Šta je novo?

AMD athlon ii x4 631

100eur

Cenjen
Učlanjen(a)
22.03.2010
Poena
159
Ovaj procesor ima veoma interesantnu cenu od oko 65 evra.
Da li je neko kupio i ima iskustva sa ovim cpu?
Pre svega me zanima da li je pristojan za igranje? I da li FM1 soket ima neke nedostatke u odnosu na AM3/AM3+?
Pisite sve sto znate, ja znam da radi na 2.6Ghz, ima 4 jezgra i 4mb L2 kesa. Lepo se oc sto znaci da je isplatljiviji od bilo kog drugog AM3 athlona?

I meni je taj CPU bio veoma interesantan, svojevremeno.

Po mom misljenju, rekao bih da je CPU izmedju Phenoma i Athlona. Cuo sam da se jezivo dobro klokuje.

Ajd', ako ti nije problem, uzmi ga pa mi javi kakav je, iz prve ruke. :D

Na netu ne moze da se nadje bas nesto konkretno, ali koliko sam upoznat, to je CPU kome je iskljucen GPU, jer je defektan. Sa 4MB l2 kesa, sigurno jeste bolji od athlon II x4 CPUa klok za klok.

Ono sto sam ja do sada pronasao i zakljucio, jeste da je svega par % brzi od starijeg athlona na istom kloku, u igrama.
Ja se dvoumim izmedju njega i 960T-ice, ali ne znam da li bih ovog phenoma smeo na napajanje corsair CX400, plus ako se otkljuca ...
Mada mislim da bi i 631 na nekih 3.4-3.6ghz zavrsio posao... :D

Poslednja izmena:
Ja koliko sam nalazio po stranim forumima idu oni do 4.4ghz na smesnom naponu a klok za klok jesu nesto bolji od Athlona...

Ono sto sam ja do sada pronasao i zakljucio, jeste da je svega par % brzi od starijeg athlona na istom kloku, u igrama.
Ja se dvoumim izmedju njega i 960T-ice, ali ne znam da li bih ovog phenoma smeo na napajanje corsair CX400, plus ako se otkljuca ...
Mada mislim da bi i 631 na nekih 3.4-3.6ghz zavrsio posao... :D

zavisi sta ti je ostatak kompa tj koja grafa

*** imas napajanje koje je bolje od svih u rangu do 50e koja mogu da se kupe kod nas!!Imas specifikacije,bez problema mozes da ga overklokujes,dokle god mozes da mu obezbedis hladjenje.Napajanje ce gurati i novu grafu i nov procesor :)
Nova grafa i overklokovan procesor sa svim komponentama u tvom novom PCu nece trositi preko 300w!!!(nebitno da li je 631 ili 960t)
Ako uzimas 631 idi na solidnu plocu neku A75 i uzivaj,AM3+ pruzice ti dugovecniju platformu,ako ces samo da cepas igre idi na FM1 a preostali novac uguraj u grafu!

Poslednja izmena:
To se voli cuti :). Nagadja se da ce 7770 imati nize performanse u odnosu na 6850, onda se mora ici na 7790 ili 7850 a najavili su da nece mnogo trositi.
Moze li 960t otkljucan/ ne otkljucan proci sa box kulerom sto se tice temperature? Buka me ne zanima ionako sam navikao.. Da ne bacam pare i na to...

Poslednja izmena:
Ja posedujem ovaj CPU i ovo shto se moze naci na netu o o.c. 4+GHz je iskrivljena istina. Imam i plochu MSI A75MA-G55 i novi BIOS na njoj sa chuvenom opcijom Lab Burst.Stabilan clock koji sam ja postigao sa ovim procesorom i plochom je 3,1GHz (20% ubrzanje), procesor bi mogao i vise ali ima relativno mali mnozilac koji je i zakljuchan uz to. Uz opciju u BIOS-u Lab burst moze se ici na 4+GHz ali je to lazna frekfenca, jer chim fsb predje 133MHz sistemsko vreme se da tako kazem "usporava", odnosno 1 sekunda u sistemu nije ista kao i 1 sekunda u realnom zivotu nego je njihov odnos negde 1,33. Tako da dolazi do laga i do kashnjenja sistemskog sata.

Da ne duzim ovaj CPU nije lose budzet reshenje uz neku jeftinu plochu. Ali da mi je ova pamet bila kada sam kupovao uzeo bih Phenom, tako da ti i preporuchujem njega sada :D.

GTS250 trosi oko 150w, Phenom II 960 otkljucan i klokovan preko 125w sigurno, ostali uredjaji - plus malo lufta...

Ja se ne bih igrao sa time.

To je i dalje ispod granice za taj corsair - oko 300+W po tvojoj racunici... Moras imati na umu da je ovo pravih 400W a komponente su seasonicove od modela koji daje 450W samo sto su ovde iskorisceni drugi tranzistori pa je napajanje deklarisano na 400W zbog 80+ standarda....
Inace isto to napajanje je guralo 4870 + moj cpu clockovan bez ikakvih problema....

Uzeo sam 960T,4GB HyperX i 870-C45
Da malo sredim komp pa da probamo to da otkljucamo :D
Nego, rekli su mi kad se menja cpu i maticna da se brise windows koji je vec bio, a meni nije :D, ali sam ipak instalirao win7 64bit

Ne brise se sam od sebe? Ozb? :shock: :D Javi kako je proslo otkljucavanje. :)

Sigurno ne mogu da ga ostetim ako otkljucam a jezgra ne ispravna? nesto me strah :D
Koliko treba da podignem napon za cpu kad budem stavio da mi otkljuca sva jezgra? Jel treba da idem samo "core unlocker enabled" ili treba da podesavam jos nesto?

Sigurno ne mogu da ga ostetim ako otkljucam a jezgra ne ispravna? nesto me strah :D
Koliko treba da podignem napon za cpu kad budem stavio da mi otkljuca sva jezgra? Jel treba da idem samo "core unlocker enabled" ili treba da podesavam jos nesto?

Ja sam drugaru sklapao neku masinu prosle nedelje sa istom plocom i procesorom i promenom "core unlocker" na enable nista se nije desavalo, i dalje ga je prepoznavao kako sa 960t sa 4 jezgra, e sad da su jezgra neispravna trebalo bi da daje nestabilan sistem (kako sa mojim 720BE) ili da ga prikaze kao sestojezgreni procesor ako su ispravna. A ja bar nisam nasao neku dodatnu opciju koju je trebalo promeniti

Ja sam drugaru sklapao neku masinu prosle nedelje sa istom plocom i procesorom i promenom "core unlocker" na enable nista se nije desavalo, i dalje ga je prepoznavao kako sa 960t sa 4 jezgra, e sad da su jezgra neispravna trebalo bi da daje nestabilan sistem (kako sa mojim 720BE) ili da ga prikaze kao sestojezgreni procesor ako su ispravna. A ja bar nisam nasao neku dodatnu opciju koju je trebalo promeniti

Isto :(

Vrh Dno