Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar 🙂 Mozda malo mracniji nego sto bi trebalo 😀 mada mi se svidja obrada a i kadar.

hvala hsv...meni se nekako svidela da bude ovako tamnija 😀

@igor88, dzonihsv

Ако сте користили софтвер за дораду фотографија, требали сте мало поправити геометрију, боду очи неправилности... Ако нисте у могућности да ухватите прави кадар, слободно ''пеглајте''...
Погледајте мост што га услика unique93.

Ja sam geometriju i popravljao. A kod ove sa tankerom je geometrija takva zbog veoma širokog ugla slikanja. Tu sam jedino mogao da malo popravim vertikalnu geometriju i to je to, ali fotka ne bi bila dinamična kao što je sada.

Ako si mislio na nešto drugo, daj primer da vidim. 🙂

Мислио сам баш на танкер, много ми ''цури''. Ево у пар кликова (ниска је резолуција али се види на шта сам мислио):

А ево и Игорове:

Poslednja izmena:
Da, da, vertikale. Hvala!

Međutim, istini za volju, iako fotka nije 100% geometrijski ispravna (a to u fotografiji nije pravilo, već je više smernica), prvobitna geometrija mi je zanimljivija i privlačnija za oko.

Poslednja izmena:
😀 Kad vas slušam sa tim geometrijama, tek onda shvatim koliko ne znam :d

Nije to nikakva svemirska stvar, samo ispravljanje distorzije koja se može naći na nekim aparatima/objektivima (u manjem ili većem obimu). U principu, kako vidiš neku stvar u stvarnosti, tako treba da bude i na fotki, pa postoje razni alati za ispravljanje distorzije (u Photohop-u > Filter > Lens Correction), neki drugi program > neka druga opcija, itd. 🙂

dzoni...meni se bas svidja kako je ispao ovaj tanker...jel ovo neka panorama, ili tako nesto? 😀

Vertikalno-horizontalna panorama - 6 fotki spojeno. 🙂

1 2 3
4 5 6

Alister...hvala 😀

Dzoni...u kojem programu spajas panoramu? 😀

Мислио сам баш на танкер, много ми ''цури''. Ево у пар кликова (ниска је резолуција али се види на шта сам мислио):

А ево и Игорове:

Fotofrafija je netaknuta niti obradjivana. Tako da nisam je ni takao sto se izgleda tice, a ni ne volim nocne fotke da diram 🙂

Poslednja izmena:
Evo ove malo je jaca ekspozicija ali i jaka je svetlost bila,a ja sam zeleo dubinu da izvucem i ove oblake gore pa sam dao sve od sebe da izvucem max od svega po malo 🙂))

Dajte malo ove zimske idile. 🙂

Kad sam se najmanje nadao, uletela bubamara u sobu 😀

stavio sam difuzer na aparat, okrenuo objektiv i uradio par fotki... 😀

_DSC8822.jpg

_DSC8821.jpg

_DSC8819.jpg

_DSC8803.jpg

_DSC8843.jpg

_DSC8839.jpg

_DSC8828.jpg

:wave:

Treca i sesta obaraju sa nogu. Vrhunski.
@Igor88 Pa ajde sta cekas 🙂

Unique, au sta radi aparat 😀
jbl, drugu i trecu izdavaj a cela serija je odlicna. Gde je ovo, barustina neka, Carska bara? Ecka? 😀

Aa 😀
4. i 6. su me mnogo podsetile na Carsku baru 🙂

😀

http://www.dodaj.rs/f/3i/Po/4oVbnrgm/*******-lik.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno