Šta je novo?

Da li sam spalio 6850?

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Hteo sam da instaliram novi BIOS za safir 6850 ali sam ja tu nešto gadno zbrzo.😡
Pisalo mi je da je instalacija uspešna, resetovao ja komp i dobijem fino plavi ekran tj. physical memory dump. I neće i neće da mi digne sistem. Iščupam kartu i tek onda uspem da dignem sistem. Deinstaliram katalist, očistim sa Driver sweeper-om, resetujem i sve OK, ugasim, vratim kartu nazad, upalim i dobijem fino osnovnu rezoluciju, instaliram 12.12 katalist, instalacija uspešna, resetujem i opet popasem plavi ekran.😡
Sad sam je opet iščupo, recite mi da nije sve propalo i da neću morati da kupujem novu kartu?:zgran:

Jel lepo radila? Jeste.
If it works, don't fix it. Pokusaj da vratis stari BIOS.

E pa kad sam ja halava p... i hoću uvek još. 😡
Kako da vratim stari BIOS? Jedino da probam dok neinstaliram katalist, jel to može?

Verovatno si flešovao pogrešan bios. Traži na google tačno model biosa za tvoju grafičku karticu.
Ako tako neuspeš da vratiš bios, opet ima još jedna mogućnost. Nemaš brige za to, nije ti kartica otišla.
Imaš mogućnost da se priključi na slobodan PCI slot kartica koja ima ulogu da ubaci bios u tvoju karticu. Samo moraš naći nekoga ko to ima. Nisam to nikada radio, samo mi je drug pričao da ima tu karticu.
Tako da se ne moraš bojati.

Uff, uspeo sam! Već sam se oladio!
Vratio sam kartu nazad u mašinu, upalio, otvorio Winflash, load image, pošto sam, SVA SREĆA, sačuvao na desktopu originalni BIOS klikno na njega, open, i opalio program, resetovao, pa instalirao najnoviji katalist 12.2.
Evo radi kao pre.:banana:
Hvala vam na podršci!

Poslednja izmena:
Ma :banana:

Jedno iskustvo vise.

Nema to veze sa pogresnim biosom.

Verovatno si probao da modifikujes originalni BIOS, sto, nazalost - nije moguce za 6850/6870/6950/6970.

Nema to veze sa pogresnim biosom.

Verovatno si probao da modifikujes originalni BIOS, sto, nazalost - nije moguce za 6850/6870/6950/6970.
Ma jok hteo sam samo da flešujem najnoviji BIOS kao za matičnu ali nisam znao tačno koji od ovih

http://www.techpowerup.com/vgabios/i...E&memSize=1024
pa sam sa flešovo zadnji i to ovaj

http://www.techpowerup.com/vgabios/103908/Sapphire.HD6850.1024.110620.html
Ima jako puno sitnih crevaca malo sam se zbunio oko svih tih detalja, što jednostavno ne urade fleš kao kod matičnih ploča?

Donro te je pustila da je flesnes nazad. Mene nije i jedino resenje. Ilo je pravljenje. Oota ilnog dos jsb flasha. Znaci z ov sekunde gluposti sam se ja majao od 9-13h

iwcham vidim bilo ti je lepo veceras, aj ziveli! :d

Jel lepo radila? Jeste.
If it works, don't fix it.
QFT, oduvek se drzim ovoga sto se update-a bilo kog BIOS-a tice 🙂

@djordje
Bitno da si resio, a proizvodjaci grafickih vrv imaju svoje razloge, sta da se radi 😉

Pa dobro, jel bi dobio bolje preformanse kad bi flešovo.

Nazad
Vrh Dno