Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Nesto mi se ne dopada ono sto sam procitao u tekstu na benchu....moze jos neki utisak iz prve ruke ?

Ok. Hvala.
A sto se tice baterije, neki ljudi po netu kazu da im baterija traje duze od kada su je formirali (kao sto smo radili za stare Ni-MH baterije). Ako hocete, probajte, ne moze da skodi :)

Nesto mi se ne dopada ono sto sam procitao u tekstu na benchu....moze jos neki utisak iz prve ruke ?

Ima nesto konkretno da te zanima? :)

Displej je vrhunski, citanje bilo cega je pravo uzivanje
Brzina svega sto radi je trenutna
Ja dosta koristim google kalendar i u privatne i u poslovne svrhe i on je bas lepo odradjen i lepo radi

Nisam probao gps jos uvek, ne znam ni koji softver da skinem da podrzava njegovu rezoluciju?

@dr.sonic
Ja ga punim celu noc, 7-8h al' videcemo, mozda ga i ostavim nekad po 12-13...

Poslednja izmena:
Mene zanima :)
Odgovorio mi je Gizmo, ali ajde i tebe da pitam. Da li uspevas da napravis ostre slike pri svakodnevnom radu (slikanju), bez nekog preteranog namestanja i umirivanja ruke?
Posto si vec rekao da ti je displej vrhunski, pretpostavljam da onda nemas nikakave linije po njemu, fleke, cudne boje i slicne defekte?
A sto se tice baterije, izgleda da je stvarno softverski problem, tako da se nadam da ce to uskoro srediti.

Za kameru nemam pojma, imam aparat od vise hiljada eura, pa kako god da okrenes slike sa telefona mi nisu zadovoljavajuce ni na jednom telefonu. :)
Na displej nemam ama bas nikakve zamerke, ni na sliku ni na osetljivost, to radi savrseno, cak mi se sad svidjaju i ovi softverski dugmici koji mi prvo nisu ulivali poverenje.
Zakljucavanje/otkljucavanje isto, na desireu mi se cesto desavalo da otkljucam pri vadjenju iz dzepa ili da se javim ili prekinem vezu, ovde je to jako lepo reseno i nema tih problema.

Evo sad sam probao malo kameru u ok osvetljenoj sobi, sta znam, meni ovo ima poprilicno suma i velika je kompresija (ili los objektiv ili najverovatnije oba) tako da to za moj ukus nije zadovoljavajuce, ipak preferiram aparat za to.
Al' svakako je bolja nego na desire-u.

I mislim da bi bolje bilo da su napravili hardversko dugme za kameru

Inace iznenadio sam se koliko dobro fokus radi

Ima nesto konkretno da te zanima? :)

Khm ajmo ovako, skines ujutro sa punjaca tel, koristis normalno (bez heavy internet-a) dakle pozivi, poruke, po malo surfa, po neka slika itd...da li moze do uvece da izdrzi?

Dalje, za kameru si vec objasnio i to mi se ne dopada :) (manje-vise slike koje ja slikam su u zatvorenom prostoru pri uobicajenoj dnevnoj svjetlosti...kad je vedar dan i dosta svjetlosti i SE k750i pravi super fotke :(:( )

Da li ti je problem, sa ergonomske strane, duze koriscenje/drzanje telefona posle Desire-a? Tipa pola sata-sat surf ili igranje neke igre?

Kakva je data konekcija i koje brzine postizes? (znam da dosta zavisi od tvoje lokacije i operatera ali me svejedno zanima)

Eto, to je na prvu loptu sve sto me zanima...Sta znam, ima li nesto da ti se nije dopalo kad si prvi put uzeo tel u ruke?

Hvala na odgovorima. Ma ne trazim ni ja da mi telefon zameni aparat, nego cisto da mi slike ne ispadnu mutne kada slikam jednom mesecno :)

Pa ako moze da se naruci, eto resenja za bateriju...ja sam sada na Wave 1 koji isto ima 5 megapiksela kameru koja sasvim solidne slike pravi, nekada zna da iznenadi, pa cisto sumnjam da je ova na Nexus losija, mislim da su iste, zato je video na Nexus-u jaci...

Hteo bih samo da napomenem nesto za buduce kupce ovog telefona, preko operatera dolazi sa 16GB interne memorije (ako je tacan podatak na sajtu), dok se online moze nabavati verzija od 32GB kod nas, pa ne znam kome, i koliko je bitno ovo zbog nedostatka microSD kartice na njemu.. :)

Hm, koliko ja znam trenutno je jedini model sa 32gb onaj americki sa 4g, dok se gsm varijanta jos nije pojavila.

Ne mozes. Verizon ne koristi gsm mrezu, nego CDMA i LT, tako da ne bi radio ni na jednoj nasoj mrezi. Ako ti nije hitno, sacekaj jos par nedelja i trebalo bi da se pojavi i gsm varijanta sa 32gb.

Naravno da mi nije toliko, a ne bih uzimao preko operatera. Hvala na informaciji.

U vipu ga ima, mene interesuje hoce li ga biti u telenoru, pa taman kad mi istekne sadasnji ugovor da produzim sa Nexus-om, eventualno bas sa Motorolom Razr?

Ne znam sta da ti kazem. Oni nisu imali ni nexus s, mada sa druge strane sada imaju Note. Kada sam ja isao da ih pitam cim su dobili Note (a to je bilo pocetkom decembra) da li ce bobijati novi Nexus, zena u radnji mi je rekla da je to sto su tada imali ponuda za sledeca 3 meseca, tj do februara ili kraja februara. Mozda ga dobiju tada, ali bolje njih da pitas.

U sustini meni ugovor istice krajem septembra, do tada imacu preglednu sliku svega, cena, ponude, ko zna sta sve izadje dotle, mada sve novije bice skupo za mene, a ovo sto je sada u ponudi bice garant malo jeftinije a nadam se i da ce ostati u ponudi dotle, pa u obzir su mi Nexus najvise zbog cistog Androida, pa posle tek S2, Note mi je ipak prevelik, mozda Razr ali nisam nesto toliko odusevljen, ovo ostalo S3 kad izadje i drugo bice preskupo, maltene kao da je van operatera kupljeno... :)

Poslednja izmena:
Ali uvek,apsolutno uvek ce biti takvih situacija. Ako se vodimo time nikad ne bi ni kupili telefon,zauvek bi bili u mrtvoj petlji cekanja onog pravog :)

Znam, ali ipak je bez veze da ja dam 400e danas, a oni za nedlju dana izbace isti telefon kao moj samo malo bolji :)
kupicu ovaj pa sta bude, sreca prati hrabre :)

Kupi, svakim danom sve vise verujem da se neces pokajati :)

Evo sad cu da okacim fotke baterije od juce, da l' sam ja to prvi dan lose merio ili sam ga necim opteretio ili ne znam sta je, al' ovo je drasticno bolje:

Galaxy-Nexus-battery-1.png

Galaxy-Nexus-battery-2.png

Punio se preko noci, od 9 do 1 je bio aktivan
Ne znam tacno koliko 3g trosi bateriju, al moguce da je i do toga, prvi dan mi je bio ukljucen 3g ceo dan, a juce kad sam testirao bio je ukljucen samo 3-4h i ukljucio sam opciju "use only 2g networks"
Wifi je radio veci deo dana i slusao sam neku audioknjigu bar 4h. Displej na maksimalnoj osvetljenosti.

Poslednja izmena:
Khm ajmo ovako, skines ujutro sa punjaca tel, koristis normalno (bez heavy internet-a) dakle pozivi, poruke, po malo surfa, po neka slika itd...da li moze do uvece da izdrzi?

Da li ti je problem, sa ergonomske strane, duze koriscenje/drzanje telefona posle Desire-a? Tipa pola sata-sat surf ili igranje neke igre?

Kakva je data konekcija i koje brzine postizes? (znam da dosta zavisi od tvoje lokacije i operatera ali me svejedno zanima)

Eto, to je na prvu loptu sve sto me zanima...Sta znam, ima li nesto da ti se nije dopalo kad si prvi put uzeo tel u ruke?

1. za bateriju upravo napisah, radio sam tako kako si rekao (izvinite za velicinu slika, zaboravih koliku ovo cudo rezoluciju ima :d )
2. sad vise nije, navikao sam se na velicinu i mogu reci da mi savrseno odgovara, za surf je ekstra pogotovo
3. kako ovo da merim? Inace sto se tice kvaliteta signala, na Nexus-u je bas primetno bolji signal nego na desieru, koleginom xperia ili nekoj nokiji ne znam kojoj
u firmi smo svi na vipu i slab je signal u prostoriji pa smo morali da izlazimo napolje da bismo razgovarali, sa nexusom radi savrseno sto me bas odusevilo! ovo je mozda najveci plus telefonu koji sam otkrio.

e da, sam touch screen je daleko daleko bolje uradjen nego na desire-u, posle ovoga mi dizajr dodje ko neka neosetljiva smirgla :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno