Šta je novo?

Rezanje diskova...

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Odlepio sam ovih dana... morao sam da narezem par diskova

kad rezem nesto da kazem "normalno", to ajd nekako prodje iz brasera, mada se vuce. Na kraju me maltretira da rucno izvadim vratim disk i blabla

Uzmem da rezem film u DVD formatu, znaci VIDEO_TS folder i tako to...
2 puta ga je rezao, drugi put je cak mislim prosao verifikaciju (posto ocajno dugo traje radio sam nesto drugo, pa nisam gledao), medjutim oba diska necitljivi...

juce ga narezem iz xfburna i doticni stavi ~ u labelu. Osim toga nema verifikaciju, al ajd nada je da ce ok da se nareze.
Ubacim disk, vidi ga OK, mountuje ga (sve sa ~). Ni jedan player nece da ga pusti kao DVD ni vlc ni mplayer2 (smplayer)!!! jedan po jedan vob nekako jos i hoce, "samo" framerate nije ok ili rezolucija i nema seeka i tako to.. iste te fajlove sa hdd pusta OK.

Danas je devojka probala na windows masini i radi OK, znaci smeta mu ~ u mountu..

Mene je Brasero cesto zezao na razne nacine, i na kraju sam ga batalio, koristim Nero Linux 4.

Za svakodnevne zahteve k3b odrađuje posao bez greške, ali ako ti s vremena na vreme treba ozbiljan softver instaliraj ImgBurn pod Wine-om. ImgBurn opasno radi sa Dual Layer diskovima, kada su VOB-ovi u pitanju i mislim da mu još uvek nema premca na bilo kojoj platformi.
Koristim ga iako je po Wine-om a pritom sam veliki protivnik mešanja sistema, grafičkih okriuženja itd... ali u ovom slučaju progutam :)
Oba su Open Source tako da ne kaljaš previše filozofiju linuksa :guitar:

Vrh Dno