Šta je novo?

Koji Free burning software?

zero

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
660
Najcesce mi je potrebno za Data CD/DVD rezanje. Koristio sam do skoro BurnAware ali pravi odredjene probleme sa jednim od DVD rezaca koje imam. Dakle, nesto tome slicno ako neko moze da preporuci?

+1 za imgburn

imgburn je valjda ono image copy, moze li data, tipa sa hdd grupa fajlova?

Infra recorder.

Sto ne bi moglo?

Ne znam, nesto mi je u glavi od ranije da je to alat koji radi sa image kao sto je Alcohol... Mozda zbog naziva...

ImgBurn ako ti ne treba MultiSession podrska, ako da onda recimo BurnAware:

http://www.burnaware.com/

burnaware bi bio odlican program da nemam problem koji se manifestuje tako sto mi zamrzne jedan od DVD rezaca nakon sto ubacim disk. Takodje, kada zavrsim proces rezanja i ugasim program, pored mouse kursora u winu, ostane jedan mali emblem kruga desetak minuta zalepljen... Tako da sam njega batalio i iz tog razloga otvorio ovu temu.

Ok, hvala svima na preporukama, videcu da izaberem nesto od ovoga! :)

Poslednja izmena:
AshampooFree,7Burn,AstroBurn,BurnAware,HamsterBurning,StarBurn i CDBurnerXP koji koristim.

Kod mene u firmi je na nekih 90ak računara instaliran CD Burner XP i još se niko nije žalio.

I privatno ga koristim i nemam nekih zamerki. Mada sam imao problema s njim da iskopiram određene audio CD-ove, pa mi je za njih bolje rešenje bio AshampooFree.

Onda CDBurnerXP prvo testiram, ubedljivo najvise glasova. :D

ImgBurn + CDBurnerXP ako treba multisession. ;)

Ashampoo Burning Studio 9 koristim dugi niz godina i nisam primetio ni jedan problem.

Za normalne koristnike cdburner xp, za početnike jetbee, za naprednije imgburn.

imgburn koliko mi se čini ne može da nastavi sesiju

Recimo, ima Perform OPC (optimum power calibration) before write, zatim odabir interfejsa (SPTI, ASPI i sl). Sam pogled u opcije ImgBurna je dovoljan. :)

Ashampoo 6 free za komercijalnu upotrebu.

Ma svaki je dobar samo da je dzabe :)

1. Ashampoo 6 je potpuno besplatan a na Softpediji mozes naci i verziju 2010 besplatnu ali ces morati od Ashampoo-a da trazis besplatni kljuc (dobices ga ali pazi da ne stikliras da ti salju poruke jer besramno spamuju). Verzija 6, po meni, je i najbolje resenje.
2. BurnAware Free je odlican program takodje i vrlo ergonomican.
3. Imgburn - OK, ali nema mutlisession. To jeste znacajno ako cu npr celu seriju da rezem sukcesivno kako epizode izaze na recimo DL disk i da je imam tako a ne da cekam da se zavrsi sezona da bih narezao sve. dakle, multisession nije besmislen kako to tvrdi autor ImgBurn-a. Ergonomija tom programu takodje nije neka jaca strana.
CDburnerXP zbog jako visokog koriscenja procesora pri rezanju (poznat i priznat bag od strane autora) nikako ne bih preporucio. Laksi i ergonomicniji za upotrebu su od njega i Ashampoo i BurnAware Free - CDBurnerXP ima "neroliki" interfejs pa bi nekome zato mogao biti interesantan. Ja sam vec zaboravio maltene kako je Nero i izgledao..odavno je vec postao bloatware.

Multisession nije besmislen zbog toga, vec zbog mogucih problema koji mogu nastati, tipa ne vidi se prethodna sesija i slicno (sto sam iskusio vise puta). Moze nekad da bude korisno ali veoma retko bar kod mene.
InfraRecorder je takodje veoma solidno besplatno resenje.

Nazad
Vrh Dno