sam slican problem pre koju godinu na staroj masini ( pored igara i u windowsu se isto desavalo) i ispostavilo se da je problem bio u hddu, nek prvo proveri konekcije, pa sektore ili nek proba sa nekim drugim hardom

Hmmm, da mu nije uključen antivirus pa baš u tih 3 sekunde on nešto radi pa zato zakoči ? Pitaj ga koji antivirus ima, ako ima Kaspersky ili NOD32 da zna da oni jedu puno procesorskog vremena, tj ranije su jeli. Kad igra igre kaži mu da isključi antivirus pa da vidimo onda šta se dešava.

Ja koristim Avast 7.0. free edition i on ne koči sistem.

On koristi Symantec endpoint protection, malo jede resurse isto,diseblovao ga je al opet isto. Hdd je proverio nema bad sectore... sad mi kaze da je seckanje prestalo, al tako je i pre bilo dan,dva secka onda dva,tri nesecka... random heheh

Pa u principu nije to ništa toliko strašno, ne verujem da je problem krupnije prirode, sigurno je problem softverski, ne hardverski. Koliko dugo on nije reinstalirao sistem ? Takođe nisi rekao koji Windows koristi, XP ili 7 ?

Može da proba sa CCleaner programom i da očisti registry bazu od đubreta koje se tamo nakupilo. Meni se redovno dešava posle oko 8 meseci od instalacije Windowsa da moram da čistim detaljno registry bazu jer je došlo do usporenja celog sistema.

Proveri sada privatne poruke, poslao sam ti moguće rešenje.

Poslednja izmena:
Ovako. Nesto slicno sam i ja imao pa sam igricu odigro na drugom komjuteru jer sam mislio da je do kombinacije phenom II i gtx 460. Ustanivo sam da je u ovom mom slucaju bilo do azureusa cak i kad nista nije skidao jer se javljao neki proces koji je jeo 25 posto resursa. Pogledaj kad se to dešava dal postoji još neki proces. Resio sam to instaliranjem utorenta a skidanjem vuze-a ,kao i tim da sam prestao da skidam dok igram 🙂 . U svakom slucaju to lici na zauzece procesora pa pogledaj to sto sam ti reko. Inace upravo igram tu igru. Doso sam do one dodatne dve epizode al tu vec postaje teže . Pozz.

Pa u principu nije to ništa toliko strašno, ne verujem da je problem krupnije prirode, sigurno je problem softverski, ne hardverski. Koliko dugo on nije reinstalirao sistem ? Takođe nisi rekao koji Windows koristi, XP ili 7 ?

Može da proba sa CCleaner programom i da očisti registry bazu od đubreta koje se tamo nakupilo. Meni se redovno dešava posle oko 8 meseci od instalacije Windowsa da moram da čistim detaljno registry bazu jer je došlo do usporenja celog sistema.

Proveri sada privatne poruke, poslao sam ti moguće rešenje.

Hvala na pp, probao je vec sa ccleanerom, win 7 je u pitanju... inst je pre godinu ipo, kod mene je win inst isto pre godinu ipo, cak sam i menjao plocu, cpu pa nisam inst nov, i radi sve ko podmazano... nego mozda je to sto kazete da mu se uvukao neki program i da radi neki schedule. Koristi utorent samo. Memorija mu u iddle ide na 50% a u igrama 70%.

Nek proba sa tim progamima koje sam ti dao na PP, pa ako to ne reši znači da je u pitanju neki skriveni program koji mu zauzima procesor, da nije neki trojanac ili virus, i to je moguće.

Obavezno nek očisti registry bazu, posle godinu i po dana rada u Windowsu to je obavezno !!!

Uh sad sam se sjetio, mene je mucio isti problem par puta u zanjih nekoliko godina. Pomogao mi je disk defragment svaki put.

Nazad
Vrh Dno