Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Iako me BusPlus ne dotice uopste (jos uvek??) mogu da primetim da se sa politicko-osvetnicko-vandalskih rasprava preslo na konkretne bugove, predloge, primere...
Sto je vrlo pohvalno i daje nadu da ipak nismo potpuno divlji i da mozemo da usvojimo i neke napredne tehnologije.
Sistem, kao svaki sistem trazi neko vreme da pokaze svoje mane i supljine. To je neophodno isto kao i vreme za korisnike. Nadam se da cemo se za koju godinu pitati "kako je uopste ovoliki prevoz funkcionisao manuelno i kako su se putnici organizovali bez provere pozicija".

Mislim da je priča sa mesečnim (personalizovanim) sledeća: ti daš svoj busplus kontroloru, on je prinese svom kontrolnom validatoru, vidi da se nisi "otkucao" i automatski ti blokira kartu... pa ideš do njihove firme da te odblokiraju.
Tako su napisali u članu 36a (http://www.sllistbeograd.rs/pdf/2011/55-2011.pdf#view=Fit&page=10, strana 11), mada ja još nisam čuo da su nekome blokirali karticu, ili ga izbacili napolje. Plate ljudi punu cenu usluge mesec dana unapred, i još treba da stalno misle o tome da ih ne izbace iz autobusa (zvuči kao neki skeč iz Top liste nadrealista :S🙂.

Koje? Sem sto mesecna moze na svakom kiosku da se uplati i Info servis.

Pa bas te 🙂

Prodaja na kioscima mene ne dotice, i ranije sam markicu kupovao 26-27 u mesecu - tad su gsp prodajna mesta prazna (problem je naroda koji za sve ceka poslednji rok).
Najava stanica u vozilu (cas radi, cas ne radi), provera kada vozilo dolazi na stanicu (radi ispravno u ~70% slucajeva, i to treba da se sredi) - iako ima bugova, ovo su za mene poboljsanja.

Ako izmene (ukinu) validaciju personalizovanih, omoguce voznju vise ljudi na jednoj kartici na svim vratima (validaciju), povlacenje vozila sa pokvarenim validatorima iz saobracaja - sistem ce biti jos bolji...

I jos jako bitno: da ponistena karta ne vazi jednu voznju vec vremenski period za vise presedanja. Ovaj sistem to moze da omoguci u odnosu na zumbalice. Odnosi se na nepersonalizovane karte.

Za trenutni rad Info servisa se sasvim slazem.

Samo da ne mora mesecna da se validira bilo bi vrh 🙂. Ali ranije u topicu procitah da su planirali da ugase validaciju mesecnih kad se sistem uhoda, e sad da li je to tacno...

Je l' može neki link ka izvoru te tvrdnje.

Samo da ne mora mesecna da se validira bilo bi vrh 🙂. Ali ranije u topicu procitah da su planirali da ugase validaciju mesecnih kad se sistem uhoda, e sad da li je to tacno...

Ја је не валидирам. Банула ми контрола једно јутро. Тражи ми грмаљ 2х2 карту, ја покажем, тражи да узме, ја кажем: а не може,но,но...
Вадим фискални и показујем му, он каже да га то не занима и прети полицијом. Ја рекох: само напред,и нека пожуре, журим на факс... И као позвао некога,каже трамвај тај и тај,излазимо код Хајата.
И тако ми сиђемо код хајата,пандура наравно нема, и поче ом мени да дрви како више није гсп,како је ово сад приватник, итд..мора се откуцати карта,или дати контроли. ,,Па да ми је блокирате,јел? Нисам ја сисао весла". ,,Не,не откуд Вам то да ћемо вам блокирати?! "

,,Ја читам шта пише у новинама и шта кажу на тв-у..."
,,а па то што верујете је Ваш проблем"... Па што онда то не демантујете?

На крају кад је скапирао да ми не може ништа,почео је да ми дели неке савете,па сам га приупитао: ,,Оће ли ти полицајци стићи већ једном (уз знаке наводника), или да ја идем на Факс?"
Господин контролор се само окренуо и отишао...
Није у питању теорија завере, ал ето нећу да им валидирам из ината.

За неперсонализоване нема проблема,то треба откуцавати (валидирати) као и раније.

E dobar ti inat🙂. Nista nisi postigao osim sto su te ispamovali i sto si sisao na stanici na kojoj nisi trebao. Nem pojma, meni je lakse prisloniti kartu na 1sec (iako je retardirano sto mora mesecna da se validira) nego da mi neki tamo pajser drzi predavanje u busu🙂. Sta znam...

Provera *011* broj stanice # radi na svim mrezama pa i Telenoru. Zasad sve sto sam testirao radi tacno.

danas probao, radi i na telenoru, bio sam igrom slučaja oko 20 minuta kod stanice kod pionirskog parka i sistem je žestoko pokazivao budalaštine, kao da random brojeve pokazuje ... uglavnom su pisali isti brojevi dok sam namerno proveravao na svakih 2 minuta .. da bi se nakon jedno 8 provera brojevi potpuno promenili (neki na gore, neki na nulu, neki na dole) a autobusi prolaze li prolaze .. 🙂

inače, radi mi validacija preko novčanika, najava stanica malo radi malo ne radi (u razdrndanim autobusima se i ne čuje) već dugo nisam video da ne rade neki validatori (doduše ne vozam se nešto puno u zadnjih mesec dana)

ako bi ga još malo ispeglali i ugasili to blentavo validiranje markice biće normalnije... meni je lično pomak što može na bilo kojoj trafici a nadam se uvođenju vremenskih karata ...

za sada sam se prebacio na nepersonalizovane jer miksam gsp/auto pa mi se ne isplati markica, a ako me već mlate sa validiranjem iste, onda bolje da koristim ovu pa da ne budem budala u svojim očima što validiram

E, vidi stvarno, radi i na Telenoru 🙂! Samo, meni nakon pozivanja koda kaže 'zahtev je prihvaćen' i nakon par sekundi mi stigne nešto što mi Go SMS očitava u inboxu, a nije baš sms poruka (pretpostavljam push message)... Mislim, nebitno, važno da radi 🙂.

Danas u tramvaju 9 nije radio nijedan validator u poslednjem vagonu (ne znam kakva je situacija sa ostalim vagonima). Samo je u desnom donjem uglu validatora stojao narandzasti znak...

Zasta ce da ga rebnu? Moze firma bus plus da ga tuzi privatno i to je to.

Unistavanje imovine.

Inace treba da se uvede kazna za mentole, pa po tom osnovu da ga rebnu 😀. Ne mogu a da se ne iznerviram kad vidim ovakvo nesto. Sta li mu je uredjaj kriv. Au al bih ga tukao....

Bas bih voleo da vidim ko ce da ga uhapsi! Apsolutno osudjujem ovakvo divljastvo, ali u ovoj drzavi policija ne juri lopove koji vam ukradu auto, a bas ce da se bave busplus terminalima. Mada, kakva je drzava, mozda bas i hoce, mnogo je lakse, uz to i demagoski isplativije.

A da ne pričamo o tome što GSP, tj. Direkcija za prevoz nije imala pravo da objavi ovaj video da bude public, pa samo na osnovu toga likovi mogu da dobiju solidnu odštetu na sudu...

Au al bih ga tukao....
+1
За овакве само "полицијска бруталност" и пендрек по и у задњицу... буквално сам у фазону "па је л' ти то мама купила..."
Путници би требало да буду ослобођени сваке кривице ако овакве убију од батина, ал' код нас људи нажалост немају свести ни саосећања ни према другим људима, а камоли према имовини. Колико пута су хулигани или што је још горе само један неког пребили у јавном превозу, а да путници нису урадили ништа. Макар и мене испребијали не могу да стојим и гледам док малтретирају неког ко је немоћан и сам је.
Најгоре је што ови још гледају у камеру и смеју се, као да знају да им неће бити ништа. Полиција може без проблеме да их пронађе без проблеме, још кад би их судови осудили на месец, два сађења кромпира па би и било реда, ал' код нас људи и за убиство добијају смешне казне...

Tukao bi i njega i one koje su ga tako "lepo" vaspitali...
Zaboravi. U mom komšiluku je čovek uhvatio lopova na delu, zvizno mu šamar i isterao napolje. Lopov (ali, ne on nije lopov dok ne iznese iz kuće) ga prijavio policiji za tuču. Komšija umalo nije završio u zatvoru.

A da ne pričamo o tome što GSP, tj. Direkcija za prevoz nije imala pravo da objavi ovaj video da bude public, pa samo na osnovu toga likovi mogu da dobiju solidnu odštetu na sudu...

Znači, shoot the messenger? Koja izvrnuta logika...

Vratimo se na temu...

Nazad
Vrh Dno