Šta je novo?

Ikom kablovski + Speedstream 6515

garson

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
469
Danas sam dobio IKOM kablovski, a Siemens Speedstream 6515 ruter imam od ranije, kada sam imao ADSL.
Siemens ima WAN port (Bridge ili PPPoE mod) ali nikako ovo da proradi. :(
Dakle, podesio sam WAN port u Bridge mod, lampica Internet svetli, Diagnostics prolazi, ali nemam interneta na racunarima.
ping www.google.com vrati IP adresu ali dalje nista (request timed out).

Nadjoh na ES forumu da ovaj ruter ne moze da se koristi sa kablovskim modemima.

Zna li neko moze li i ako moze, kako? :)

:wave:

tesko...oni fritz mogu da budu i adsl i obicni ruteri, ali ovaj ne moze. Mislim da ne moze ni custom firmware da se instalira...kad bi moglo, onda bi mogao da remapiras wan port da bude na nekom od lan portova

I cemu onda WAN port na njemu?
U system logu lepo pise za je DHCP klijent dohvatio adresu, te koji je gateway i dns serveri. Al dalje od toga nista. :(

Pa zar nije taj wan port za adls? Jesi siguran da je wan port, a ne port za dsl liniju?

Ako imas klasican wan port, na njemu stavi da je dhcp client, posto je modem u bridzu (u stvari ne znam kako ikom podesava modeme, ali na sbb-u su modemu u bridzu). Ako imas wan port onda ti je on ja nekom od lan portova,

Poslednja izmena:
Jedan od portova (broj 4) je LAN/WAN, u setupu rutera se bira mod rada, LAN ili WAN. Ako se izabere WAN, sledece se bira 1)Bridged IP ili 2)PPPoE.

U sistem logu vidim ulaze tipa DHCP client: IP address ... , gw address .... , DNS address ...

Lampica Internet sija (kao sto i treba) ali neta nema. :(

Jesi li probao da uradiš kloniranje MAC adrese kompjutera u ruter?

Jesi li probao da uradiš kloniranje MAC adrese kompjutera u ruter?
Probao bih al ne moze to na ovom ruteru.
A mislim i da nije vise potrebno na IKOMu.
aj okaci skrin sotove web interfejsa

http://www.justanswer.com/computer-networking/52mlf-hey-all-i-ve-speedstream-6515-obtained-via-broadband.html vidi dal ti pomaze ovaj link

p.s sad gledam ovo strana 2, pri dnu, komparacija modela, pse da ovaj nema ethernet wan, tako da sam zbunjen....
Evo okacih nekoliko slika.
http://postimage.org/gallery/cbkyjpg/204267a8/
Prvi link ne pomaze, vidim da se tu radi o uPnP koji je kod mene enable-ovan.

A ovaj PDF sam i ja video, ali mislim da je greska. 6515 i 6520 se jedino razlikuju po USB portu koji 6515 nema. Postoji Manual za 6515/6520 gde pise da je to jedina razlika.
Takodje gore na slikama videces da ima podesavanje tog LAN/WAN porta.

P.S.
Sinoc kad sam cackao, pogledah System log i evo sta pise:
0000-00-00 00:00:03 E |DHCP Client |DHCP up ip: 95.180.100.30, gw: 95.180.100.1
0000-00-00 00:00:03 E |DHCP Client |DHCP dns: 95.180.0.18, 95.180.1.2
2012-03-11 05:09:52 E |SNTP Client |Updated system time from Primary server 71.252.193.25

Dakle, sam ruter ima net, vreme se update-ovalo.

Takodje kad odradim recimo ping www.google.com dobijem:
Pinging www.l.google.com [74.125.79.105] with 32 bytes of data:
Request timed out.

Dakle, uspesno se resolvuje www.google.com ali dalje nista. :(

Poslednja izmena:
nat ti je iskljucen. Ukljuci pa probaj.
I podesi dns na svom kompu na guglov, da i to iskljucis iz nepoznatih...

Poslednja izmena:
Proradilo kad sam u NAT stavio adresu racunara (192.168.100.6), nezavisno od DNS podesavanja. :)
Al' sta onda sa ostalim klijentima ( ukljucujuci i wireless)? Imam 3 racunara kuci, + sto ponekad moze wireless da zatreba.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno