Šta je novo?

A600 rom 37.300

Učlanjen(a)
12.11.2006
Poena
360
Kod peseta pijaca imam neku rutinu da obavezno prodjem deo gde se prodaju stare stvari jerbo se nikada ne zna sta moze da se pojavi.
Danas eto tako ispala jedna ovakva lepotica :

Naletela normalno samo gola masina bez ikakvih spoljnih elemenata mis,napajanje dzojstik,ali zato:

ima dodatni mb ram memorije ispod trapdoor poklopca.
Evo i dve slike za dushana cisto da moze da uporedi velicinu u odnosu na a500

Napajanje imam jedno orginal za a600,isto tako naleteo slucajno, amiga je isprobana na tv-u radi ,flopy radi ucitao wb1.3 ,nisam imao drugi na disketi , ram radi wb vidi 2mb rama. Amiga je otvorena radi evntualnog izduvavanja prasine ali je unutra besprekorno cista tako da ce pasti samo spolnje glancanje i malo bolji pregled folopy drajva.
U sustini odlicna kupovina za sramota malo para.

E a sada malo pitanja . Buduci da se nikada nisam ozbiljnije bavio a600 modelom a WIKI kaze da 37.300 rom podrzava hdd samo do 40mb bi li to radilo korektno s hardom od 2-3gb ako napravim sys particiju do 40mb i u start-up sekvenci pokrenem ide fix kako bih mogao da vidim ostatak harda ? Vodim se pristupom kao kod a1200 za hardove vece od 4gb . Sta mislite oce li to sljakat tako za pocetak?
Kasnije bih gledao da odradim ili kick 37.350 ili kick flash projekat ako nadjem kompletnu dokumentaciju.

Poslednja izmena:
Ok idemo redom kod mene sa 37.300 (2.05) maksimum sto sam izvukao je dvije particije po 2 giga :) dakle bez ikakvih problema mada nema potrebe za tim dovoljna je jedna particija za workbench od 100 mega, a druga za fajlove igrice ili sta vec.. Ovo govorim zato sto sam testirao to sve na bar jedno 10 razlicitih ploca od A300 do rev2D. Cak je radilo i na jednoj jako cudnoj A300 tako da mislim da neces imati problema... Napisao sam kompletno uputstvo o tome kako instalirati wb na A600 tako da nebi trebao imati problema. Ima sve na mom sajtu, a ako ti zatrebaju fajlovi (njih naravno nema na sajtu) posalji mi mail pa cu ti poslati sve sto je potrebno.

Poslednja izmena:
Imam hdd 2,5" od 3-4 gb pa cu na njemu da napravim par particija i da smestim sistem preko winuae vec sam radio tako ranije za amige posto je to najbezbolniji sistem. Vidim i ti si to isto opisao samo s CF mesto hdd.
Moram samo da odem do drugara da pozajmim kabl za 2,5" disk dok ne kupim sebi :) a bas razmisljao da narucim jedan da stoji kad sad bas treba:p

OK ovako uz mnogo muke uspeo danas da odradim ibm 2,5" 3gb hdd da radi kako treba. Naime sam se ziv ubio da odradim prostu stvar koju sam odradio ne znam koliko puta iz winuae.

Particionisanje doticnog hdd iz emulatora je bilo totlano cudno cak dotle da sam posumnjao u ispravnost hdd-a. Odradjeni su zatim neki testovi koji su potvrdili ispravnost hdd-a, winuae i dalje nista pozitivno. Onda je dosla na red zamena masine na kojoj je radio uae i ispalo je da to jedini problem. N?aime iz nekog cudnog razloga sis cipset se nije podnsio bas najbolje s hdd ili winuae nisam utvrdio ali je zato rezervna masina nforce2 odradila sve kako lici. Ovo sam sve naveo da ako neko dodje nekada u slicnu situaciju da zna do cega moze biti.

Ovde trebam zahvaliti i majsti koji mi je pomogao oko wb2 disketa , a takodje na njegovom sajtu imate slikovito uputstvo kao pripremiti hard ili cf za amigu na pc-u.
Sada ja nebih bio ja ako nebih imao i pitanje za njega.:) Cemu sluzi onaj swtch "-disableharddrivesafetycheck"? Ja vise puta radio proceduru bez njega i radilo je posao normalno. pU samom prozoru kada dodajes hdd device imas kvadrat koji chekiras za doticnu namenu ili to mozda ipak nije dovoljno? Inace sam na sis ploci ukucavao i to pa nije pomoglo nije hteo da odradi upisivanje particija na RDB sektore.

Amiga dakle radi,wb funkcionise perfektno ,vidi sve particije na hardu na svih 3gb.Kada se dograbi vremena probacu malo whd load igrica koje sam vec nabacao na hdd.

Dakle ovako, iz mog dugogodisnjer rada sa svim i svacim jedini SIS tj. ja sam ga svojevremeno zvao SISa koji je valjao je 630 a ni on nije valjao qrcu. Problemi su se javljali upravo sa diskovima, mreznim karticama i sa svim oni sto je omogucavalo povezivanje necega sa necim...
Sto se tice "-disableharddrivesafetycheck" bez njega nema teorije da odradis posao kako treba jer on u stvari omogucava ukljucivanje komande Read/Write za neki od hard diskova na koji instaliras WB ili sta vec. E sad ja cu da se ogradim od ovoga jel mozda je u medjuvremenu izasla neka verzija WinUAE koja to ima po defaultu. Uglavnom sljedeca faza ti je HAM video mozda :) Kad to pokrenes tek onda dobijes volju da radis sa Amigom, al obavezno pokupi klince iz kraja i silne strucnjake da vide kako se vrti video na 7mhz pa im posmatraj face :)

Ovaj sis je 661 neka varijanta. Kod sis i via cipsetova je nekada bilo dobro sto su bili dosta jeftini ali se to kasnije promenilo pa ni te prednosti vise nije bilo.
Postoje jos dve varijante za kreiranje amiga particija na hdd u pc-okruzenju. Amithlon je prvi nacin ali ne znam kakva je situacija ako se zeli hdd za nize modelie poput ove a600. Na a1200 radi sve normalno.
Preostaje jos kreiranje particija linuxa ( free dos mu dodje deo toga) i pojedini programi za kreiranje particija su navodno sposobni da odrade taj posao ali to nisam isprobao tako da ......
Video je stara prica na amigi nekompresovani video materijal cak i vrapci znaju za http://www.youtube.com/watch?v=RF-RfTaxcMw kada sam prvi puta gledao demo nisam mogao da dodjem sebi moralo
je da se ponovi par puta a cak ni tadda mi nije bilo jasno kako.

^ mislim da nisam razumeo?

Nema tu sta da se razumije vidis da covjek mjesecima pise kojekakve gluposti koje nemaju veze s mozgom...

Ja sam sasvim zadovoljan sa svojim ACA630, a ti se zapitaj kako ti koka peva!

Nazad
Vrh Dno