Šta je novo?

Ne mogu da se konektujem na admin panel rutera

Slaninica

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2010
Poena
360
Imam tplink WR340GD i uvek sam se lepo konektovao na 192.168.0.1 i sa sifrom i passom.
Obicno mi stalno stoji pri ruci ukljucen browser page sa otvorenim admin panelom gde kontrolisem neke stvari s vremena na vreme, medjutim nekada mi se desi kada kliknem na neke opcije da ne otvori celu stranicu, tj otvori samo text, bez ikakvih slika i formatiranja, onako sve ogoljeno izgleda, a zatim mi skroz nestane sve i pocne da pokazuje kako ne moze da otvori stranu, kao da ne postoji (firefox cannot find the page etc.) Sa IE ista prica, dakle nije do browsera, brisao sam cookies i sve ostalo. Pomoglo mi je samo vadjenje i vracanje adaptera u uticnicu.

Zasto se to odjednom posle par meseci desava?

Tako je moj 340G riknuo - bez šale. :)

Isti simptomi i onda počeo i da prekida net kako mu se ćefne... na kraju asta la vista.

Da, ali meni internet sasvim lepo radi dok admn panel uopste ne...

Poslednja izmena:
Uradi mu hard reset. Tp-link je djubre tesko. Kad se resetovao na defalt vrednosti probaj da mu pristupis

Uradi mu hard reset. Tp-link je djubre tesko. Kad se resetovao na defalt vrednosti probaj da mu pristupis

Čemu pljuvačina po TP-Linku? Ne postoji brend koji nudi najbolji odnos cene i kvaliteta. Ja imam R402M žičani ruter već 3 godine i savršeno radi. Sa druge strane radim kao IT support u jednoj firmi i imam gomilu problema sa Cisco switchevima. Zar bi sada trebao da pišem da je Cisco teško djubre? BTW u toj istoj firmi imaju i TP-Link-ov upravljivi switch TL-SG2224WEB koji radi godinama bez ikakvih problema.
Slaninica ima najjeftiniji bežični ruter...*** i kod njih ima ono koliko para toliko muzike. Probaj update firmware-a. Ili jednostavno reklamiraj ruter.

Ja sam imao tp-link ruter i switch. Ruter je blokirao bar jednom dnevno i posle update firmware-a. Switch je potpuno blesavio, padao na 10, blokirao, blesavio. Mozda su sada bolji, ne znam. U sustini tp link kad im instaliras neki wrt rade odlicno, ali fabricki softver je djubre tesko i stojim iza toga.

I praviš logičku grešju jer na osnovu 2-3 pojedinačna lična iskustva donosiš zaključak o celini tj brendu:wall:

Na jednom TP-linku sam to uspeo, ali da me ubijete sad, ne mogu da se setim kako ide tačno... Ne mogu ni da izguglam precizan podatak.

Elem, kada ne može da se pristupi ruteru sa IP adresom, kuca se u browser nešto tipa http://tp-link.net (ali ovo je kvaka, jer ne znam kako ide tačno)

Jel ima neko ovde neki tp-link switch, koji je u rangu do 3000, da mu nijednom nije zabagovao u toku par meseci? Imam jedan prosafe i jedan procurve, oba rade bez greske, a mreza je sklapana najuzasnije moguce, sa losim kablovima, dve konekcije kroz jedan kabl, nikad nista nije zabolo u svicu (ne pitaj me zasto je mreza tako sklapana :) tako je moralo )

Imao 8810 sa uptime-om preko 800h.. Posle toga uzeo neki wifi kada sam presao na sbb i od tada on se nije ni jednom resetovao dok cisco sbb modem vise puta.
Sta sada da misle ljudi o tp-link ruterima? Jel bi i screenshot pomogao? A da, nemam ga i verovatno ne bi, jer rekose ljudi da je smece i to je to...

Predrasude...

Slaninica meni se dešavalo na 340G da nekad ne mogu da mu pristupim iz firefoxa, a sa chrome-a najnormalnije, mada je ubrzo posle toga otišao u kanal, i to baš skoro pre 5-6 dana. Mada lepo me je i služio jedno 4 godine, sad je vreme za nove stvari.

Slaninica probaj da ga isključiš iz struje na par min pa posle ga direktno štekni u lap ili PC bez switcheva između.

Što se tiče kvaliteta sve zavisi kako kome koji zapadne ;)

Nazad
Vrh Dno