Šta je novo?

Realna brzina interneta

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320

Prilozi

• speedtest1.jpg
    speedtest1.jpg
    34.8 KB · Pregleda: 136
  • speedtest2.jpg
    speedtest2.jpg
    102.2 KB · Pregleda: 161
Poslednja izmena:
Od sajtova te vrste je sigurno speedtest (mnoštvo dobrih i brzih servera, kao glavno).

Uzmi i skidaj neki fajl sa dobrih servera (neki Microsoftov produkt, neki Linux, neki nV/AMD driver...) i to pomnoži sa 8* i imaćeš koliko-toliko realnu brzinu neta.

*Ako imaš aDSL, ne zaboravi na overhead.

Poslednja izmena:
Ovaj bandwidthplace nije dobar. Sad sam uradio test i pokazuje mi bukvalno od onog sto imam. Speedtest mi pokazuje pravu brzinu neta. uostalom, najlakse ti je da proveris tako sto ces uzeti npr. driver sa ati ili nvidia sajta skinuti i videti koja ti je realna brzina. Koliko vidim tebi bi download trebao da bude oko 1200 kb/s.

Hvala vam za info

Uzmi i skidaj neki fajl sa dobrih servera (neki Microsoftov produkt, neki Linux, neki nV/AMD driver...) i to pomnoži sa 8* i imaćeš koliko-toliko realnu brzinu neta.
Slažem se, samo što je to u idealnom slučaju.
Info za ADSL / overhead: http://en.wikipedia.org/wiki/ADSL / http://en.wikipedia.org/wiki/Protocol_overhead
Ako već treba downloadovati nešto predlažem da se skida sa nekog FTP-a na kojem ste sigurni da nema ograničenja pošto čak i M$ i nVidia mogu biti preopterećeni, dešavalo mi se pošto govorim iz ličnog iskustva (ne ide max brzinom download).

Tacno tako.

Dajte ond akonkretan link sa kog bi skidanjem mogao da proverim realnu brzinu. Inače u pitanju je SBB

@Oki
Skidanje ubunutu linux aj ranije znalo da bude itekako problematično

@GHOSTFAK
Naletao sam na torente gde brzina neprelazi 12KB/s tako d ato nije referentno tj zavisi od broja sejača brzine kojom oni dele fajl itd

@Oki
Skidanje ubunutu linux aj ranije znalo da bude itekako problematično

@GHOSTFAK
Naletao sam na torente gde brzina neprelazi 12KB/s tako d ato nije referentno tj zavisi od broja sejača brzine kojom oni dele fajl itd

16mb SBB... i da.. i dalje ide tom brzinom... Torrent nikada nije bio pouzdan zato sto masa ljudi stavi mali upload... osim ako nema lupam 1000 seedera..

Prilozi

• ubuntu.jpg
    ubuntu.jpg
    31.9 KB · Pregleda: 86
dobije se samo ulaz na sajt

Evo razlike hehehe

Speedtest.net

1822860055.png

bandwidthplace.com/

speedtest.jpg

Zavisi sa kojeg skidas.Imam torente gde skidam sve u HD-u i nikad nisam imao problema.Npr.kad sam imao 12 Mgb na torentu dobijem 1,3- 1,4 Mgb,dobijem do 2 Mgb,a sada kada imam 40 Mgb,vrti se izmedju 4-4,5 Mgb,do 5 Mgb.

Meni Speed Test pokazuje 36 Mgb.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno