Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Koji fon/rom/verziju androida imas? Koristis ga preko wifi-a ili 2/3G mreze?

Ja bas i nisam zadovoljan radom TeamViewera. Na wifiju jos i radi nekako, mada i na wifiju oce cesto da freeze-uje ekran (masine na koju se kacim, pomeram misa a nista se ne desava kad kliknem). Na mobilnom netu mi je gotovo neupotrebljiv. Otvori mi prvi ekran, odradim jednu, max dve akcije, i freeze, ne reaguje nista vise. Pa onda izlazi, ponovo se loguj... Ponekad ni to ne pomaze, jednostavno odziv je nepostojeci.
Moguce da je i problem u samoj mrezi tj velikom pingu, ali sam probao na vise lokacija u gradu, dok sam bio stacionaran ili u pokretu, i uvek su rezultati slicni. Uvek na 3G, gde mi se ostalo sa netom radi sasvim fino.
U pitanju je SE Xperia Pro/Telenor mreza.

Huawei U8500, stock rom, 2.2.2, probao sam preko 3G, nisam probao preko wifi-a, nije mi se desilo da zamrzne, mada nisam ga nesto preterano koristio.

Već par meseci posedujem iphone ali se verovatno vraćam na Android i to na S2. Interesuje me samo da li postoji software za slikanje kojim možeš ručno da izebereš šta ćeš da fokusiraš kao i da automatski sredi osvetljenje fokusiranog objekta? Ovo ima ios baš dobro odradjeno a ne sećam se da su to imali stock romovi na Desire-u i Nexus-u kao ni Oxygen koji sam dosta koristio.

Već par meseci posedujem iphone ali se verovatno vraćam na Android i to na S2. Interesuje me samo da li postoji software za slikanje kojim možeš ručno da izebereš šta ćeš da fokusiraš kao i da automatski sredi osvetljenje fokusiranog objekta? Ovo ima ios baš dobro odradjeno a ne sećam se da su to imali stock romovi na Desire-u i Nexus-u kao ni Oxygen koji sam dosta koristio.

Ako mislis touch fokus onda da, ima na samsungu.

Hvala.
A je l' automatski i osvetljenje prilagodi ili ne?

A to mu dođe šta? Osvetljenje je podešeno na auto.

Imas i Camera360 (ultimate). Sjajan program, osim gomile preseta imas i mogucnost da prstom po ekranu odredis fokus. Sluzi iskljucivo za fotografije, ne i za video snimanje.

Ako je to da zavisno od objekta i okoline fokusiranja menja svetlinu slike, onda da ima (bar na sgs). To sam bar ja skontao da pitas po onom klipu sto si postavio.

Da, tipa ako slikas iz sobe kroz prozor (sa udaljenosti dva metra), i fokusiraš nešto napolju, sve u sobi ima da bude dosta tamno dok u suprotnom ako fokusiraš, npr sliku pored pozora, slika ima da bude ok dok sve napolju ima da bude previše bledo.
Ne znam kako drugačije da objasnim, morao sam slikovito :)

Uspeo sam da skinem sa marketa chrome i ako nije još podržana Srbija.Vrlo čudno, ali ne bunim se :)

Koliko se meni čini Chrome je samo za ICS Android plus još i ograničenje za zemlje..

ICS imam, ali nisam mogao da ga skinem zbog zemlje. Skinuo sam bio apk sa neta i tako instalirao, ali sam ga obrisao pre par dana. Večeras sam otišao na market sa telefona i ni sam na znam kao sam zalutao na chrome, kad vidim mogu da ga instaliram normalno. Videću da li će hteti i da se apdejtuje.

Koji program koristite za podcaste? Bilo bi dobro da je free, jer nemam root i ne mogu da kupim aplikacije. Jedino ako imate link za neku "narodnu" verziju, mozete da je posaljete na PM, al da radi stabilno. Hvala...

Pitanje za one koji rade na stock-like verzijama Androida: na Sense-u sam u imeniku imao opciju da dodam rođendan/godišnjicu/etc u kontakt, sada na običnom Androidu nemam opciju da dodam to polje. Kako dodati rođendan, a da ne idem na Gmail contacts na kompu, dakle iz telefona? Zamene za stock imenik takođe ne rade posao jer prilikom uređivanja kontakta prebace se na stock...

O tome i pričam, nema te opcije na 2.2...

Pitanje za one koji rade na stock-like verzijama Androida: na Sense-u sam u imeniku imao opciju da dodam rođendan/godišnjicu/etc u kontakt, sada na običnom Androidu nemam opciju da dodam to polje. Kako dodati rođendan, a da ne idem na Gmail contacts na kompu, dakle iz telefona? Zamene za stock imenik takođe ne rade posao jer prilikom uređivanja kontakta prebace se na stock...

contact editor free, na marketu

Does the job, thanx :)...

jel neko zna kako da celom imeniku dodam znak + pre broja?
naime, kad sam se vratio na stock 2.1 rom go sms mi nije prepoznaovao imena osobama koja su imala + ispred 381. Onda sam ja kroz kontakt listu na laptopu svima obrisao + i sve je radilo OK i dalje radi (sve se dobro prikazuje i kod poruka,i kad me zovu),ali sad ne mogu nikoga da pozovem jer se javlja atomat koji kaze da birani broj ne postoji (kad vratim + onda i poziva a ni go sms se ne buni :trust: )
al' sam ga objasnio :crash:

1. Preporuka za neki dobar photo editor, po mogucstvu free?
Znaci da ima barem crop, resize, poneki efekat...
Ova fabricka android galerija ima samo crop i rotate, nisam ni znao do sad dok nisam probao da editujem neku sliku :)
2. Preporuka za neki file pretrazivac ili nesto slicno, gde iz browsera/maila mogu da selektujem vise fajlova odjednom za upload? Npr ocu da okacim nekoliko slika odjednom na postimage, ali ne mogu ni preko ES file explorer-a ni preko galerije da selektujem vise slika pa da potvrdim unos... Mogu da selektujem, ali ne i da potvrdim unos vise fajlova/slika.

Takodje za gmail, dal sam ja glup ili ne umem da selektujem vise attachmenta odjednom... A veoma je zamorno kad ocu nekome odjednom 10tak fajlova da posaljem, pa moram svaki posebno da dodajem...

Sad sam ga instalirao ali koliko vidim nema resize slike, a to mi je u principu najbitnija stvar :)

Probaj i PicSay na marketu..pro verzija se plaća 4$ i ima gomilu opcija :)

Malo malo mi se desi da mi se ugasi telefon ( prazna baterija) i da mi alarm ne zvoni ... jel ima neko resenje za ovo je ne mogu vise da se pravdam ljudima :D

puni bateriju cesce :)

Vrh Dno