Šta je novo?

Dilema oko izbora grafike

rade194

Cenjen
Učlanjen(a)
21.01.2012
Poena
150
Poslednja izmena:
Izmedju ove dve, ja bih birao Gigabyte 6870 jer je jeftinija za pocetak. Dalje, zato sto imam 6850 OC, verzija sa 2 ventilatora koja, kad podesis u msi afterburneru broj obrtaja na 33%, postaju maltene necujna u idle rezimu. Garancija od 36 meseci nije zanemarljiva (mada to ima i MSI pa se ne moze nazvati prednoscu).

Iako mi se cini da su ove cene pomalo jake pogotovo za 6870, cini mi se da mozes dosta jeftinije da prodjes. Mozda ne sa gigabyte-om, ali svakako sa 6870 bi trebalo nekih 40-50e jeftinije da prodjes. Sem ako cene nisu otisle u pm u zadnje 2 nedelje, u sta sumnjam 🙂

Cene jesu mnogo visoke. Od te 2 uzmi GeForce zato sto je jednostavno brza i tu nema sta.

Za te novce mozes da uzmes Radeon 6950 sto je uvek bolje resenje.

Ima power color verzija 6870 na jednom mestu za oko 15k. E sad, power color nije bas kvalitetan brend kao MSI i Gigabyte.

Power Coloru, nista ne fali, to sto je nesto jeftiniji od drugih proizvodjaca ne znaci da je los i nekvalitetan. Ima i garanciju od 36 meseci.

Power Coloru, nista ne fali, to sto je nesto jeftiniji od drugih proizvodjaca ne znaci da je los i nekvalitetan. Ima i garanciju od 36 meseci.

Nema 36, nego 24 meseca. Isto tako 24 mes ima i Sapphire koji je nekad bio prvi partner ATIju.
Ne kazem da su PC karte lose, ali meni bi znacilo godinu dana garancije vise. U svakom slucaju PC 6870 za 15-tak k je best buy svakako.

Ako ti se daje preko 20k, onda uzmi 6950, ako ti se ne daje bas toliko, nadji 6870 za 16-17k i miran si 😉 Nema greske... Odlicna je i GTX560Ti, ali ja bih pre uzeo 6950, ima malu prednost u performansama za istu cenu. Jedino ako bas zelis PhysX efekte u igrama, onda moras uzeti negu geforce kartu. Koju god od te 3 izaberes, greske nema :d

Nazad
Vrh Dno