Šta je novo?

B&N Nook Color

To da tablet može super da se koristi za prezentacije niko ne dovodi u sumnju. Posebno od 10". Savršeno za sve vrste posla kada treba pokazati uzorak, fotografiju, možda čak i video spot (ali to ipak zahteva veći ekran).

Moje pitanje za Nook-ovce: koliko vam smeta što nemate 3G data konekciju (već ste ograničeni samo na WiFi), što nema bluetooth-a (npr. imam bluetooth stereo slušalice!), što nema HDMI izlaza (zakačite na LCD TV i imate Android UI na veeelikom ekranu ili pustite film), i što nema GPS? I što nema kameru, zadnju, za beleženje fotki i videa. (Ne znam da li ima WiFi hotspot mogućnost. Još mi nije stigao, tek sam ga poručio.) Ne, nije mi poenta da ga ocrnim. :smoke:

Dvoumio sam se najpre: Nook Tablet vs. Kindle Fire i onda uzeo Nook Color jer sam našao po nižoj ceni (Color i Tablet se ne razliku puno) a sve ovo sa tabletima još uvek je eksperiment za mene (da osetim kako/kada bih koristio).

Nook Color ima bluetooth.

Hehehe tacno NC ima bluetooth koji radi savrseno a ako trazis toliko stvari u tabletu uzmi nesto ozbiljnije kao Asus transformer i sl. ili neki bolji mobilni. To ti moj predlog.

Nook Color ima bluetooth.
Oops, izvinjavam se onda, ne znam specifikacije tako dobro. Moj favorit bio je Kindle Fire, a onda sam naprasno uzeo Color. U uporednom testu Fire vs. Nook Tablet (koji sam ranije gledao) bluetooth nije ni spomenut, pa sam mislio da oba nemaju.

ako trazis toliko stvari u tabletu uzmi nesto ozbiljnije kao Asus transformer i sl. ili neki bolji mobilni. To ti moj predlog.
Polako, ovo mi je prvi tablet (biće kad stigne). Ako se pokaže da mi je tablet u životu "must have" (uz sve druge gedžete), imaću Asus (Prime, Optimus, Megatron) Transformer. 🙂

Jedino sto me nerviraju ovi citaci koje za sada imam, jurim ako ima neki besplatni a da se okrecu stranice kao na pravoj knjizi, to mi se svidelo kod nook original sistema.
eReader?

Poslednja izmena:
Sto se tice stripova, elektronska izdanja zaista ne znam da li i gde mogu da se kupe (ako uopste postoje - tipicni kupci stripova su vise fetisisti i kolekcionari). Ja skidam sve sa torenta i u pitanju su manje ili vise kvalitetni skenovi.

Uglavnom citam neke malo ozbiljnije (americke) graficke novele i ne volim superheroje, a ne citam ni one na kojima sam odrastao, prosto jer nemam toliko zelje niti vremena da evociram uspomene, propustili smo mnogo vise toga sto nikada nije stiglo kod nas i prevedeno.

Najbolje da bacis pogled na neku listu i ako te nesto zaintrigira lako ces da pronadjes u nezvanicnim "prodavnicama". Npr,

http://forbiddenplanet.com/picks/50-best-graphic-novels/

Ja mogu da ti preporucim neke serijale koji su se meni svideli - Hellblazer, Lucifer, Sandman, Preacher, 100 Bullets... Ima tu svacega, od pojedinacnih grafickih novela do ongoing serijala sa preko 100-200 brojeva.

Ne znam bas koliko ce ti biti udobno citanje na 7" ekranu posto ni 10" na mom ipadu nije dovoljno za savrsenu citljivost, pa mora da se cela slika skroluje 1, 2"... Ali ja sam pre toga citao stripove na malenom ipod touch ekranu i navikao sam na skrolovanje. PDF izdanja su ti jos gora jer ces morati dosta da skrolujes levo-desno, gore-dole...

Vidim da te opterecuje sto nema nekih uobicajenih nacina povezivanja, kameru... Tableti nisu bas toliko zavisni od tih tehnologija kao sto ti se mozda cini. I moj ipad kec bio bi onda po tim kriterijumima stripovan ali zapravo je sve to manje vise nepotrebno. Evo i zasto, da krenemo redom.

3G - ako neces da pravis portabilni hotspot na telefonu da ne bi istrosio bateriju, treba ti posebna kartica koju ces da ubacis u tablet, sto znaci i posebna pretplata i tarifni paket. Za to vreme kada nemas wifi mozes jednostavno da koristis nesto od sadrzaja koji si skinuo na tablet od ranije, da citas knjige, stripove, igras se, gledas filmove. Ali ne brini, wifi hotspotova i nezasticenih mreza imas sada maltene svuda.

Bluetooth - od kada imam ipad trebao mi je jednom ili dva puta. U tvom slucaju moraces da koristis obicne slusalice i to je jedina mana.

Kamera - i na skupljim tabletima, kamere su tek a prvu pomoc, male rezolucije, i 99% imas vec bolju kameru na svom telefonu. Jedino za skajp...

Video izlaz je tek da se nadje, poenta ovih uredjaja je u portabilnosti a kuci imam i konzole i kompjutere i plejere koji ce mnogo bolje da puste bilo kakav sadrzaj nego kada se 1024x768 razvuce na veliki ekran.

Mene tablet stvarno spaava jer se vozim i po sat vremena javnim prevozom u jednom pravcu na posao, svaki dan. Ali u sustini zgodni su i za po kuci. Dobro bi bilo da imas wifi ruter kuci. Ako nemas, nabavi podhitno jer nema opravdanja da ga nemas, ruteri se prodaju za 20e a svoj modem cesto mozes uz malu nadoknadu da zamenis kod operatera za wifi. I lepo se zavalis u krevet, strimujes neki online radio, youtube... Meni je krstarenje netom jako neudobno na tabletu pa to izbegavam. Ne brini za to sto je LCD tehnologija a ne e-ink. Nase oci u odavno navikle na monitore, poenta je samo u udobnosti i u tome sto se drzi kao knjiga.

@padawan
Hvala, ovo si zaista lepo napisao! 🙂

- Ni ja ne znam kako je 7" vs. 10" u praksi, zato sam se odlučio da probam sa varijatom koja ne zahteva veliko ulaganje. Za mene je sada tablet prosto test-drive. 😉
- Ne "opterećuje" me što nema 3G, kameru, bluetooth, GPS, HDMI, samo sam glasno govorio, poredeći sa trendom mobilnih telefona koji su "all in one", i nekako sad očekujemo da sve to imamo.
- Što se konkretno bluetooth-a tiče (jer sam ispravljen ovde), njega zaista nema ako se koristi B&N UI (nema SW podršku), dok pod CM7 i sličnim ROM-ovima radi; takođe sam video da ima radio čip - može li FM radio da se sluša? To bi bilo cool. Imam bluetooth stereo sluške koje koristim sa notebook računarom, bilo bi cool da iste mogu da koristim i sa Nook-om i mobilnim. Možda bi se bluetooth-om mogla dodati eksterna bluetooth tastatura? 😉
- U vezi s time da WiFi-eva ma svuda... živim u centru BG-a i gde god nalatim na WiFi (kafića, npr.), zahteva šifru koja se dobija od konobara ili je ispisana unutra iznad šanka. Dakle, nije "smooth" koristiti WiFi-eve po gradu (sem ako nisi uvek na tri "sigurna" mesta, a ja nisam). A kada bih bio u putu kao ti, svaki dan 1h u prevozu, onda jedino 3G ostaje. Pod uslovom da su mi bitni web i email, a ne drugi sadržaji. Dodatni troškovi za 3G karticu mogu da budu vrlo mali. Postoje pripejd SIM data kartice sa najnižim apoenima dopune i traju 60 dana. Postoji paket Contol mobilni net koji je 400din mesečno, tj. 200din sa promocijom 50% off. Ali i to je ok, da nema 3G.
- Gledanje filmova na 7" ekranu... nope! 😉 I ne igram se.
- Kamera mi ne treba.
- Ja sam 1024x600 sa netbook razvlačio na 42" LCD ekran i naravno da je super (Win7 UI i 720p filmovi. Ne znam zašto bi Nook 1024x768 bio lošijeg kvaliteta.
- Naravno da imam WiFi ruter kod kuće, to nije luksuz, već "must have".

Nije isto, Win netbook ima dodatni izlaz i daje ti sliku koja stvarno ima rezoluciju ekrana na koju izbacuje. Vecina tableta sa HDMI prikljuckom samo razvuku sliku, a ne daju tu rezoluciju... Inace, Nook ima rezoluciju 1024x600.

Nego, moze neko da mi kaze za tu internet promociju, zvao sam MTS i rekose mi da ne postoji nikakva promocija kod njih?

Nije isto, Win netbook ima dodatni izlaz i daje ti sliku koja stvarno ima rezoluciju ekrana na koju izbacuje. Vecina tableta sa HDMI prikljuckom samo razvuku sliku, a ne daju tu rezoluciju... Inace, Nook ima rezoluciju 1024x600.
Mislio sam da je isto kod tableta. Recimo, moj 10" netbook ima 1024x600 (tj. imao je, ratosiljao sam ga se), a kad sam ga VGA (D-Sub) kablom priključio na LCD TV 42", podesio sam da tu bude rezolucija 720p i sve je bilo kristalno jasno (iako on na svom ekranu ne može da prikaže 720p). Znači tablet samo razvuče sliku... onda mi to ne treba 🙂. Ali čekaj, ako Nook može da pusti full HD ili 720p, i kada bi mogao da se priključi HDMI kablom na LCD TV -- kakva bi se slika dobila?

Šta se dobije kod telefona sa HDMI izlazom kada se priključe za LCD TV? Da li je dobije Android UI u niskoj rezoluciji, razvučen? I jedno takav? A kako se vidi video zapis sa moba ako se pusti, recimo full HD ili 720p (na LCD TV-u, preko HDMI)?

Nego, moze neko da mi kaze za tu internet promociju, zvao sam MTS i rekose mi da ne postoji nikakva promocija kod njih?
Kao što možeš da sklopiš ugovornu obavezu na 12/24 meseca i uzmeš telefon "za dinar" ili više, tako MTS nudi da sklopiš ugovornu obavezu na 12/24 meseca i dobiješ 50% popusta na pretplatu u tom periodu. Tada, svakako, ne možeš da kupiš i telefon. Meni je ova promocija "deal breaker", jer Vip daje 25% off (na iznos pretplate) ako se ne uzme telefon, a Telenor daje valjda 20% off uz PlatiMo. Navedena MTS promocija važi za (skoro) sve postpejd pakete, uključujući i Control Mobilni Net hibrid, kao i Kontrolu troškova hibrid. Zaboravio sam da li važi za Surf pakete. BTW, 789 kol-centar je najbolje mesto za dobijanje pogrešnih info. 😉

Sto se tice stripova, elektronska izdanja zaista ne znam da li i gde mogu da se kupe (ako uopste postoje - tipicni kupci stripova su vise fetisisti i kolekcionari). Ja skidam sve sa torenta i u pitanju su manje ili vise kvalitetni skenovi.

Uglavnom citam neke malo ozbiljnije (americke) graficke novele i ne volim superheroje, a ne citam ni one na kojima sam odrastao, prosto jer nemam toliko zelje niti vremena da evociram uspomene, propustili smo mnogo vise toga sto nikada nije stiglo kod nas i prevedeno.

Najbolje da bacis pogled na neku listu i ako te nesto zaintrigira lako ces da pronadjes u nezvanicnim "prodavnicama". Npr,

http://forbiddenplanet.com/picks/50-best-graphic-novels/

Ja mogu da ti preporucim neke serijale koji su se meni svideli - Hellblazer, Lucifer, Sandman, Preacher, 100 Bullets... Ima tu svacega, od pojedinacnih grafickih novela do ongoing serijala sa preko 100-200 brojeva.

Ne znam bas koliko ce ti biti udobno citanje na 7" ekranu posto ni 10" na mom ipadu nije dovoljno za savrsenu citljivost, pa mora da se cela slika skroluje 1, 2"... Ali ja sam pre toga citao stripove na malenom ipod touch ekranu i navikao sam na skrolovanje. PDF izdanja su ti jos gora jer ces morati dosta da skrolujes levo-desno, gore-dole...

Vidim da te opterecuje sto nema nekih uobicajenih nacina povezivanja, kameru... Tableti nisu bas toliko zavisni od tih tehnologija kao sto ti se mozda cini. I moj ipad kec bio bi onda po tim kriterijumima stripovan ali zapravo je sve to manje vise nepotrebno. Evo i zasto, da krenemo redom.

3G - ako neces da pravis portabilni hotspot na telefonu da ne bi istrosio bateriju, treba ti posebna kartica koju ces da ubacis u tablet, sto znaci i posebna pretplata i tarifni paket. Za to vreme kada nemas wifi mozes jednostavno da koristis nesto od sadrzaja koji si skinuo na tablet od ranije, da citas knjige, stripove, igras se, gledas filmove. Ali ne brini, wifi hotspotova i nezasticenih mreza imas sada maltene svuda.

Bluetooth - od kada imam ipad trebao mi je jednom ili dva puta. U tvom slucaju moraces da koristis obicne slusalice i to je jedina mana.

Kamera - i na skupljim tabletima, kamere su tek a prvu pomoc, male rezolucije, i 99% imas vec bolju kameru na svom telefonu. Jedino za skajp...

Video izlaz je tek da se nadje, poenta ovih uredjaja je u portabilnosti a kuci imam i konzole i kompjutere i plejere koji ce mnogo bolje da puste bilo kakav sadrzaj nego kada se 1024x768 razvuce na veliki ekran.

Mene tablet stvarno spaava jer se vozim i po sat vremena javnim prevozom u jednom pravcu na posao, svaki dan. Ali u sustini zgodni su i za po kuci. Dobro bi bilo da imas wifi ruter kuci. Ako nemas, nabavi podhitno jer nema opravdanja da ga nemas, ruteri se prodaju za 20e a svoj modem cesto mozes uz malu nadoknadu da zamenis kod operatera za wifi. I lepo se zavalis u krevet, strimujes neki online radio, youtube... Meni je krstarenje netom jako neudobno na tabletu pa to izbegavam. Ne brini za to sto je LCD tehnologija a ne e-ink. Nase oci u odavno navikle na monitore, poenta je samo u udobnosti i u tome sto se drzi kao knjiga.

Hvala na linku za stripove

Pozdrav ekipa, našao sam jedino mjesto gdje raspravljate o nook-u, svaka čast. Nabavio i ja jednog ali imam mali problem. Color me je ispao jeftino, 50eura ali nemam dodatnu opremu. Usb kabel je lako kupiti ali punjač nisam uspio pronaći, kupio jednog ali ne radi. Puni se trenutno preko PC ali to trajeeeeee.
Ima li netko ideja od čega odgovara punjač ili gdje naručiti??
Sada polako u istraživanje i uz pomoć savjeta ovdje malo "urediti" nook, pozdrav

Punjac mu je 5V, 1.9A, jednosmerna struja. Znaci ako nadjes bilo kakav USB punjac na 5V i oko 2A bice ok.

Ja sam Nook kupio u SAD, tako da ovde koristim punjac od moba i za Nook. On daje 5V i 700mA. Koliko je to problem da ne zeznem nesto? 😕

P.S. Kojom snagom puni komp preko USB-a ili tu nema pravila? Znam da na nekim racunarima USB izlazi imaju vecu ili manju snagu.

Poslednja izmena:
Nookov punjac se moze i ovde koristiti posto radi i na nasem naponu.. samo ti treba konvertor za uticnicu US -> EU (mada prvo proveri na samom punjacu da li pise za INPUT i 240V na 50Hz)

Inace ne bi trebalo da imas problema sa tim punjacem, jedino sto puni skoro pa trecinom snage originala (tj. 3 put duze).

Sa wikipedije:
A unit load is defined as 100 mA in USB 2.0, and 150 mA in USB 3.0. A device may draw a maximum of 5 unit loads (500 mA) from a port in USB 2.0; 6 (900 mA) in USB 3.0. There are two types of devices: low-power and high-power. A low-power device draws at most 1 unit load, with minimum operating voltage of 4.4 V in USB 2.0, and 4 V in USB 3.0. A high-power device draws the maximum number of unit loads permitted by the standard. Every device functions initially as low-power but the device may request high-power and will get it if the power is available on the providing bus.

U sustini, dosta malo 🙂

Radi i kod nas samo treba redukcija za Europske utičnice. Microusb kabel od Nook je poseban, i jedino preko njega se može puniti normalno:wall:. Može a i preko ostalih ali sporo.
Wikipedia kaže:
The original Nook utilized a standard Micro USB connection for both battery charging and PC connectivity. The Nook Color uses a modified connector with two depths. The first depth is compatible with Micro USB (5-conductor), while the second depth has 12 conductors. This change was made to increase the amount of power available to charge the larger battery of the Nook Color when using the included cable at 1.9 A as opposed to the 0.5 A limit of standard USB connections.

Because of this, the USB cable included with the Nook Color is physically incompatible with other devices employing standard micro-USB connectors. However, the Nook Color itself is physically compatible with standard micro-USB cords and will still charge at a slower rate on such cords.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nook_Color

Ja Nook punim punjacem za mob, sasvim je isti USB-microUSB kabl kao i za Nook, no posto punjac za mob ima 700mA, a Nook-u trebaju 2A, punjenje traje 3x sporije. 🙁 Verovatno isto kao kada bih punio sa USB porta notebook/laptopa, nisam probao ali hocu.

Ako se smorim, za 500din kupujem USB punjac od 2A. Imam punu kuću kablova i punjaca, samo mi jos jedan fali. 😱

Zar to ne može i sa moba? :smoke:

Usput, kažu da čitanje sa osvetljenog ekrana pred spavanje nije dobro, tj. ne uvodi u san. Konačno, Ink ekrani čitača ne mogu da se porede sa Nook Color-om, kao ni vreme trajanja baterije (ugodnije dugotrajno čitanje je na c/b Ink ekranima). Ovo je "osakaćen" tablet, a uzeo sam ga jer je kvalitetan (bolji od kineza i Arnova i sličnih), popularan na XDA i dobio sam ga kul ceni: 140 evra (mogao sam i nižoj). Sem toga, to će mi biti prvi tablet, a prvi tabelti se u vodu bacaju! :-devil-:

Sve "knjige" koje imam u e-obliku su poslovni PDF-ovi, a da stripove ne volim, ne bih imao magacin iz detinjstva sa svim brojevima Alana Forda i mnogim drugim. Ali ne znam šta je danas popularno u e-obliku od stripova i gde? I za koje pare?

Za šta vi koristite svoj Nook Color, sem da se uspavate kad legnete u krevet? 😉 Znam da je na forumu bilo opšte pitanje "Za šta koristiš svoj tablet" ali se odnosilo i na tablete sa 3G konkcijom, GPS-om, HDMI-em, bluetooth-om... Ako moderatoru ne smeta, za šta vi koristite svoj Nook Color, jer iver od klade neće pasti daleko? 🙂

Nemam tablet, ali sam imao na testu par komada sve ukupno oko mesec dana i odlicni su za stripove, koje ne mozes citati na mobilnom, dok za citanje knjiga recimo vise volim da koristim mobilni, posebno sto mobilni imam kod sebe uvek, pa kad god imam praznog hoda u nekom redu ili slicno, uvek mogu da nastavim knjigu.
Tablet je takodje odlicna stvar za kauc-surfing, tj. zezanje po netu kod kuce na kaucu. Prijatnije je, opustenije, nego sedenje na stolici za racunarom, ili drzanje skalamerije od lap-topa u krilu dok ti isti radosno przi... znate vec sta. 🙂
Do duse, ja net koristim preko desk-topa povezanog na LCD tv, bezicna tastatura i mis, ali sa tableta je bolji ugodjaj, cak bolji i od te kombinacije.
U svakom slucaju, tablet nikako nije univerzalna sprava na kojoj ja mogu da uradim sve, posebno ne wifi-only tablet, ali uopste nije los, a neke stvari radi cak i lepse i prijatnije su na njemu, uz naravno veliku prednost sto je daleko mobilniji od svega osim od mobilnog telefona (koji ima hendikep velicinu ekrana), lak je, tanak, mali, staje u bilo koju torbu, moze i u dzep jakne ili neku torbicu ako je 7" model.

^ Vrlo lepo sumirano zapažanje. Slažem se sa tobom, a koristim desktop kao i ti (LCD TV 42", bežična tastatura/miš), a laptop (koji je zapravo postao desktop) je vezan za dual, tj. Extended Desktop u vidu 2 x 19" (4:3) monitora, dok notebook spojim na 23" monitor. Ne volim njihove ugrađene male ekrane.

Međutim, provalio sam da više surfujem sa manjih uređaja, mobilnog, tableta i da mi je to ugodnije (couch-surfing). Ali, ako treba da se napiše više od dve rečenice, virtuelna tastatura pada na ispitu. Prosto, mob/tablet služe za konzumaciju sadržaja (sajtovi, vesti, forumi, šta već ko radi), multimedijalni sadržaji, knjige, stripovi... ali ne i filmovi, za to mi je ekran mali, sem za YT klip. Kad treba nešto da napišem (stvaranje sadržaja), uzmem 12" notebook (sa full tastaturom) i to koristim u pokretu. Takođe mi je na mobu/tabletu teško da radim copy/paste više od 1-2x, sporije je, mora da se "cilja" sporije nego mišem. Čim nastupa interakcija ili editovanje, mora se preći za "punokrvni" računar, ili Asus Transformer, ko ga ima. 😉

Jesi li koristio styler (olovku) na kapacitivnom ekranu?

^ Vrlo lepo sumirano zapažanje. Slažem se sa tobom, a koristim desktop kao i ti (LCD TV 42", bežična tastatura/miš), a laptop (koji je zapravo postao desktop) je vezan za dual, tj. Extended Desktop u vidu 2 x 19" (4:3) monitora, dok notebook spojim na 23" monitor. Ne volim njihove ugrađene male ekrane.

Međutim, provalio sam da više surfujem sa manjih uređaja, mobilnog, tableta i da mi je to ugodnije (couch-surfing). Ali, ako treba da se napiše više od dve rečenice, virtuelna tastatura pada na ispitu. Prosto, mob/tablet služe za konzumaciju sadržaja (sajtovi, vesti, forumi, šta već ko radi), multimedijalni sadržaji, knjige, stripovi... ali ne i filmovi, za to mi je ekran mali, sem za YT klip. Kad treba nešto da napišem (stvaranje sadržaja), uzmem 12" notebook (sa full tastaturom) i to koristim u pokretu. Takođe mi je na mobu/tabletu teško da radim copy/paste više od 1-2x, sporije je, mora da se "cilja" sporije nego mišem. Čim nastupa interakcija ili editovanje, mora se preći za "punokrvni" računar, ili Asus Transformer, ko ga ima. 😉

Jesi li koristio styler (olovku) na kapacitivnom ekranu?

Slažem se u potpunosti u pogledu konzumacije/kreiranja sadržaja, prosto, tablet je prilično dobar i praktičan za konzumiranje raznih sadržaja, dok je za bilo kakav kreativan rad tek prva pomoć, ako ništa drugo nije dostupno. Do duše, zato i mislim da je Asus Transformer odlična stvar, i već neko vreme se lomim da ga uzmem, koristio bih ga kao tablet kad god je to moguće, a kada zatreba neki veći unos teksta kačio bi ga na dock i to bi mi bilo odlično sredstvo za možda 70-80% potreba. Jedino me brine što ne znam kolika je upotrebljivost tih office programa na Androidu, ovo što koristim na mobilnom mi deluje u najboljem slučaju siromašno i ograničavajuće.
Nisam koristio nikada stylus na kapacitivnom ekranu, jesam ranije na rezistivnom, pretpostavljam da je osećaj dosta drugačiji zbog različite prirode osetljivosti na dodir.
Nego, jel stigao tebi taj NOOK, i ako jeste, kakvi su utisci? 🙂

EDIT: Sad čekam najavljeni pad cena svih tableta kao reakciju na pad cene ipad2 i pojavu novog ipada. Asus je najavio ako se ne varam neki Tegra2 tablet od 200 EUR, takođe i drugi proizvođači, pa ću se još malo strpeti dok se tržište ne sredi.

Poslednja izmena:
Asus je najavio ako se ne varam neki Tegra2 tablet od 200 EUR, takođe i drugi proizvođači, pa ću se još malo strpeti dok se tržište ne sredi.
Tegra 3 за 250$ 🙂
Најављено је већ да га неће бити у Британији, тако да се плашим да ли ће га уопште бити у Европи :S:

Tegra 3 за 250$ 🙂
Најављено је већ да га неће бити у Британији, тако да се плашим да ли ће га уопште бити у Европи :S:
Pa kupovaćemo u AmeriKi. 🙂

Usput, 7" ili 10"?

Imam doticni tablet par meseci. Odmah sam uredjaj rutovao i ubacio ICS, medjutim nije nesto dobro radio. Kapirao sam da je to mozda do slabije konfiguracije, pa sam mu stavio Gingerbread.
Prosle nedelje iz zezanja stavio sam mu Jelly Bean i to neki alfra cm10 rom, na opste iznenadjenje uredjaj radi ekstra, cak mnogo bolje nego sa 2.3 verzijom. Ispada na kraju da je problem bio losem ics romu koji sam preuzeo sa xda foruma.
Inace niz pluseva za uredjaj. Svidja mi se kvalitet materijala, lepo uredjaj lezi pod rukama, odlican mi je za net (wifi odlicno sljaka), povremeno gledanje klipova sa yt, za muziku, dosta koristim email pa mi zaista lepo odradjuje posao. Instalirao cak i neke igrice tipa Fife, Pesa, NFS, Asphalt-a rade bez trzanja. Iako je uredjaj prvenstveno namenjen za citanje knjiga, nije mi nesto radio posao. Imam dosta knjiga skeniranih u pdf formatu, nije to to. Ne svidja mi se sto ako bar nema prednju kameru ono nema ni mikrofon. pa mi je neupotrebljiv za Skype a dosta ga koristim.

Može li link za taj Jelly Bean (alfa cm10 rom)? 🙂

Ima li još neko ovde Nook Color (Encore) i budži li ga? Ja probao CM10 nightly i smirio se na CM 7.2. ,)

Nazad
Vrh Dno