Šta je novo?

nVidia GTX460 zamena

• Začetnik teme Začetnik teme purple
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

purple

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2007
Poena
309
Poz,

Pe mesec dana mi se pokvarila MSI GTX460 HAWK grafika i danas zove chovek iz Emmi-ja i poshto podlezhe garanciji kazhe da mogu da je zamene za PowerColor HD6870.

Jel to dostojna zamena ili mog uda trazhim neshto drugo?

thanks

Svakako je brza HD6870. Ali sad, sto ti ne bi dali neku sa boljim hladjenjem? Malo je glupo da sa Hawk-a predjes na PC, ali po samim perfomansama brza je HD6870.

Poz,

Pe mesec dana mi se pokvarila MSI GTX460 HAWK grafika i danas zove chovek iz Emmi-ja i poshto podlezhe garanciji kazhe da mogu da je zamene za PowerColor HD6870.

Jel to dostojna zamena ili mog uda trazhim neshto drugo?

thanks

Glupo da mada mozhdai ne bi poshto su mi 2 nVidie crkle na isti nachin u 2 razlichita kompa posle otprilike godinu dana. Ne kupujem nvidiju vishe u zhivotu dok neshto drastichno ne promene. NE kazhem da je ATI bog zna shta bolji ili loshiji, sve je to djubre dok se ne odvoji 5-6 glava za grafiku.

Pa, malkice bolje.

i5gxByTkbpU5I.png

Hhehe brate to ti se zalomilo naprimer meni ni jedna nvidia nije crkla godinama doduse nije ni ATI sta sad treba da velicam obadva proizvodjaca 😀

Jel u redu da mi grafiku koju sam platio 22000 zamene drugom, malo boljom od 14000?

Nije u redu. Zato i kazem, menjas takvu graficku, koja ima dobro hladjenje, koja se dobro OC, za tu PC(PC ti je skraceno od PowerColor). Ako si graficku platio 22k, onda bi trebalo da dobijes graficku iste vrednosti. Tako bi trebalo da bude. Nagazi ti to, nemoj da pristanes na PC, barem trazi neki ASUS DCII, ili nesto slicno.

Jel u redu da mi grafiku koju sam platio 22000 zamene drugom, malo boljom od 14000?

Iznos od 22k se gleda ukoliko je to bila poslednja cena za GTX460, a u stvari nije bilo je kasnije i za manje para da se nađe, dakle gleda se poslednja cena kartice dok je bila aktuelna. Po meni je realno što ti nude HD6870 koja je u svemu bolja od gtx460. Ja bi jedino uzeo Sapphire HD6870, a to što ti predlažu da tražiš DCII je naučna fantastika u zemlji zvanom srbolend, pokušaj mada mislim da je uzalud...

Poslednja izmena:
Najbolje bi onda bilo da sazna koja je zadnja cena bila za hawk pa onda da odluci sta i kako...

Nema više gledanja koja je poslednja prodajna cena, nego koliko je kupac platio i koliko piše na fiskalnom računu.

Mozda ti je bolje da doplatis za neku bolju od te PC6870, mislim da ce cim se doplata i novac (koji ti treba da das) pominju drugacije reagovati nego da odmah trazis neku kartu u vrednosti riknule karte.
Nikako ne pristaj da ti uvale kartu koja je sada cenovno manja od tvoje kada si je kupio.

Poslednja izmena:
Nema vise gledanja zadnje cene. To je proslost. Takva je politika vec duze vreme, ako pise na racunu 22k, mora da dobije karticu koja trenutno kosta isto, ili skuplju pa da doplati. Ja bih doplatio i 10k ako treba, jako lepa prilika za upgrade. 😉

Slazem se, imas fiskalni racun sa placenom cenom, imaju 4 opcije, da ti poprave tvoju ili zamene za istu, vrate novac ili zamene za karticu slicne vrednosti.
Tako da im slobodno trazi 6950 ili GTX 560 Ti.

Sent from my HTC Wildfire

S`obzirom koja je firma u pitanju, daj Bože da dobije Asus 560Ti DCII 😉 sumnjam ... zato su probali app da uvale buđavi PowerColor.

Morace Emi to da zameni karticom koja kosta priblizno koliko si ti tu platio!Nemoj slucajno da odustanes i da prihvatis nesto sto manje vredi.
P.S. obavezno nam javi kako si prosao sa reklamacijom(ovo je bitno i za nas koji kupujemo iz te radnje)

E baš zato što sam se ja lepo proveo i ne pazarim više nikad kod njih, jedna firma tri različita naziva firme, ko razume shvatiće 😉

Razvoj situacije. Zvao ja Alti, tj njihovu direkciju u Chachku i kazhu da mogu da ili zamene za tu pomenutu grafiku ili da daju 16500 u keshu koliko ta grafika vredi sada ukoliko zamena ne odgovara.
Sad je to zvanichno dakle, nishta od tih 22k. Poslali oni PowerColor CityExpressom i vec stigao na gajbu. Pitam se shta bi radili da sam terao tu nVidiu u SLI-ju. Chime bi je onda zamenili.

Srpska posla.

Razvoj situacije. Zvao ja Alti, tj njihovu direkciju u Chachku i kazhu da mogu da ili zamene za tu pomenutu grafiku ili da daju 16500 u keshu koliko ta grafika vredi sada ukoliko zamena ne odgovara.
Sad je to zvanichno dakle, nishta od tih 22k. Poslali oni PowerColor CityExpressom i vec stigao na gajbu. Pitam se shta bi radili da sam terao tu nVidiu u SLI-ju. Chime bi je onda zamenili.

Srpska posla.
...pa sta je sad po pravilima i zakonu? ...cifra sa racuna ili slobodna procena trgovca?

edit:
Nadam se da su ti poslali i tih 2K razlike.

Poslednja izmena:
naravno da nisu poslali razliku.

Mislim realno, koaj je razlika u performansama izmedju tih grafika u toj klasi.
Ako je kao shto kazhe ovaj chart nije tu nishta loshe.

...po recenzijama i korisnickim testovima, i kad se obe naklokuju nema razlike. Zavisi od igre do igre.
Bio je ovde na forumu dobar korisnicki test bas izmedju 460hawk i 6870.

Bas ces 6870 da naklokujes, pogotovo PowerColor... 😀
Salim se, nego, ne bih ja tu bio zadovoljan. Ipak si platio 22k, oni su sad zaradili na tebi(zaradili su kako god jer si kupio grafu pre ali sad su jos vise zaradili), tako da to nije u redu, i nemoj da si zadovoljan.

...po recenzijama i korisnickim testovima, i kad se obe naklokuju nema razlike. Zavisi od igre do igre.
Bio je ovde na forumu dobar korisnicki test bas izmedju 460hawk i 6870.

mogu ja da budem nezadovoljan koko ocu. oni daju zamenu ili kesh onoliko koliko to vredi sad a ne koliko je placeno. Meni to nema smisla nikakvog ali tako kazhu u Reklamacijama u Alti-ju.
Jedino shto mogu da uradim je da uzmem taj PowerNeshto i odnesem u radnju i trazhim kesh za njega kako m ireche neka fina teta iz Reklamacija.

E sad, ako i uradim to i dodam malo kesha za neshto malo bolje shta cu tachno da dobijem zamenom za:
Asus GTX560 DC
ili
Leadtek GTX560-Ti

Thanks

...moj predlog je da uzmes pare, dodas za 6950 i otkljucas. Nema TDR-ova, a tu je negde sa 560-Ti... otkljucana jos i brza.

Poslednja izmena:
Ako imas kesa da dodas idi obavezno na Ti varijantu 560ice...sto se tice ALTIja svaka njima cast na takvom potezu,ocigledno se zbog nizih cena na kraju ne isplati kupovati u njihovim radnjama 🙁
Postojala slicna tema sa 5850 i deckom koji je nju platio 30k a kasnije dobio duplo manju cenu kada su tu grafiku imali poslednji put na lageru...

Ma svi svoje guzice gledaju.
ostavio sam im 1200e za ceo komp u radnji a tu mi se sad cigane za tamo neki PowerColor.

Sve striktno po propisima, ne daj bozhe da neko bude chovek pa da te isposhtuje da mu se vratish u radnju posle.
Shupci.

Pa ako ih ne tera zakon da isplate cifru sa racuna onda nisu oni krivi nego zakoni.

Nazad
Vrh Dno