Šta je novo?

HP ZE5500 HELP GREJE SE!!!

• Začetnik teme Začetnik teme igor88
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

igor88

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2009
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ultra 9 285k
Matična ploča
Asus Rog Strix Z890 F Gaming
RAM
96GB @6400 CL32
GPU
4060TI
Storage
2TB 990Pro/10TB HDD
Miš & tastatura
Asus Rog SpathaX i Scope RX
Laptop
HP 830 x360 G11
Tablet
iPad Pro M2 11''
Mobilni telefon
iPhone 17 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovako ljudi laptop majke se greje poprilicno a samim tim i znatno koci iliti secka u radu... Dakle Konfiguracija je Intel P4 @2.3 768 Ram- i neka ati kartica . Sve u svemu procesor dize temperaturu i do 54stepena kao i sama ploca... nikako ne kapiram zasto kuleri su cisti izduvavao sam ih kompresorom kao i ostale masine do sada ali ova masina je znatno bucnija i znatno toplija. Primetio sam da se greje najvise kod dela za ram memoriju tacnije poklopac rama je naj topliji... Zna li iko kako da resim ovo jer nelogidno mi je da zabada masina fine konfiguracije a OS je tek reinstaliran... Hvala unapred

Ako ide do 54 stepena pod maksimalnim opterecenjem budi srecan, jer to uopste nije visoka temperatura za laptop. Jesi li izmerio temperaturu grafike pod opterecenjem takodje i kolika je? To sto secka u radu tj koci, mirise mi na hard disk sa bad sektorima..mada moze biti i memorija.. Mozda je na gornjoj strani ploce iznad memorije u blizini, graficki chip, pa je zato vruc u predelu poklopca od memorije.

Druze hvala na odgovoru temp varira od 48 do 54 nije isla preko pregledao sam HDD nema bad sektora e sada dal je do rama ne znam traze mi 1000 din za DDR1 512 ram... vec sam jurio ram da zaokruzim na gb...

A mozda prvo da ispitas memoriju pre nego sto kupis novu? Pretpostavljam da imas jedan modul od 512, a da je drugi 256mb. Ja bih prvo probao laptop sa svakim modulom posebno, pa ako i dalje koci onda ako moze odradi testiranje memorije. Imas razne programe za testiranje memorije koji rade iz dos-a, trenutno mi pada na pamet Memtest, Gold Memory...

Hm videcu ne koci toliko koliko je sav usporen iskreno cenim da proc koji je @2.3 ne bih smeo da bude usporen na fresh installed os pogotovu XP inace legalan.... proc ima oscilacije od 1.100 do 2.290 MHz no kapiram da je to zbog ustede energije i ne verujem da se zbog toga os dize minut ipo a gasi isto toliko... Pritom kada pustam npr film iz nekog foldera moram da sacekam da bih mogao isti folder da ugasim... smesno ali istinito i to me opako buni . Mozda je to normalno za xp zaboravio sam na win 7 sam od RC1 dakle 3 godine ali cini mi se da nije tako bilo sa XP-om... probacu ram module ovih dana .

Poslednja izmena:
Pozdrav ne zelim da otvaram novu temu,treba mi pomoc oko GPU driver-a za winxp dakle skinuo sam driver sa officijalnog sajta,ali racunar radi katstrofalno,filmovi koce rad na internetu isto usporen (na zahtevnijim stranama ala FAcebook) dakle zna li neko u cemu je problem proc je @ 2.3 mada se sam downclockuje na 1.7 u stanju mirovanja. Moze li mi neko pomoci oko ovog "usporavanja" racunara,sta treba da mu odradim i pogledam. da napomenem OS je relativno nov SP3 xp pro ,dal da rusim os ponovo i probam sa legalnim xp-om?

Prvo proveri šta se pokreće sa palenjem računara. Gomila nepotrebnih programa zauzima memoriju i opterećuje procesor.
probaj iz msconfig-a da isključiš sve sem antivirusa i drajvera (može i iz CCleaner-a).

Prvo proveri šta se pokreće sa palenjem računara. Gomila nepotrebnih programa zauzima memoriju i opterećuje procesor.
probaj iz msconfig-a da isključiš sve sem antivirusa i drajvera (može i iz CCleaner-a).

Cist kao suza radim to redovno startup cist kao i sami servisi. def je proglem do Drivera za GPU jer i filmovi seckaju iz NN razloga :-D

Nemam edit opciju pa se unapred izvinjavam adminima. Ali evo sada sam na tom racunarcicu i evo kako stvari stoje:

dakle pod opterecenjem radi na 2.2xx a u stanju miroanja 1.59 kako da odradim da radi konstantno @ 2.2 U BIOSU nema podesavanja proc-a a xp i pod opterecenjem prijavljuje od 1.1 do 1.59 kao na slici dole. Pa ako neko moze da mi pomogne oko problema bio bi mu zahvalan 🙂

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    41.8 KB · Pregleda: 38
  • 2.JPG
    2.JPG
    72.3 KB · Pregleda: 36
Nazad
Vrh Dno