Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

pa pogledaj prethodne strane :)

I ja se kanim da nekoga zamolim za istu uslugu ali tek sledeceg meseca :)

Ovakav pristup razvoju igara mi se izuzetno sviđa. Napokon da neko radi igru po željama igrač.
Šta hoćete da igrate? Evo izvolte.

Cena realna, proizvod vanserijski. Za tako neku kombinaciju stvarno mi nije žao dati keš. Hajde, ako je neko u mogućnosti da uplati naravno da ću pošteno da ga počastim :)

Vec par meseci sam ponosni Team Member ovog projekta :D
Bio sam odusevljen konceptom, razvojnim timom, i i dalje sam odusevljen, narocito ako se pogleda da je igra i dalje u Pre-Alpha testiranju.
Na zalost, nemam volan vec se snalazim preko gamepada (sa dva analog sticka) ali nikako ne mogu da namestim podesavanja kako mi odgovaraju. Naime, na pravcima mi je kontrolisanje vozila nekako previse osetljivo. Samo malo pomerim analog stick, i vec sam sa 2 tocka zagazio na travu. A ako samo malo manje pomerim analog stick, skretanja gotovo i da nema. U nekoj od ranijih verzija (12x) sam uspeo fino da namestim odnos sensitivity-deadzone-speed sensitivity. Medjutim, dev tim je dosta radio na samoj fizici pa sam iz verzije u verziju morao da menjam ta podesavanja i da se prilagodjavam, i sada to nikako ne uspevam.
Da li neko ima neki predlog?
Tj. znacilo bi mi ako bi neko ko istu igru igra preko gamepada, napise ovde njegova podesavanja pa da isprobam.

Hvala :d

edit: Samo bi mozda bilo pametno da dodam i ovo:
Koristim Logitech Dual Action
Podesavanja u igri:
throttle deadzone: 25
throttle sensitivity: 44
brake deadzone: 25
brake sensitivity: 44
steer deadzone: 12
steer sensitivity: 30
speed sensitivity: 100

Poslednja izmena:
steer deadzone izgleda premali. probaj da povecas bar na 25.

:)

Hvala puno. Veliku razliku je napravilo. Jos malo finije treba sve to podesiti, ali sam u svakom slucaju zadovoljan kako se sada ponasa.

Kako si uplatio :D ako nije tajna.

Evo vidiš ja imam G25 u garaži, ali nemam igru :wall:

Paaa, na jednom forumu sam zatrazio pomoc pa mi je pomogao lik koji je imao PayPal nalog, napravljen pre godinu-dve, kada se mogla koristiti Bosna, Hrvatska, Slovenija ili neka druga zemlja prilikom registracije..
A iz WMD-a su mi ranije rekli da ce poraditi na tome da se kasnije moze placati i na neki drugi nacin. Mada pretpostavljam da im to sada nije prioritet.

p.s. hoces da prodas volan? :d

Ultra High Detail Glory in Project CARS

Even though Project CARS is already considered to be the most stunning looking simulation out there despite still being in pre-alpha state, work on graphical improvements is far from stopping.

Slightly Mad Studios have released a bunch of new preview screenshots today, showing off the new ultra high detail models on track.

The ultra high detail option allows players to check out their car in unmatched graphical detail that goes down to the smallest nuts and bolts as you can see below. Also included are first previews of the new historical driver model & helmet that is a perfect match for the historical Formula cars in Project CARS.

10.jpg
2.jpg
4.jpg

Ovaj poligonalni uplift se ocekuje u sutrasnjem patchu...

maaaaa što lepo ne puste visa internet karticu, kao da im je ebay platio da koriste samo pay pal...

jel ebay beše drži pay pal? a ko drži ebay? 0_0

Paaa, na jednom forumu sam zatrazio pomoc pa mi je pomogao lik koji je imao PayPal nalog, napravljen pre godinu-dve, kada se mogla koristiti Bosna, Hrvatska, Slovenija ili neka druga zemlja prilikom registracije..
A iz WMD-a su mi ranije rekli da ce poraditi na tome da se kasnije moze placati i na neki drugi nacin. Mada pretpostavljam da im to sada nije prioritet.

p.s. hoces da prodas volan? :d

Teško, jako teško. Čak sam nabavio i rezervni menjač za njega. :)

Aha, verovatno ne dozvoljava hotlinking, a inace bile su samo te prve 3 a imas sve ostale slike na onom gore linku. Inace, te druge slike su iz sadasnjih buildova...

ovo izgleda bolesno dobro!

^^ Ne moras na motoru ali mozes recimo na asfaltu , sumi pored staze... :)

Na stazi je must have. Volanu takodje.

Nadam se da neće. Teselacija je dobra za jednostavne stvari. Kako misliš da dodaš detalje na motoru koristeći teselaciju?

:) Ajde malo bolje prostudiraj kako radi tesalacija.
Za pocetak najbolja primena bi bila na tockovima i felnama. Vetrobasko staklo. Skoljka auta takodje. Naravno da ne mislim na tesalaciju srafova ...
Tesalacija nije samo multipliciranje poligona do besvesti (moze i tako naravno) vec se moze kontrolisati na par nacina - preko mape i(li) dobrim modelingom lo-poly modela.
Sama staza nema neku potrebu za tesalacijom. Meni je generalno to izivljavanje sa detaljima na stazi pored kojih ces proleteti za 0.3 sec ******sko trosenje resursa.

A nije trosenje resursa modeliranje automobila , koga ionako neces da gledas (narocito ako vozite sa onboard kamere kao ja)... a ne bih se bas nagledao ni protivnickih bolida... navikao sam da ih gledam eventualno u retrovizoru :p

Video sam da je teselacija koriscena minimalno u Bathurstu (citajuci export report jos odavno) a sto se tice koriscenje na modelima automobila i automatske poligonalne kreacije, evo jednog od odgovora render lead-a:

Jan Frischkorn je napisao(la):
We already tried methods of automatic LOD creation.
All the results were really disappointing.
Complex shapes like cars can't really be scaled down automatically, without making them look oviously wrong and misshaped in most places.
Tesselation only works well with organic or simple shapes. So this is not an option here.
Creating LODs manually might look like a lot of wasted time, but you can believe me that nothing beats a talented artist in terms of quality.

http://forum.wmdportal.com/showthread.php?2429-Modelling-Tutorial&highlight=tesselation

Mogli bi je iskoristiti za ivičnjake :D

Izasao je novi build 1.44 za sve clanove. Donosi dosta toga, a kazu i najvise od svih buildova do sada. Mrzi me da kopiram changelog posto je zaista podugacak.

btw, ako neko ima problema sa brzinom neka koristi torrent fajl, evo ja sam recimo torrent uploadovao na seedbox tako da nece biti problema sto se tice brzine.

Poslednja izmena:
htedoh konacno danas da doniram posto sam konacno resio problem sa karticom al sam ostao zavejan :p

Ali me odusevljava posvecenost sitnicama. Kako mrdaju brisaci dok vozite vecom brzinom na onim audi lemans prototipovima, kako se trese ona radio antenica ispred kokpita na formulama... zaista bi mogli da odrze predavanje mnogima iz sveta simulacija :)

Poslednja izmena:
Samo iz sveta simulacija? Ovo je jedina igra u kojoj me grafika odusevljava od odiginalnog Crysis-a.

to da ali nisam mislio toliko na grafiku koliko posvecenost detaljima... da probam malo da razjasnim: i u ostalim igrama su uradjeni brisaci , antenice etc... i rade na dugme brisaci i sve , ali kada su neaktivni nekako deluju kao da su zavareni za soferku... i to se protezalo jako dugo kao nebitna stvar ali izgleda da ima jos gomila cepidlaka kojima je bitna.. na moju srecu :d

Vrh Dno