Šta je novo?

ASUS X51R PROBLEM

• Začetnik teme Začetnik teme kosmik
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kosmik

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
319
Interesuje me da li neko moze da rjesi problem sa ovim laptopom. Kada sam ga kupio radio je 3 mjeseca normalno, bio je postavljen kao stoni racunar, nije se pomjerao niti nosio negdje. baterija mu je dobra, drzi 3 sata bez problema, testirano. Ali odjednom se pojavljuju problemi tipa da baterija na ploci nije kako treba , i nema mogucnosti da kada pritisnete F2 udjete u BIOS jer trazi nekakvu lozinku koje nije nikada bilo prije. Nekada radi nekada brljavi, nekada hoce samo na bateriju, a nekada sa napajanjem. Kada se napravi nekim cudom da radi, tada radi sve dok ga prisilno ne ugasite ili izvadite njegovu bateriju od napajanja od koje dobija struju. Tada se sve ponavlja. Laptop je kao nov, i dobro sam ga platio, zato mi je i stalo da vidim sta se tu moze uciniti, naravno ako moze, a obracam se ovdje gdje su najveci strucnjaci po tom pitanju, hvala!

Probaj sa promenom cmos baterije, ako imas srece resices problem a ako nemas onda ti je otisao cmos chip.

Nije baterija .... postoji li mogucnost da se taj cmos chip dovede u red ??? I naravno, ko moze to da odradi ???

Nije baterija .... postoji li mogucnost da se taj cmos chip dovede u red ??? I naravno, ko moze to da odradi ???

Na vecini laptopova cmos je flash tipa, sto znaci da bi trebalo da drzi podesavanja i bez cmos baterije. E sad, kod tebe je problem sto on brljavi, jedino da probas sa onim backdoor bios passwordima (progooglaj malo o tome). Nesam siguran ali mozes da pitas usera Cika Pera, mislim da on barata sa programatorima tog tipa.

Ako ti je laptop u garanciji onda je najbolje rešenje Asusov servis

Moze bios po zelji da se ubaci programatorom kod cika pere, probaj kontaktiraj ga.

Ako ti je laptop u garanciji onda je najbolje rešenje Asusov servis

Asusov servis ce mu odmah predloziti zamenu ploce, trista i kusur evra, been there done that. 😉
Cimaj Cika Peru
Brzi od metka, snazniji od lokomotive... Cika od celika Pera.
Pricalo se da mu je NASA nudila stalan posao ali je on odlucio da se bori protiv teorije zastarevanja. :zgran:

^^ Asusov servis ce mu odmah predloziti zamenu ploce, trista i kusur evra, been there done that.

ključna reč je GARANCIJA. Ako je u istoj može da 300€ da kaže: GARANCIJA, JARANE, GARANCIJA!!! :banana:
Dok je u garanciji ne mogu da mu naplate osim ako je polomio...

Asus i garancija:S:.Moj prijatelj najbolje zna sta to znaci,drzali laptop 40 dana i vratili mu neispravnog pa onda im ponovo posalje i naravno ponovo otvore nalog i tek posle 30 dana dobije ga popravljenog.Doduse to je bilo pre dve i po godine,mozda se nesto u medjuvremenu promenilo...

Nije pod garancijom , nazalost , ali je u odlicnom stanju ocuvan extra, pa mi je zbog toga stalo da ga sredim , znaci "samo" cika pera ???

U drugim servisima su mi vec rekli zamjena ploce 200eur 🙁

^^ Asusov servis ce mu odmah predloziti zamenu ploce, trista i kusur evra, been there done that.

ključna reč je GARANCIJA. Ako je u istoj može da 300€ da kaže: GARANCIJA, JARANE, GARANCIJA!!! :banana:
Dok je u garanciji ne mogu da mu naplate osim ako je polomio...

Asus x51r u garanciji? LOLZ
Pa to je model od pre 5 god, tad je garanija na Asus bila 12 meseci.

Imao sam brickovan ASUS laptop jednom prilikom. Zamenili su MB u KimTecu bez i jednog potpitanja, komplikacije for ree, garancija ofc. Sve odradjeno PRO, bez ogrebotina. Laptop vracen brzo iz servisa.
Od mene svaka preporuka za Kim-Tec.

Imao sam brickovan ASUS laptop jednom prilikom. Zamenili su MB u KimTecu bez i jednog potpitanja, komplikacije for ree, garancija ofc. Sve odradjeno PRO, bez ogrebotina. Laptop vracen brzo iz servisa.
Od mene svaka preporuka za Kim-Tec.

Sve se slazem, ali ovde je problem sto je laptop van garancije.

Inace, danas mi je doso ruku jedan isti laptop sa identicnim kvarom, od ponedeljka ga rasturam pa cu javiti ishod.

Razumem ja to al ovde je neko kukao kako ASUS i garancija ne idu zajedno...

Nisam kukao nego napisao kako je bilo.Jedino ako KimTec tada nije bio uvoznik i servis.Provericu.

Proverio,ipak je KimTec bio uvoznik i servis a laptop kupljen u PcPraktik-u.

Poslednja izmena:
Isti Asus isti simptomi, isto brljavio bios.
Otvorio zamenio CMOS bateriju i lap top radi savrseno, nema bugovanja, nema bios passworda i ostolih zaje***cija.
Interesantno je da je baterija koju sam izvadio na unimeru pokazivala 3v, odnosno, samo 0.3v manje od nove.
kosmik ti si rekao da kod tebe nije baterija, jesi menjao ili ti je neko menjao, jesi stavio novu ili ste samo izmerili njen napon?

Nzm, nosio sam u neki servis za laptopove i navodno su stavili novu bateriju, tako su mi bar rekli, pa onda su na nekom forumu nasli da je to fabricka greska sa biosom na laptopu i kao navodno treba ploca da se promijeni. mislim ploca covjece , to kosta koliko i citav laptop, zato sam i pitao za pomoc, ako je ima. Cika peru kontaktirao i on veli da to ne radi, pa sad sta da kazem 🙂 Na kraju, sam cu da ga otvorim i da promijenim bateriju i da vidim sta ce da se desi, ionako nemam vise sta da izgubim 🙂 a novce za novu plocu nemam 🙂

Koliko god dobro ocuvan taj laptop spada u potencijalno nepozdane uredjaje. Ta serija je bila jako problematicna (X51H i X51R). Problemi su bili vezani za baterije (ne CMOS baterije vec battery pack-ove) i zbog toga je odreden broj ovih laptopova cak bio povucen iz prodaje od strane Asusa... Probaj da zamenis CMOS bateriju na laptopu, ali izvadi battery pack i koristi laptop samo na AC adapteru pa vidi kako se laptop ponasa... Ako budes imao srece laptop bi trebalo normalno da se ponasa bez battery pack-a, a ako ne onda je i maticna ploca naceta i treba ili pokusati sa reparacijom maticne ploce u servisu specijalizovanom za popravku laptopova (ne ovlascenom servisu jer oni uglavnom predlazu zamenu maticne ploce) a skuplja varijanta je zamena maticne ploce mada mozda neki od specializovanih servisa ima ispravnu polovnu maticnu plocu koju nece papreno naplatiti...

U pitanju su slotovi za memoriju, cesljevi nisu bili zalemljeni kako treba ili vec sta i sada posle te intervencije sljaka kao lud, dzaba sam mjenjao bateriju na ploci 😀

eto super si prosao, inace jedno 50% kvarova na plocama bude hladan lem, pozz!

Nazad
Vrh Dno