Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Rekli su da ipak neće biti zvaničnog ICS-a. Ovaj CM9 je verovatno i bolji nego što bi oni uspeli da sklepaju.

Ima tu još posla: potrošnja baterije, slabiji signal, drajveri za kameru i radio, eksterna memorija nije vidljiva za većinu programa...

Ne znam, ja imam MIUI mintberry i nešto mi se ne vraća na zabagovani teamhacksung ICS... Pogotovo zbog baterije, stvarno dugo traje...

Ima tu još posla: potrošnja baterije, slabiji signal, drajveri za kameru i radio, eksterna memorija nije vidljiva za većinu programa...

potrošnja baterije: da
slabiji signal: ne (kod mene je čak i bolji, pisao sam o tome i ranije)
drajveri za radio: da
drajveri za kameru: i da i ne (sasvim zadovoljavajuće)
eksterna memorija nije vidljiva: ne (nisam još naišao na takav problem)

Pa evo mvideo player kada mu daš da skenira video sadržaj, uopšte neće konstatovati karticu

Na ICS-u je kamera vrhunska - kao na stock romu. Jedino što scene modovi još ne rade.

Ne znam kako je vrhunska, kada dosta zavisi od osvetljenja, često zna da pukne ili se zaglupi... I kao da ima neki lag.

Ne znam kako je vrhunska, kada dosta zavisi od osvetljenja, često zna da pukne ili se zaglupi... I kao da ima neki lag.

Možda pre builda 14, od njega kamera je perfektna, nema više laga u tamnijim uslovima.

Koristim battery monitor, cisto zbog widgeta, ali mi non stop pali upozornja kao temp baterije je 40 stepeni, pocne da pisti, znam da moze da se iskljuci, ali nzm da li je ta temp normalna, naravno to se desava samo kad ga dugo drzim u ruci..

Sasvim je ok kamera na Mintberry ROM-u... Btw, pokupio sam jednu ideju sa xda :D

431433_3174592610881_1447543397_33102038_935894617_n.jpg

Da li se moze naci cela maska, ne samo poklopac i koliko je komplikovana zamena kompletne maske ili je upitanju princip zabica? Otisla je lajsnica, rub telefona sa prednje strane pa bi menjao!

baksuz :wall::lupko: ....

Pao mi je telefon direktno na staklo i naravno staklo je prslo. Telefon radi normalno i touch i sve ostalo samo sto su bas velike ove naprsline od pada. E sad, mene zanima jel se moze zameniti samo staklo posto sam negde citao da je to zalepljeno sa ekranom i da moze samo u kompletu da se kupi spakovano sa displejom i sensorima za touch? I koja bi cena bila samo za zamenu stakla ili pak ove druge nepozeljne opcije?
Eee, kakve je sve salto mortale okrete radio i po stepenicama i cemu ne sve pa mu ne bi nista, al dokrajci ga pad sa metar visine :) ...

Pozz :wave:

Msm da moze da se zameni samo digitajzer, valjda se tako kaze, to je ono staklo iliti touchscreen.. Ako gresim neka me ispravi neko, koliko shvatam tebi je ekran ok, ali je fljusnulo staklo...

Da da, ekran je ok dok je staklo skroz prslo. Koristim fon normalno ali sve sam prste isekao od nekih mikro parcica stakla :D . Moracu pod hitno da ga menjam. Nadao sam se da moze samo staklo bez displeja da se zameni. A ako mora celo ***, nije 90 evra smak sveta :) ... Danas cu malo da prosetam po servisima pa da vidim sta mi je ciniti.
Pozz :wave:

Ne postoji odvojeno da se kupi touchscreen bez LCD. A AMOLED LCD su najskuplji za zamenu posto su bas skupi.

16 000 košta zamena u BG Electronic, menjao drugar.

2 pitanja:

Da li je izašao neki port ICS-a na SGS Plus?

Da li je tačna ona vest da će Samsung pružiti podršku za SGS u vidu neke "lite" verzije ICS-a?

Ja dobio juce odgovor od BG electronic da je "oko 18500 za vas telefon" ... izgleda poskupelo... *** kad je sve to slepljeno pa mora komplet da se menja....

@ petar pan

ako ti nije tesko pitaj drugara gde je to odradio za 90e, ako moze neki kontakt radnje ili nesto ... bio bih ti zahvalan :)

Zamenu displeja je odradio u Kraljevu,a posto vidim da si iz L.A ne znam koliko ti je to blizu(mozda da im posaljes).Rekao mi je kako se zove servis pa ako ti to znaci mogu da ga pitam ponovo posto sam zaboravio :lupko: Mada mi rece da je na N.BGD negde pitao i da su mu rekli cenu 105e.

Poslednja izmena:
Ok hvala ti al nema potrebe. Naci cu ovde negde servis. Posto koliko shvatam u BG elektronik je kao "original" jer su ovlasceni servis i tako to pa je zato skuplje a po ovim manjim servisima je verovatno sa ebay-a pa je zato ta cena. Nadam se samo da ako uzmem ibejac varijatu da nece biti neki defektan primerak :) ...

@neon666, moguće je zameniti samo touch, a moguće ga je i kupiti posebno za ~20€ u srbiji, tako da sa zamenom ne bi trebalo da je više od 30...

usput ako neko zna gde kod nas ima bela maska cela sa kućištem ili ako neko može/hoće da je poruči od preko neka prijavi :)

Poslednja izmena:
^^ wtf!!! Nemoguce da je toliko.. auuuu Dodje mi da mu stavim pancir!

Ako se dobro secam chainfire ili supercurio je platio oko 300 i nesto jura za SGS2 :)

Sent from my Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Ima na Deal Extreme nekoliko modela zaštite za leđa , i svi su po 2-3 dolara. Neko je pitao ranije u temi.

Poslednja izmena:
sorry što ulećem ovako, možda je skoro bilo rečeno
- koji lagfix je trenutno aktuelan?
- koji official GB instalirati?

Hvala unapred

Nazad
Vrh Dno