Šta je novo?

Uporedni gaming/benchmark test 3 platforme

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
Evo, kao shto sam i obecao, odradih jedan fps test za moju, a kontam i za vashu radoznalost.
Elem, hteo sam da uporedim buldozera x8, sa thubanom i sa nekom intel platformom u single i multi gpu konfiguraciji.
Poshto nisam mogao da dodjem do s1155, posluzio je lepo i s1366.
Sve platforme su setovane za neki max oc za svaki dan.
Buldozer je, na zalost, bio teshki mucak, jedva da je proshao par minuta prajma na 4200 uz visoke jako temperature, ali sam izvrteo testove tako i na nekih maximalnih 4600, a da ne napravim neku shtetu u vidu paljevine :D.
to sam uradio iz razloga shto vidim da vecina vozi svoje buldije na ~4500-4700 pa da bi bilo uporedivo. U oba sluchaja i na 4200 i na 4600, NB sam setovao na 2600, za memoriju sam ubacio moj ludi kingston koji je bez frke radio na 2133, pa da ne bude da sam neshto varao :D instalirani su bili buldozer zakrpe i svez windows 7 ultimate 64bit sp1 up 2 date ;)
Thuban 1090T sam setovao na nekih maximalnih 4200, nb takodjer na 2600, a memorija na skromnih i lepih 1600cl8.
Prvo sam vrtio testove sa thubanom i sa 890fxa ud7 plochom, ali, kad sam preshao na am3+ i buldija setio sam se da dotichna plocha ima 2x 8x linija i da nebi bilo fer, pa sam ponovo vrtio sve testove thubana na am3+ plochi, rezultati su malo manji, ali realniji. U tabeli su rezultati samo sa asusom, ali sam eto, pride okachio i shotove sa ud7 i 4x2gb rama, chisto ako nekoga zanima.

Takodjer, imao sam jedan peh. Jedna od asus 7970 grafichkih se neshto izbagovala i pochela da baca artefakte kada je ista u low power modu. Uzrok je nepoznat, ali sam nastavio sa testovima jer je u 3d-u radila najnromalnije. Ovo kazem da se ne iznenadite kad budete videli neke shotove, jer na istim ima artefakata :D
U test sam hteo da uvrstim josh barem crysis warhead bench, ali bulzozer je odbijao da ga pokrene, pa sam onda iskljuchio dotichni iz baterije testova.
Poshto sam potroshio malo vishe slobodnog vremena nego shto sam planirao, kao i po obichaju, :D uradio sam samo klot tabelu, okachio shotove, a vi komentarishite, rachunajte procente, ako hoce neko da pravi i grafike itd.
takodjer, uploudovo sam sve SS-ove koje sam hvatao tokom testiranja, pa ako neko zeli, moze i njih da prostudira u smislu max, min fps, cpu skorova itd.

AMD setup:
Asus M5A99X EVO (par SS-ova sa ud7 koji nisu ushli u tabelu)
AMD FX 8120 @4200 & 4600MHz, NB@2600MHz
AMD Phenom II X6 @4200MHz
2x2GB Kingston 1800 cl9@2133MHz cl9/@1600 cl8

Intel setup:
Gigabyte X58A UD3R rev2.0
Intel Core i7 950@4200MHz, NB@3600MHz
3x2GB Kingston 1600 cl9

GPUs
2 x Asus 7970 3GB

OS - Windows 7 Ultimate 64-bit SP1

Testovi:
-3D mark vantage P preset gpu score
-3d mark vantage X preset (fulhd rez, 8xAA, odshtrihirano "disable ppu") gpu score
-3D mark 11 p preset gpu score
-3D mark 11 x preset gpu score
-Unigine Heaven 2.5, default preset, ukupan score
-Unigine Heaven 2.5, max preset, ukupan score
-Metro 2033 Benchmark, max preset osim MSAA i DOF-a
-Metro 2033 Benchmark, max preset, sa MSAA i DOF
-Stalker COP Benchmark, max preset

Shotici:
https://rapidshare.com/files/2337218373/testiranje.rar

Asus grafichke, Asus plochu i AMD FX cpu na test ustupio Vi*house :)
kojima se ovom prilikom zahvaljujem

:wave:

Prilozi

• ScreenShot845.jpg
    ScreenShot845.jpg
    255.7 KB · Pregleda: 421
Poslednja izmena:
Svaka cast za ulozeno vreme i strpljenje, jako mi je zao sto nisam mogao da budem tu da smaram sa foto-aparatom :( Sve u svemu "manje-vise" ocekivani rezultati pogotovo sa dve tako jake grafike... Steta sto nisi imao SB ali mogu reci da matori 1366 objasnjava :)

Extra test, svaka cast na trudu!
Test je meni najvise zanimljiv zbog GPU-a, 7970 u single modu se na def. veoma dobro drzi.

Odlican test :) Dakle Thuban na 4Ghz i u sustini nema frke ni sa ovako jakim cf. A BD je ponovo malo razocarao.. mada mozda bi na 4,8Ghz napravio neku razliku..

Problem oko tih 4.8ghz je ono sto je demios rekao a ja cu se tek sada sloziti a to je da: prvo tesko je naci primerak koji hoce uopste na 4.8ghz, u sta sam se sam uverio... A i kad se nadje takav, kao ovaj moj, jako ga je tesko stabilizovati.. A i kad se stabilizuje, javlja se najveci problem a to je ~350w potrosnje i nenormalna kolicina toplote i to u smislu da ga je ne moguce ohladiti cak ni vodom kad se upali linx sa 8gb rama... Tako da je zaista realno poredjenje da BD bude bas na tih 4.6ghz i to je to od performansi do izlaska PD-a...

Poslednja izmena:
Sto znaci da smo se dzabe prepucavali u BD temi :p Jednostavno pored thubana kupovina BD i nema nekog smisla.. po ovim cenama.

Svaka cast demiose !! :happy:

Onda je ostajem na Thubanu jos duze vreme,samo bocnem novu grafu i pevam,i sve leti :D

I jos 4Gb tog ludackog rama :p Thuban je jedan od najgotivnijih procesora.

hvala.
da je bilo vishe vremena....bilo bi malo detaljnije, sa josh nekim testovima, al i ovo moze da prodje.

iskreno ochekivao sam gore rezove od buldija, ali i ovo je korektno.
ono shto ne moze po meni da prodje je neeeverovatno zagrevanje, cena, neophodnost dooobre ploche i doobrog napajanja.
ovi shto prichaju kako je 4800 relax.... to bih voleo da vidim lichno na nekom dobrom vazdushnom hladjenju za svaki dan. ovaj primerak je dostigao 68c posle 5 minuta prajma (ne linxa) na samo 4200, a trazio je 1.4v on load sa h70 lapovanim u push pulu sa cm excaliburima na 2k rpm.
poshto sam probao samo jedan priemrak, ne mogu donositi neki 100% sud o priemrcima, ali ono shto sam video, zaista mi deluje SF da nekome radi bez frke na vazduhu preko 4500-4600.

radice svi oni lepo i sa jednom i sa dve grafike, samo eto, intel prednjachi malo, ali se ostali dobro drze.

tjuban jeste gotivan. zato mi je i zao shto amd izbacio buldija ovakvog kakav je, a ne fenoma III npr u 32nm.
mada po meni problem lezi u celoj platformi, mora sve da se menja, ne vredi vishe trpati na isti soket.

Poslednja izmena:
Odlican test, prosli ispiti pa malo da se zabavis ;), tek kod CF se vidi gde BF vodi

u igrama sa 1 kartom je bolji AMD ili su isti a sa 2 su isti ili je bolji Intel. manje vise isti djavo :)

voleo bih da sam imao SLi neki setup. jer kad sam muchio fx6100 dao je ochajne gaming rezove sa dve gtx 460.
izgleda da sa atijem x8, uz zakrpe, ne izgleda tako ochajno kao shto sam mislio

Pohvala za testove, svaka cast na trudu i vremenu.:wave: Rezovi jesu (sto rece s16-"manje vise") ocekivani, ima tu, svakako, par detalja koji bi bili interesantni za analizu, npr situacija u Metrou, za koji sam ispratio po netu(nisam licno izvrteo jos) da je buldijev teren, sa jednom 7970 je BD u prednosti nad konkurentima da bi u CF-u prednost presla na stranu Thubana i bloomfileda, tu sam ocekivao nesto vecu prednost za buldija i konzistentno ponasanje i u CF-u.
Steta sto te zapao takav krs primerak, dal je moguce da toliko nabija temperaturu i to pod primetom, pa jos 8120 koji bi trebalo da je solidno ladan(bar u poredjenju sa 8150) Pa ja sa ovim 8150 pod NHD14 nisam nabijao ni izbliza toliko temperature kad sam vrteo simultano linX, primo i FurMark(kad je odozdo 6870x2 bljuvala vrelinu direktno na d14). Ocito da je primerak takav, nema sta.
A sto se tubanceta tice-matori se drzi sjajno, sto jes-jes. Bloomfield standardno dobar. Ne znam za nekog ko je imao prilike da se vozi na tubancetu a da mu je utisak bio los. Ja se secam kad sam sa 1090t presao na Sendija da sam negde napisao da sam sa X6 imao neki veci osecaj glatkoce pa jos neko to potvrdio..Mozda je bio i placebo, ali meni je bilo zao sto sam uopste menjao taj cpu. Koliko vidim, ko njega vozi, moze komotno i na 7xxx seriju, bez problema.

Poslednja izmena:
hvala. pa da, bash takva analiza.
meni iskreno lepo rade svi, i buldi deluje onako zivahno, pogotovo kad se svirnu memorija i NB, ali opet kazem, previshe troshi i povlachi za sobom dosta posledica, shto je po meni neprihhvatljivo, al dobro.
performanse su da kazem konkurentne i ochekivah, iskreno, loshije. takodjer, imajmo u vidu, pored veceg kloka, na kojima bi radio potencialno bolji primerak, i uticaj veceg broja linija da je u pitajnu bila neka full 990fx plocha, i naravno, ne stigoh da probam onaj fenomen ubrzavanja sa fsb om 250. pa kad se to sve ubaci u jednachinum dobio bi buldi josh %i boost-a kako gde i to je to od njega.

Svaka chast na testu extra odradjeno. Nije toliko losh buldi al kao shto demios reche, mnogo bre vuche struje kad se poshteno naklokuje zato se meni i ne prelazi na am3+

Opasan test svaka čast.Ogromna razlika u P-rezu Vantage test dok u X rezu je već ok situacija i Amd se nekako izvlači.

Odlican test. Samo, mozda da je u kombinaciju ubacena i neka cpu related igra, recimo gta4 ... Sta znam, cisto da se objedini sve u jedan test.

hvala. pa da, bash takva analiza.
meni iskreno lepo rade svi, i buldi deluje onako zivahno, pogotovo kad se svirnu memorija i NB, ali opet kazem, previshe troshi i povlachi za sobom dosta posledica, shto je po meni neprihhvatljivo, al dobro.
performanse su da kazem konkurentne i ochekivah, iskreno, loshije. takodjer, imajmo u vidu, pored veceg kloka, na kojima bi radio potencialno bolji primerak, i uticaj veceg broja linija da je u pitajnu bila neka full 990fx plocha, i naravno, ne stigoh da probam onaj fenomen ubrzavanja sa fsb om 250. pa kad se to sve ubaci u jednachinum dobio bi buldi josh %i boost-a kako gde i to je to od njega.

Po ovim rezultatima, ispade da FX-4100 i FX-6100 nemaju sta da traze vs Thubana u gejmingu. Ili klokovanog Deneba na 4+GHz.

Svaka cast na trudu, kolega. :D

Sva cast za test majstore, meni thuban dovoljan za jos neko vreme sigurno!

Svaka čast, bravo za izuzetan test!!!!! Trud, rad i volju! :D Svaka cast jos jednom po ovome ljudi mogu da vide za sta da se opredele pri kupovini, i7 je odlicna alatka za rad, ali za igrice nema svrhe lupati pare u intel uopste. AMD-ov X6 ispade odlican procesor za pare koje kosta. Gledao sam naravno samo rezultate u igrama i na unidžine sam bacio pogled, jer 3dmark i ostale gluposti ne smatram ni za sta relevantno.

Nazad
Vrh Dno