Šta je novo?

AMD Radeon 7950 zvanična tema

nxqtzp.jpg

14izxus.jpg

Poslednja izmena:
Da li je neko do sada uspeo da izmeri temperature naponske u bilo kom od ovih testova?

Možda, ali mene oduševljava što ova karta u peaku troši 140-150W, odnosno 90W manje od svog direktnog konkurenta GTX 580 od koga je čak i za nijansu jači. Overklokom od 200MHz za gpu i 1000MHz za memoriju dostiže 7970 (odlično skalira overklok), a po dostupnim testovima bi svaka trebala bar toliko da se klokuj.
Stvarno odlična karta.

Poslednja izmena:
Odlična karta, ali preskupa naravno, ne samo za nas već i za ljude napolju. Odlično se klokuje, to stoji ali mi je neshvatljivo da recimo Asusova koja košta oko 450 najverovatnije nema hladnjak na naponskoj?!, hladnjak za memoriju i nije neki problem ajd...

Poslednja izmena:
Stvarno je smijesno da nista nisu stavili na naponsku i memoriju, a hladnjak od tri slota stavili.

Jos kad bi bila 300 euraaaa...:D

U jednom trenutku će sigurno biti, samo je bitno da Nvidia na vreme izbaci Kepler i da ne bude fail.
Mislim da AMD u svakom trenutku može da spusti cenu za $100. Treba da izbace i 7950 sa 1.5GB, sa cenom nižom za $50.

Stvarno je smijesno da nista nisu stavili na naponsku i memoriju, a hladnjak od tri slota stavili.

Ma to je za minus 20% sa plate 3 meseca za glavnog inž u Asus-u koji je bio zadužen za ovo :p.

ps-baš sam razočaran sa Asusom u poslednje vreme, i ploču iz potpisa koju sam uzeo a košta skoro 100 evra dobiješ "praznu" kutiju sa 2 sata kabla i to ti je.....baš jadno. Za ploču pre 3 god koja je koštala isto su dali 4 sata kabla i e-sata i još nešto primera radi...

ahahah, mislio sam da samo ja to primecujem i da samo meni smeta :)

Koliko sam video iz testova 7950, a koliko mi se čini da je isti slučaj sa 7970 sve karte se klokuju skoro isto +/- 25 mhz i dodavanje napona preko 1.2V nema vajde. Šta više sa tim malo "jačim" naponom karte zabadaju i samo restart pomaže. Kao da su zbog loše naponske ili (ne)hlađenja iste "ograničene" po pitanju OC-a. Možda grešim, ali mi je mnooogo sumljivo da se svi primerci klokaju isto.

Cena u CH za Asus 7950 530CHF, sto je oko 440e.

Vidim nece niko da vas pohvali, ccc. :p

Svaka cast za test, stvarno je dosta detaljan i niste stedili karte prilikom OC-a sto je za svaku pohvalu. ;) Prvo pogledam vas test, pa onda ove ostale. Znam kome verujem...

Hvala! :)

Jedva cekam da nv da odgovor :)...

Jako jako malo, pritom ima onaj "prijatniji" dublji šum :)

Eto kako to Ati ratuje sa cenama, sad je nadam se svima jasno da jedino "ratuju" kad imaju daleko slabiji proizvod. 450 evra za drugu kartu po snazi u seriji, pa ko voli nek izvoli :)

Preterali su, ali bas preterali. GTX580 je isti po proseku testova u 1920x1080 (1% sporiji od 7950), sto mu doej isto. Jeste da GTX580 kosta 400eur, ali je to "zateceno stanje", tj. ta cena je i bila kad nije imao konkurenciju, ama bas nikakvu. Za 7950 dati 430EUR je malo bezobrazno posebno sto karta ima layout , kvalitet komponenti, velicinu GPU-a sve ostalo u klasi 250eur, pobogu onaj hladnjak na referentnoj karti vise odgovara nekom 5770 nego ovome! Znam ja da AMD hoce da naplati sto bolje sto moze, ali za mene je ovo jedan i samo jedan znak... uzmi sta mozes dok Kepler ne dodje, jer posle neces prodati ni 7970 za vise od 250eur jer NV "middle range" karta koja menja GTX560Ti treba da bude 20% jaca od GTX580, a "mid" karta je uvek, ali uvek bila u zoni 200-250eur.
DZaba i OC, sa 800 na 1100.... to je + ali to NIJE NOMINALNI TAKT.

Poslednja izmena:
Eto kako to Ati ratuje sa cenama, sad je nadam se svima jasno da jedino "ratuju" kad imaju daleko slabiji proizvod. 450 evra za drugu kartu po snazi u seriji, pa ko voli nek izvoli :)

Za rat je potrebno dvoje. AMD trenutno nema konkurenciju i može mu se da određuje cene koje želi. Ne pozdravljam to ali razumem. Kao i nVidijino dranje za vreme GT200 serije. Čim se pojavila konkurencija cene su krenule dole.
Niko vas ne lupa po ušima da kupujete ove kartice od 400 i više eura. U ostalom, znam da se kod nekih u mašinama ne bi našle ni da koštaju 25 eura. Neki od vas dragih kolega nisu ciljne grupe.
Early adopters su uvek bili suckers. Jedino u G80 eri je early adopter bio winner.

Preterali su, ali bas preterali. GTX580 je isti po proseku testova u 1920x1080 (1% sporiji od 7950), sto mu doej isto. Jeste da GTX580 kosta 400eur, ali je to "zateceno stanje", tj. ta cena je i bila kad nije imao konkurenciju, ama bas nikakvu. Za 7950 dati 430EUR je malo bezobrazno posebno sto karta ima layout , kvalitet komponenti, velicinu GPU-a sve ostalo u klasi 250eur, pobogu onaj hladnjak na referentnoj karti vise odgovara nekom 5770 nego ovome!

- Evo u desetak radnji u evropi cena pala na 399€. I to tri sata nakon tvoje procene. Keep going.
- GTX580 je startovao sa PMC od 499$ ovaj 7950 startuje sa 449$ tako da ti je i ovaj argument invalid ;)
- Taj hladnjak koji pominješ (ovaj, ovaj) je hladnjak najsličniji onome sa HD 5850 i sa vapor chamber tehnologijom i koji, koliko vidim u testovima, odlično hladi karticu koja ima slične termalne karateristike kao i pomenuta.

Znam ja da AMD hoce da naplati sto bolje sto moze, ali za mene je ovo jedan i samo jedan znak... uzmi sta mozes dok Kepler ne dodje, jer posle neces prodati ni 7970 za vise od 250eur jer NV "middle range" karta koja menja GTX560Ti treba da bude 20% jaca od GTX580, a "mid" karta je uvek, ali uvek bila u zoni 200-250eur.

Za ovo boldovano te držim za reč ;)

DZaba i OC, sa 800 na 1100.... to je + ali to NIJE NOMINALNI TAKT.

Overklok za neke nikada nije bio bitan kod AMD/ATI kartica ali je zato bio postulat GTX460 serije koja se uvek spominjala kao kartica koja se mora kupovati i pored bržih i povoljnijih kartica konkurenta jer se, jel, bolje klokuje, a to je jedino bilo bitno i niko ih nije ni vozio na "niminalnom taktu".

Nazad
Vrh Dno