Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto "nazalost"? 🙂
Navika je cudna boljka. :d
Bese to najboji ne dslr aparat. Mada ovi novi sa cmos senzorom od 1.5 incha razvaljuju ali i cena razvaljuje. 😀

Evo linka ka vecoj fotki ledene reke:

Poslednja izmena:
Dve panorame iz Temišvara..

trg180copy.jpg

Camera Maker: NIKON CORPORATION
Camera Model: NIKON D3100
Lens: 18.0-55.0 mm f/3.5-5.6
Image Date: 2012-01-14 15:04:23 +0000
Focal Length: 18mm (35mm equivalent: 27mm)
Focus Distance: Infinite
Aperture: f/3.5
Exposure Time: 0.0016 s (1/640)
ISO equiv: 160
Exposure Bias: none
Metering Mode: Matrix
Exposure: Manual
Exposure Mode: Manual
White Balance: Auto
Flash Fired: No
Orientation: Normal

okretnicatrgcopy.jpg

Image Date: 2012-01-14 17:12:13 +0000
Exposure Time: 0.033 s (1/30)
ISO equiv: 180
Orientation: Normal

Poslednja izmena:
Mogambo, sto stavljas celi exsif a mozes samo ukucati najvaznije parametre. 🙂
Ono na sta bi ti skrenuo paznju to je da pri ovakvom svetlu nikako ne ides sa blendom manjom od f 7.1 a iso 200 ili 400 zavisno od situacije!
Mali ti je shuter speed od svega 1/30sec. sto moze da strese fotku a posledica je mutna fotka. Minimum ti je 1/60 da ne brines.
Ja bih ti preporucio da uzmes prajm ili Nikkor 35mm 1.8G. Em svetla koliko hoces i mnogo je ostriji od kit objektiva 18-55mm a skoro ne izoblicava zgrade kad se fotka ( bacvanje itd. )
Na prvoj gde imas sunca na zgradama i senke, ukljuci obavezno D- lightting.
Pozdrav!

Poslednja izmena:
@Mogambo, lepe fotke prelepog grada. Bio sam na tim mestima sto si ih uslikao. 5+

Mogambo, prva panorama je fenomenalna 😀

Dobro si je obradio,meni se svidja.😉

@mogambo...odlicne su panorame... 😀 astra je malo bolje obradio, mada bolje bi ispalo da je imao originalnu fotku 😀

evo nesto od malo pre...fotkao sam sa okrenutim objektivm 😀

evo i od mene jedna dnevna zimska fotografija 🙂

Јеси ли сигуран да је дневна? А има нешто што се зове ''кадрирање'', требало би мало да се тиме позабавиш...

Wave prosumer 😀 😀 masim temu ali mi je do 00 to sto ne moze lako da se izvali da nije digitalac :d sljasti zbog malo hdr-a

20120203142950hdr1ldrs2.jpg

Poslednja izmena:
@Jovandeka jeli :-D a sta fali kadru? :-D a Podeksponirana je jer nisam imao vremena za obradu 🙂

@astrolog

Navikao sam da ovako kačim ExiF preglednije je. 😉 Iso je bio automacki podešen, tako da je on lupio na 180, znam da sam trebao da ga metnem na minimum 400 ali kako je to bio izlet na dan, svuda smo trčali a još i ženska polovina tu pa samo kuka šta slikaš više 😀 Znam za 35 1.8 već dugo je na listi želja, jedva sam skupio kintu i za ovo(student), tako da to fino staklo čeka neka bolja vremena, pored njega sam planirao i 55-200 pa da upotpunnim kolekciju 🙂 Odlično obrađena, šta ima da se ljutim. Taj dan sunce je bilo jako tako da aparat nije znaš šta da meri i u kolikoj meri tako da je većina fotografija malo pregorela ali šta da radim. Mogao bi da u kratkim crtama napišeš šta si činip sa njom 🙂

@dulsrules

Hvala, čaroban grad pun Srba, arhitektura predivna samo malo da se picne i biće odlična turistička destinacija.

@s16, unique93
Hvala 😉

golubtrg.jpg

Image Date: 2012-01-14 12:54:34 +0000
Exposure Time: 0.0010 s (1/1000)
ISO equiv: 100

okretnicacopy.jpg

Image Date: 2012-01-14 17:10:09 +0000
Focus Distance: 2.24m
Exposure Time: 0.033 s (1/30)
ISO equiv: 100

Ignorišite ove blizance iznad 🙂

Poslednja izmena:
Opa, ovde vidim dzonia, HSV-a, unique... sve sa SK foruma. 😀
Dobra ti je fotka HSV ( bese brutalni intelov test ) samo sto ja na tu klupu ne bi seo. :d
@Igore, centralno kadriranje na to je mislio Jovandeka. Previse ima detalja koje odvalce paznju od te "pecurke sa drvenim stolicama" i dubinom snega. A verujem da si to hteo da istaknes na fotki. 😉
@Unique ne mozes ti bez obrnutog objektiva. Jednom makro uvek makro. :d
Ma dobar pokusaj, samo da si jos vise uvelicao da se vidi kristalna struktura. 🙂 Mnogo trazim jel te. 😀

@astrolog Ma nisam imao uslova za drugaciji kadar,a primetio sam da jovandeka samo komentarise (u vecini slucaja pljuje) 2 komentara sam pohvalna video,a ni traga od saveta itd. :-D a niko do sada nije video neko njegovo "delo" :-D nije me mrzelo da mu preletim kroz istoriju poruka :-D

Poslednja izmena:
Igore :d 😀

Mogambo, da si fotografisao na prioritet blende ili ono A, aparat ne bi ti dirao iso vrednost vec shuter speed. Posto imamo iste aparate poslusaj sto sam ti naveo u predhodnom postu. Tim nacinom dobijas dubinsku ostrinu pa ce ti i zadnji plan biti ostar.
Merenje svetla za pejzaze na matrix obavezno.
Kako sam obradjivao fotku? Pa koristio sam PS CS5 i Viveza 2 filter. Skini tutorijale sa ove adrese:
http://www.niksoftware.com/viveza/en/entry.php?info=viveza/intro/viveza2_lessons.shtml

Pa ako ti se svidja kako radi nadji na netu narodnu verziju. 😀

Evo jos jedne obrade, cisto da te ubedim da ovaj plagin jako dobro radi posao. 🙂

Pozdrav!

Prilozi

• okretnicacopy.jpg
    okretnicacopy.jpg
    843.6 KB · Pregleda: 80
@Igor88

Nije loša ni negativna kritika. Čeliči te - iz ličnog iskustva. 🙂

dzonihsv 🙂 ma ne ljutim se ja samo zelim da da neki savet ili pak nesto drugo mislim ja sam bio pod snegom kada sam fotkao ovo jer svuda okolo su bandere,trafostanica,zgrade,kola parkirana :-D realno mogu da postavim i drugi kadar cisto da se vidi sta se "hvata" :-D Hvala Bogu i treba da mi kaze kadar je los ali zbog toga toga toga i toga a ne "los kadar cao" mislim da je malo "sturo"objasnjeno gde gresim :-D A bas mi je krvo sto je nisam malo "izbeleo" :-D ali zena ne da mira 😛PPP

@astrolog Dja mi se kako si odradio ovu fotku koji filter,ili koju app koristis za to to add on za PS ili? A pohvala i za Fotografa (kolegu studenta) :-D

Poslednja izmena:
Igore objasnio sam studentu i dao link za dodatak PS-u Viveza 2 produkt NIK softvera. 😉
Viveza 2 iskljucivo radi na PS CS5 i nemas je kao zaseban program.
A moze se koristiti u kombinaciji sa Color Efex Pro 4. 🙂

astrolog ok posto kolristim cep3 nisam ni znao da je izasao 4 ima li razlike :-D a sada cu probati i vivez :-D Ps hvala

Što se tiče CEP 4-ke, sad možeš da gledaš učinak filtera u realnom vremenu. Kako ih dodaš na fotku, tako odma' vidiš rezultat. To je po meni najpametnija stvar koju su mogli da urade.

Poslednja izmena:
@Игор
Раније сам био доста активнији у овој теми, а то што сада не фотографишем не значи да не могу и коментарисати и дати који савет. А ти ако хоћеш прихвати, а ако нећеш не мораш.
На последњој фотографији ставио си главни мотив у централни кадар и још ти га неке гране са стране покривају, а то што је подекспонирана друга је прича... Окачио си фотку која је дно дна и коју би и мало дете могло да уради, али битно је да си је ''копирајтово'' да ти је неко не мазне. Нисам никога пљувао, само искрено коментарисао. А послушај мало шта ти и други кажу, свака је критика на месту.

@Могамбо - Добре!

@dkdnt ala si je obradio, kao da gledam gears of war 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno