Šta je novo?

Battlefield 3 problem

fLow

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.12.2011
Poena
169
Evo ovako, pitao sam u zvaničnoj temi, ali me tamo niko ne benda, pa se nadam da će ovde neko pokušati da pomogne.

Burazer ima malo slabiju, ali novu mašinu:
Najgora 775 ploča
e6600 3.0 GHz
4 GB kington, jedan štap, ne hyperx, ne 2x2 kit :)
HD 6670 1 GB GDDR3

Igra mu je prakticno jedva igriva. fraps je od 30 - 50 fpsa, na 800x600 rezoluciji i low detaljima. prvo je iamo 32 bitni windows 7, koji nije video ceo ram, tad je bas užasno radila igra, onda sam mu reinstalirao win i stavio 64bitni, i malo se poboljšalo. Ipak igra mu i dalje secka, baguje, i jedva igra. Njegov računar bi trebalo da ispunjava minimalne zahteve za igru. Pokušao sam i sa offline originom, nista nije bolje. Sat i po vremena sam se drndao sa nekim *****om iz tehničke podrške origina, da bi mi ****** na kraju rekao da reinstaliram drajvere i stavim najnovije (iako sam mu objasnio da sam to i uradio)...
Sutra, preksutra idem kod njega, odneću svoju 6950 i napajanje, pa cemo da probamo, ako bude radilo ok, znači da je do grafe problem. Ipak, drugar smatra da će procesor biti preslab za grafu, pa će praviti bottleneck, pa opet nećemo znati u čemu je problem :)... Ako je do hardwera, onda jedino da grafa ili procesor nisu dovoljno jaki, ili kombinacija oba...
Ima li neko neki predlog? Šta pokušati još? Da li ima veze koji su drajveri, da li bi neki stariji drajveri možda bolje radili?

da li je moguće da su zabranjene reči poput kre ten i id iot? aj da su jeb... reči... al ovo :)

Mislim da je graficka kod kompa jednostavno previse slaba, uostalom videces sa 6950 gresim li ili ne :)

i to što kažeš. nadam se samo da procesor neće biti toliko slab da igra bude neigriva zbog bottlenecka :)

Zapravo i taj procesor je slab za BF3.

Taj fps je sasvim realan za tu masinu.. cak stavise.. i sasvim je i igrivo na ~40fps ako se navikne :d

to sam i mislio za procesor.
ok, mozda i jeste, ali veruj mi, nije igrivo kod njega. Jednostavno secka i neigrivo je... znam, probao sam kod njega, ne moze da se igra... treba da bude tecno, kod njega NIJE tecno... Ok bi bilo da ponekad zasecka, ali ovo je uzas seckanja :(
probacu sa svojom grafom, ako bude bolje, uzecu mu 5770 ili 6770... sa tim bi trebalo da ok radi, bar na 1020x760 i na low... nadam se :)

lol... nikad... ja imam 2500k i 6950... kakva crna konzola??? :D

Multi bez 60 frejmova je mucenje,.

Moj predlog je da se tvoj burazer isprsi za nekih 500€ i kupi sebi novu masinu...e tad ce da mu lepo radi igra ;)

Poslednja izmena:
Moj predlog je da se tvoj burazer isprsi za nekih 500€ i kupi sebi novu masinu...e tad ce da mu lepo radi igra ;)

trt... to sam mogao i ja da mu kazem... da ima pare ne bih postavljao temu... a on prema tehnickoj podrsci origina ima dovoljno jak komp da mu radi na najnizoj rezoluciji na low

trt... to sam mogao i ja da mu kazem... da ima pare ne bih postavljao temu... a on prema tehnickoj podrsci origina ima dovoljno jak komp da mu radi na najnizoj rezoluciji na low

Pa nek igra na LOW ako moze

tvoj burazer pre svega treba da pojača mašinu (hardverski) - drajveri nisu problem sigurno su OK. Da bi mogao igrati BF3 na LOW ipak treba jača mašina :) sa tom mašinom na LOW može bez problema da igra BC2

Poslednja izmena:
Predlog, ..

Ono, čisto probaj:

Umesto što si smanjio rezoluciju na 800x600, probaj da je povećaš preko neke normativne granice za koju ti smatraš da ta konfa može da gura.

Znači, stavi neku 1280x, 1360x, ili slično.

ajd probaj, pa javi rezultate.

ma probao sam sve zivo i nezivo :)... posto je u pitanju g41 ploca, koja je krs, na njoj nisam uspeo ni 100 MHz da kloknem proc... onda sam prebacio na neku gigashitovu plocu sa 2x2 GB DDR2, opet nisam uepeo da klokenm proc. Napajanje na toj konfi je neko ogavno interex sa navodnih 600W. e sad, novi paradoks. igra odjednom pocne sasvim solidno da radi 40-50 fpsa, na 1280x768. i sad, najludji deo... burazer se tu raspilavi, kao konacno lepo radi, ja mu nadjem kupca za 6670 i kupimo mu gts450. sa tom kartom, koja je kaca 30tak posto, igrica pocinje da radi jos losije, pada i na 25 fpsa, secka neigrivo :D... je_bo lud zbunjenog... napajanje jeste krs, i na granici je, ali ipak ima 600w, dakle barem 400 pravih... odneo sam komp kod drugara, pa ce on veceras da pokusa i da vidi sta on moze da uradi, stavice chiefteca 750W, pa cemo da vidimo da mozda napajanje lose ne uzrokuje los rad graficke, mada mi je to bas malo verovatno... i tako... vrlo cudni problemi... i mislim da je potpuno nemoguce da e6600 pravi bottleneck za gts450 :S
e da, probao sam i sa svojom grafom, 6950 sa 2GB, ali bilo je potpuno neigrivo, valjda procesor nije mogao da isprati grafu...

Poslednja izmena:
Nema to veze sa napajanjem, ako ti lose radi sa jacom kartom mozda imas low gpu usage problem koji se resava ili sam od sebe ili nadam se promenom drivera.

Mada nebitno i to, probaj da kada startujes igru i kada ti ucitava nivo iskljucis browser, posto je i on u stanju da pojede nesto iskoriscenja procesora a mape sa dosta igraca su solidno cpu zahtevne. Ovo je pod uslovom da ti je gpu usage relativno "normalan", a ako je veoma mali onda ti ovo uglavnom nista i ne znaci...

probao sam i to sa browserom, poiskljucivao sam sve moguce programe koji rade u pozadini... nisam gledao GPU usage, pa je moguce da je do procesora, ali opet mi je cudno da e6600 na 3.0 pravi LGU na GTS450, jer to valjda nije tako slab procesor za tu kartu...

Upali afterburner i gledaj gpu usage, ako je bas veoma nizak onda je do nvidijinih drajvera koji ocigledno i dalje imaju ozbiljnih problema. U sustini, cim si gore rekao da ti sa jacom kartom radi losije onda je to taj moj nekadasnji problem. Mislio sam su ga resili do sada, ali eto izgleda da je i dalje potajno prisutan i da si bas naleteo na njega.

sad sam malo citao o tome... ok je temica, ali 48 strana... :D aj ti meni sazmi, leba ti, jel si uspeo nekako da resis problem ili ne? ako je do drajvera, mozda treba probati sa nekim starijim? ja sam stavio najnovije... pritom ti ipak imas cetiri jezgra, dok taj njegov jadni e6600 ima dva jezgra... mada radi na 3.0 GHz... trebalo bi to ok da radi, siguran sam, odnosno ubedjen sam da nije preslab procesor za grafu... meni jedino sto pada na pamet je da uzme neki q6600 i malo jace napajanje... onda bi moralo da radi... al kad nemas 50e onda ti je takva investicija nedostizna...

Problem je sto je taj bug bio u dx9 igrama na win7 i to najvise na dual core sistemima (i ja sam tada bio na dual-u), dok svega toga na xp-u nije bilo ili extremno retko i to mi je donekle resavalo problem. BF3 nije dx9 igra, tako da ne znam sta da ti kazem, sem mozda onog klasicnog, reinstalacija drajvera, sistema i tako te osnovne zezancije... valjda ce da ima neke sreca sa necim od ovoga.

nista nije urodilo plodom... zato mu prodajem plocu i procesor i uzecu mu neku am3 plocu i 455 otkljucan u X4... e onda mora da mu radi perefektno na low... mora :)

konacno sam resio problem - kupio sam mu 870-c45 i 455 otkljucan u B45 i sad mu radi na low besprekorno :)

Vrh Dno