Novi paketi u MIX-u:
MIX S 10/1 1.490 din
MIX M 16/1.5 2.090-din
MIX L 24/2 2.790-din
MIX XL 40/2 3.590 din
Zar nije spic kad koriste svi na poslu za YT (pardon... "poslovne primene" DPA ne testira se mreza na opterecenje u 2 posle ponoci. Nego u vreme spica, oko 20 h.
Biće fantastično ako ovo bude. Konačno moguć skype 720p video i u najjeftinijem paketu.![]()
Mene plasi to sto ce najbrzi ADSL paket sada maltene biti najjeftiniji SBB paketI po slicnoj ceni (sa 50% popusta).
Bilo bi lepo i kada bi prepaid korisnici dobili malo ubrzanja. Kablovska se ne vodi na mene, inače bih odavno prešao na postpaid. Studentska je tuga pregolema![]()
Ono što je tehnički moguće (ako Telekom odluči da to ponudi) ako korisnik ima više linija u stanu, jeste da ih "spoji"... To je funkcionalnost koja se kod ADSL2+ zove "port bonding" ili G.998.x ili G.Bond. Sa recimo 2 linije, duplira se DL i UL protok. Neki ADSL operateri u EU već nude ovo.
Druga opcija na koju napredniji DSL operateri idu je VDSL2.Nažalost zahteva gušću mrežu DSLAM-ova (kakva već ponegde jeste u većim gradovima), jer već na oko 1.5km ne nudi nikakvu prednost u odnosu na ADSL2+. Na kraćim rastojanjima, zavisno od kvaliteta parice, moguće je teorijski i do 200Mbit-a DL. Praktično, otprilike svodi se na 60/20 Mbit/s za one bliže od 800m od DSLAM-a i 40/10 Mbit/s za one od 800 do 1500 metara od istog.
Sve u svemu, ne treba biti mnogo zabrinut, ima prostora za napredak i konkurenciju...
waikiki: Informacija o ubrzanju je proverena.. sad sam zvao SBB call centar! Od 1.marta startuju novi MIX paketi:
MIX S 10/1 1.490 din
MIX M 16/1.5 2.090-din
MIX L 24/2 2.790-din
MIX XL 40/2 3.590 din
Dakle, nema vise dileme!
Ovo je i vise nego pristojna ponuda!
Cek nisam siguran da sam sad ovo razumeo. Sta ce biti sa nama koji smo potpisali ugovor pre 2 godine ( istice ove godine) i trenutna brzina je 6/512 ? Oce i nama ici na 10/1 ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari