Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Upload je 384 kbps. Imas na njihovom sajtu koliki je upload za svaku brzinu, samo predji misem preko brzine za download, i prikazace ti i upload brzinu.
Ping im je dobar. Njegova velicina prvenstveno zavisi od udaljenosti lokacije servera.

Ja dobio telefon i novi modem pre 10 dana. Sada uspevam da ostvarim 40-45 mbps downloada sto je korektno.

Kada kazes da uspevas da ostvaris 40-45 mbps, da li to znaci da tvoj prikljucak ne moze da izvuce vise, ili ne koristis servere koji bi ti omogucili vise? Da li si probao da nadjes neki server koji pouzdano moze da isporuci 50 mbps, pa da probas sa njega nesto da skines?

Poslednja izmena:
Crni, ovi, oni...Modem ima svog proizvodjaca i model i najbolje je tako komunicirati da bi se medjusobno razumeli...Ja sam imao "crni" Motorolu pa sam dobio ovaj Tompson jer Motorola nije imala izlaze za telefon...ne postoji "crni za flat5" tj ne postoji modem koji je namenjen za flat 5...

Pa oni koji koriste IKOM ili barem prate ovu temu znaju da su nove modeme dobili svi koji imaju flat5, jos kad je bilo prvo povecanje.
[Miki] je lepo rekao, taj crni (http://cablecom.no/HFC-aktivt/CMTS/...-8x4-ch-med-2xVoIP-CBNCV6181E20pk-p0000031824) su dobili ovi sa flat5 i on poseduje izlaze za voip.

A postoji i crni, motorola SB5101N, tako da se slazem i sa tobom da bi trebali da koristimo oznake modema :) jer moze doci do zabune.

Evo i meni je malopre momak iz IKOM-a namontirao opremu.
Dobio sam Motorolu i Brondi telefon...
A kada se poziva okreće se:00381xxxxxxxx

p2020070.jpg

p2020072.jpg

Hvala. Pa to je odlicno, znaci sada cemo svi, pocev od flat3, da imamo docsis 3.0 modeme.

A mozda i necemo, posto je ovaj modem koji je Magic21 dobio docsis 2.0...

Poslednja izmena:
Nisam pratio ovu temu neko vreme. Sta je s tim telefonima i drugim modemima ? Imam FLAT 4, jel potrebno da se ja njima javim u vezi toga ili oni sami trebaju mene da zovu ?

Da,moraš da se prijaviš
Ja sam se prijavio 27.01, a već danas mi je instalirano.

Poslednja izmena:
Hvala. Okrenuo sam korisnicki servis gde su mi objasnili o cemu se radi. No, kako mi je receno potrebno je da ipak sacekam da se oni meni jave (sto ce navodni biti u neko skorije vreme) gde prvo trebaju da izvrse promenu modema. A kako mi je covek iz podrske rekao uglavnom kada donose drugi modem donesu i taj telefon posto isti spada pod moj paket.

Ako ljudi budu čekali da se oni jave,ima da se načekaju:d
Ja sam ih nazvao,taržio internet podršku i,čovek je sve lepo zabeležio i danas je sve instalirano.
Ako su ti rekle one tete da sačekaš,to odmah baci u vodu,jer one nisu baš pouzdane.
Zovi i traži internet podršku,pa ako i oni to potvrde,onda je zaista tako,mada sam ja ovako odradio i sve je brzo završeno.

Ma snajka me je prebacila na internet podrsku gde sam 5-6min. cekao da mi se javi neki lik koji kao da dolazi sa takmicenja u brzom pricanju :D On mi je izrekao sve to sto sam gore napisao. Navodno sada su u toku radovi i te instalacije u mom kraju i samo je pitanje dana kada bi trebali da se najave i banu.

To je već druga stvar.
Da li ti je uzeo podatke?

Znači konačno su popravili ekspeditivnost???

Dva puta sam ih zvao da dođu kod mene da provere da li imam tehn.mogućnosti za cable net (valjda 2006. i 2008.god), i svaki put je bio odgovor - zvaće vas tehničari kada budu u blizini, verovatno za 2-3 dana. Ni jednom mi se niko nije javio.

Ja sam u 15:11 poslao email, i u 15:46 je stigao odgovor (ovo je najbrzi odgovor koji sam dobio od operatera/prodavnice/ustanove iz Srbije) da su me na osnovu mail-a prijavili za telefon i da cu sledece nedelje biti kontaktiran od instalera da se dogovorimo oko dolaska.

5+ za IKOM! :)

Poslednja izmena:
Da li na ovim telefonima može da svetli display?
Probao sam da nadjem ali izgleda da nema tu mogućnost

Pitanjce... korisnik sam flat3 paketa pa mi sleduje paket tel1, poslao im mail, pa ćemo da vidimo.
Dakle, da li može, s obzirom da je voip telefon u pitanju, da se nekako nabudži za korišćenje za Skajp?

Kako za Skype? Skype je samo jedan od mnogih programa...a za VOIP telefon ti uopste nije potreban racunar da bi ga koristio. Tebi trebaju verovatno najobicnije slusalice sa mikrofonom ako sam te dobro shvatio?

Koji su vam brojevi telefona? Jeste li probali kako to funkcionise barem u lokalu?

A koji je tvoj broj?:d

Da li neko od vas ima probleme sa zabadnjem neta (protok se zaustavi na 30-50 sec)? Meni se ovo desava vec mesec dana po 10ak puta dnevno.

Da li neko od vas ima probleme sa zabadnjem neta (protok se zaustavi na 30-50 sec)? Meni se ovo desava vec mesec dana po 10ak puta dnevno.
Naravno, zovem ih svaki dan, ponavljam istu priču kao papagaj, oni mi izlupetaju nebuloze od kojih mi se riga, završi se uvek na nečem nedorečenom...
Zabada tako, da više ne radi nego što radi. Kada radi često se vuče kao dial-up.
U kom si kraju, da lociramo problem. Ja sam na jbnoj Karaburmi.

I ja sam na Karaburmi. Do skoro je lepo radilo ali mi je crkla kablovska i majstor je dosao i sredio kablovsku cackajuci nesto njihovu kutiju u zgradi. Pri tom se cudio kako mi uopste radi net s obzirom kakav mi je signal pa ga je pojacao kao. Posle toga mi je DL opao na oko 7-8mbps sa predjasnjih 14.5(flat4). Celo vece sam se zezao sa menjanjem gateway-a(mac clone) dok nisam dobio nesto oko 14 i to svaki 3.-4. put. Torrent ne ide vise kao pre bez obzira na gomilu seeder-a. Bas ga je lepo popravio. :S:

Poslednja izmena:
Pa ništa, sledi stari srpski običaj, dosađujmo im pozivima dok ne polude kao mi i srede nam to, čisto da bi nas skinuli s q., a ne zbog poslovnosti.

Ja problema nemam, verovatno je neki lokalni problem do vas na Karaburmi.

Znam da nije bas vezano za temu, ali nadam se da nece smetati:

zanima me da li ima neko ovde ko je radio/radi za provajdere na busenje i razvlacenju kablova(potrebno je busenje jednog ili dva zida i ponovno razvlacenje kablova u bgd - totalna rekonfiguracija kablova:)). Posto se ne menja paket verovatno ne moze da se zove IKOM , iako se naravno podrazumeva da to treba da se plati. U pitanju je bgd, naravno za mesec,dva kad prodje ovo nevreme.

pa ako ima neko da bi to uradio privatno, neka posalje PM.Moze i savet ako znate ko bi to radio. izvinjavam se na off-u, ali nisam siguran gde bih ovo mogao da stavim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno