Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Ja sam uzeo slicno kuciste i kako sam zadovoljan mozes procitati na prethodnim stranama. Kuciste je mini ITX tako da staju sve odgovarajuce ploce a taj kuler na tom Celeronu nije nesto visok tako da i on staje sigurno. Pitanje je samo da li napajanje moze da tera taj procesor i ostale stvari koje planiras da nakacis na njega.

Ja kada sam uzimao kuciste i pitao istu stvar za E-350 prodavac u Atomu mi je rekao: Sve sto stane unutra to napajanje moze da potera.

five_pictures1_2456_20110907103418_s.jpg

Wind Box DC100MSI

‧AMD Brazos Dual Core E-450 (1.65GHz)

‧AMD Radeon™ HD 6320 Discrete Class Graphics
‧DDR3 2GB ; 320G2.5" SATA II 5400 rpm
‧HDMI out x 1; VGA out x 1;USB x 6

http://www.msi.com/product/desktop/Wind-Box-DC100.html

Izgleda primamljivo sa cenom od 245e za koliko se moze naci.

Da li neko zna podrzava li ovo cudo usb tv karticu i koju?

Podrzava svaku koja je podrzana u win7. Zasto bi bilo drugacije?

Teško da je 245 € primamljiva cena za tako slabu htpc mašinu. G630 + H61 ploča + GT 210(ili 6450) je mnogo bolja investicija za jedan htpc za nekog ko odvaja toliku sumu novca.

jeste jace za iste pare to svi znaju ali male dimenzije imaju svoju cenu i imace uvek.....to sto ti pominjes u home made sklapanju ne moze biti nikako pribliznog gabarita kao ovaj uredjaj....

Poslednja izmena:
Za 50-80 evra nižu ukupnu cenu od mašine sličnih performansi, ja bih umesto ovog vrlo rado uzeo LC Power 1340mi kućište nešto većih dimenzija. Ipak lepota i manje dimenzije ne vrede kao još jedan harddisk.

Poslednja izmena:
Najvaznije je uzeti gotovo ili sklopiti bas ono sto ti tacno treba i sto se tebi svidja, na stolu ili nekom delu sobe....uvek bilo i bice.....jer nekom mozda ne smeta veci htpc a nekom mozda ne treba jos jedno mesto za hdd.....

Poslednja izmena:
Stize i Lenovo IdeaCentre Q180 po skoro istoj ceni:

Intel Atom D2700 Dual Core 2.13GHz, 2GB, 320GB, Radeon HD 6450A/512MB, GLAN, WiFi b/g/n, 2xUSB 3.0, 4xUSB 2.0, S/PDIF, VGA, HDMI, 8-1 w/ SDXC, VESA Mount, Keyboard/Mouse

doduse nema optiku, vec se uredjaj dokupljuje kao posebna kutija istih dimenzija kao i masina (155x192x22 (mm) (WxHxD) (chassis only))

Q180-1L.jpg

Q180-2L.jpg

http://www.lenovo.com/products/us/desktop/ideacentre/q-series/q180/

Poslednja izmena:
Potpuno si upravu kada se radi o dodatnom prostoru za harddisk,ali svima koji razmisljamo o htpc masini to je sekundarni pc a povrh toga dosta nas ima eksterne diskove.

Ovaj lenovo je extra ali se bojim da ce mu kod nas zacepiti cenu od 400evra ako ga uopste i bude bilo na trzistu.

Recimo asus eeebox 1501 koji je prelep kod nas se pojavio nakon dve godine i to u momentu kada je atom d525 i ion2 jesdnostavno vec godinu dana blago receno pregazena platforma. Jeste da je cena od 300evra jaka ali kada se sve sabere i kako je upakovano to sa sve optickim uredjajem i nije toliko drasticna razlika od nekog lc kucista. Jedini lroblem jeste zastareo procesor i grafika. A uz to ima integrisan ir prijemnik i daljinac. Mada za openelec trebalo bi da je sasvim dovoljno jak.

Ovaj sapphire hd3 je isto bombona ali cena od 350 do 400 evra? Molim Vas pa da li ste normalni!?

25000din je preporucena MPC

@milanbb
ovaj lenovo za moj ukus je predobar uredjaj, samo da ne ocepe dosta vise od ovog sto si napisao..

Uzimam 100% ako je tako. Mozes li da napises okvirno kad ce se pojaviti. Da se stripim .

Navodno je vec >danas< (petak) u magacinu uvoznika, jedino sto sam omasio preporucenu MPC - 26990din je, ne 25000. :(

p.s. Ima jos jedan problemcic, nema 3.5mm izlaz :(

p.p.s 3.5mm za pojacalo mislim, ima izlaz za slusalice.

Poslednja izmena:
I dalje je dobra cena za tu masinu. Bas izgleda dobra, a nedostatak optike je sve manji problem.

Ljudi kako vama radi IceFilms u XBMC? Od kad su ukinuli MU nikako da se sastavi. Prvo nije hteo da ga otvori uopste, tek kada sam skinuo drugi plugin. Sada uglavnom se koristi Rapid i 2share al prvi stalno baferuje i secka, dok drugi nece da otvori film uopste........

Prisrafili brzine , to seckanje je zbog toga, bice bolje kad se malo stabilizuju stvari.

Sent from my Note using Tapatalk 2 Beta-2

Ima li negde test ovog Lenova q180 ? Ne uspevam da pronadjem nijedan. Opasno sam se zagrejao za njega. Sta moze od igrica da pogura ?
Klinac voli da igra CS, Shank, Fifu 11.
Mada bi prvenstveno bio namenjen za pustanje filmova (1080p i 720p).

Pipao ga ja danas,... mlogo je mali ... :) Nemam vremena da uzmem jedan da testiram, ako stignem mozda bude u toku nedelje.

uf, ajd molim te, bicu strpljiv, ali samo ove nedelje ...

Drzimo te za rec sto se tice testa. Po onome sto se moze pronaci na netu, nije bas vredno 250 evra. Atom d2700 kazu je isti kao i prosla generacija i nije jaci od e350 ali i cinjenica da poseduje 6450 dovodi do pregrevanja uredjaja pored toga sto mu omugucuje zavidan graficki potencijal u domenu flash i video reprodukcije. Molim te proveri da li je moguce zameniti hard i dodati memoriju. Zna li neko da li je moguc rad na dva monitora tipa tv ili projektor prikljucim na hdmi a vga na monitor? I moze li na pm gde moze da se "pipne" :)
Edit: obavezno proveri da li podrzava pravi 24p (23 sa sve decimalama) ili onaj krs kao na intel hd.

Poslednja izmena:
Pa sa 6450 ne bi trebalo da bude ikakvih problema sa 24p.

Prisrafili brzine , to seckanje je zbog toga, bice bolje kad se malo stabilizuju stvari.

Sent from my Note using Tapatalk 2 Beta-2

ma dzavola, to su pricali i pre mesec dana.....vec vidim kako za 6 meseci cemo da pricamo isto. Ima li neki live stream da radi, toliko price o XBMC a sad ispade da je skroz beskoristan?

ma dzavola, to su pricali i pre mesec dana.....vec vidim kako za 6 meseci cemo da pricamo isto. Ima li neki live stream da radi, toliko price o XBMC a sad ispade da je skroz beskoristan?

Ako ces da platis rapidshare sve radi savrseno i sada.
Uskoro ce zabraniti rapidshare linkove zbog limita koji je rapid uveo na free usere 2MB/1min i dodali su podrsku za nove hostere. Ide sporo ali bice nesto.

Meni XBMC i bez svih streamova da je sluzi kao player i nezamenljiv mi je.

Pipao ga ja danas,... mlogo je mali ... :) Nemam vremena da uzmem jedan da testiram, ako stignem mozda bude u toku nedelje.

I ja sam danas video jedan. Odlicno izgleda ali nisam imao prilike da ga probam :(

Ako ces da platis rapidshare sve radi savrseno i sada.
Uskoro ce zabraniti rapidshare linkove zbog limita koji je rapid uveo na free usere 2MB/1min i dodali su podrsku za nove hostere. Ide sporo ali bice nesto.

Meni XBMC i bez svih streamova da je sluzi kao player i nezamenljiv mi je.

koliko kosta to zadovoljstvo na rapidu? Probao sam i dosta streamova preko Navi-X al ista prica, nista ne moz da se pusti. Meni je glavna prednost kod XBMC bio live stream, a sto se tice playera ne vidim kakve prednosti nudi. Jedino je lepsi interfejs, dok je sa svim drugim plejerima lakse - samo prevuces folder na njih i to je sve, dok sa XBMC mora da se udje pa da se browsuje folder. Takodje nema brzog premotavanja nego jedino moze da se ubrza snimak. A i nervira me sto nema opcije da se minimizira nego samo moze preko Alt+Tab

koliko kosta to zadovoljstvo na rapidu? Probao sam i dosta streamova preko Navi-X al ista prica, nista ne moz da se pusti. Meni je glavna prednost kod XBMC bio live stream, a sto se tice playera ne vidim kakve prednosti nudi. Jedino je lepsi interfejs, dok je sa svim drugim plejerima lakse - samo prevuces folder na njih i to je sve, dok sa XBMC mora da se udje pa da se browsuje folder. Takodje nema brzog premotavanja nego jedino moze da se ubrza snimak. A i nervira me sto nema opcije da se minimizira nego samo moze preko Alt+Tab

Ja takođe koristim xbmc kao default player na htpc-u koji je povezan sa lcd tv-om.
Naravno da xbmc ima odličan interfejs, pogotovo Aeon tema koju ja koristim. Naravno da xbmc ima brzo premotavanje unapred, F je fast forward, R je fast rewind, strelica gore 10 min nazad, dole 10 min napred, levo i desno po 30 sec napred nazad.
XBMC ima i veoma dobar file manager, dodavanje foldera, particija ili network kompjutera je veoma lako.

Ja ovaj live stream i ne koristim, direktno pustam na htpc-u koji vuce ono sta mu treba sa media servera.....xbmc+aeon+daljinac=nezamenjiv plejer i ugodjaj za mene.

TT by Galaxy S

Nisam mislio na to, nego ako hoces odma da skoknes negde na pola filma ili pred kraj, ili bilo gde, to XBMC ne moze jer nema liniju trajanja filma (ili mozda ima neki skin za koji ja ne znam). Fast Forward to ne moze da zameni. Takodje ne moze da se smanji prozor nego samo moze full screen (ili ja ne umem) sto jeste problem u multitaskingu. Jedino sto je lep, ali moze to mnogo bolje.

Poslednja izmena:
Time line je do skina. Stavi neki drugi ili instaliraj xbmc11 kod njega po defaultu skin ima tu opciju.
Prozor mozes da smanjis sa alt+enter pa onda prebaci na drugi prozor ili gledaj film/stream u prozoru.

Meni je prednost sto iz kreveta savrseno vidim gde sam za ralziku od total comandera u kom ne vidim sta pise jer je sitno.
Druga prednost je ucitavanje prevoda direktno sa neta i jos neke sitnice koje mi poboljsavaju ugodjaj.

strelica gore 10 min nazad, dole 10 min napred, levo i desno po 30 sec napred nazad.
Meni je to mnogo pa sam promenio na levo/desno 5 sekundi i gore/dole 30 sekundi.

Vrh Dno