Šta je novo?

Problem sa Win 7

veljko89

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2009
Poena
154
Pozdrav ljudi!

Imam problem sa zamrzavanjem svega na Win 7ici.
Ovako, desava se par puta dnevno, obicno prvi put cim pocnem nesto da radim na racunaru, tako sto sve odjednom postane Not Responding, slika izbledi i mogu jedino misem normalno da upravljam.
Da kazem i sta sam sve pokusao od popravki, da vam bude lakse:
-reinstalirao sistem (probao i 32-bitnu i 64-bitnu verziju)
-pokusao sa TU Utilities (sa nadom da ce pronaci neku gresku u registrima)
-pokusao sa HD Sentinel (mozda ima bad sectore - rezultat je bio 0 bad sectors)
-pokusao sa zamenom ATA kablova (jer sam procitao da i to moze da bude problem)
-cuo sam negde da moze da bude problem i sa RAM memorijom, pa sam pokrenuo Windows Memory Diagnostic, i nije prijavljivao greske.

Ako je neko imao slican problem, i nasao resenje bicu zahvalan ako kaze.

Moguce da postoji neki nesklad u konfiguraciji, pa mozete i to pogledati.

Unapred zahvalan.
Pozdrav!

proverio, bile su nenormalne, pa sam zamenio pastu na kuleru, i sad su ok... al se isto sve desava i dalje, samo sto mi se cini da mozda malo krace traje...

Ja sam imao sličan problem koji je izazivao neispravan hard disk. Windows pri pregledu diska nije prijavljivao bad sectore ali kada pokušam da pristupim određenim podacima na disku kompjuter se skroz blokira i onda mogu ili da ga restartujem ili da čekam 15ak ili više minuta da se vrati u normalu a ponekad ni posle pola sata nije reagovao na komande tako da je restart bio jedino rešenje. :)

E sad ovo kod mene nije bio sistemski disk tako da mi nije pravilo previše problema a kod tebe možda jeste...

ne bih rekao da je do firewall-a, jer se iste stvari desavanju i u safe mode-u, kad on nema mrezu...

jeste sistemski disk, al je prosao kroz hd sentinel, mhdd i western digital neki test, i nije prijavio ni jedan problem, ni jednu gresku u pristupu, ni jedan bad sector...

Poslednja izmena:
@veljko89

Proveri da li se podiže mnogo procesa sa sistemom. Recimo meni se to dešava skoro svaki put kad pokrenem Operu i raspitivao sam se ali se niko nežali na taj problem

jeste sistemski disk, al je prosao kroz hd sentinel, mhdd i western digital neki test, i nije prijavio ni jedan problem, ni jednu gresku u pristupu, ni jedan bad sector...

Ok, ne kažem da je sigurno do diska nego samo da obratiš pažnju... :)

Koliko vidim, procesor ti je na defaultnom kloku, sto znaci da tempovi u zivotu ne bi smeli da budu veliki. BTW, sta znaci "nenormalna" temperatura? Jesi li ga posle menjanja paste provukao kroz Prime ili LinX? Doduse, ovaj pasus...

tako sto sve odjednom postane Not Responding, slika izbledi i mogu jedino misem normalno da upravljam.

...meni opasno smrdi na grafiku. Jesi proveravao temp na doticnoj? Kako se ponasa u igrama ili tokom 3D marka? Testiraj i memaru sa Memtest86+, za svaki slucaj...

@ Kritika pokrene 35 procesa, sto je neki minimum za 7icu... sredio sam mu startup... a koristio sam i 32bitnu operu, i s njom se tesko oporavljao kad zakuca....

@Vuk_pa za intel je nenormalna temperatura sve preko 65, al on je terao i na 90 i nesto... provlacio sam kroz oba, i dok je miran radi na 50 stepeni max, kad rade linx ili prime tera opet na 90...
Memtest86+ sam odradio, nije prijavio ni jedan problem... e jos ostaje graficku da pregledam... javljam za rezultat.

temperatura grafike je tu oko 50 stepeni u stand-by, kad potera neku igru dodje do 62-63...

e sad, slucajno sam na gigabyte-ovom sajtu nasao da memorija nije u listi podrzanih ddr3 memorija na 1333mhz... jel moguce da je ovo resenje?
(da napomenem, radio je od prilike godinu dana normalno, pa su poceli ovi problemi)

Malo je verovatno

Ja tipujem da zabada jer se procesor pregreje. E sad zasto se procesor pregreva to je drugo pitanje. Si pipao kuler rukom kad teras prime/linx? Ako je vreo, onda bar mozes senzor na ploci da iskljucis kao krivca, pa da pokusas sa drugim kulerom. Posto mi se te temperature cine velikim za default klokove.

Pokasi EIST i ostale *******cije kao na prilozenoj slici :p

Prilozi

• 20120113_1094224.jpg
    20120113_1094224.jpg
    305.6 KB · Pregleda: 61
Ja tipujem da zabada jer se procesor pregreje. E sad zasto se procesor pregreva to je drugo pitanje. Si pipao kuler rukom kad teras prime/linx? Ako je vreo, onda bar mozes senzor na ploci da iskljucis kao krivca, pa da pokusas sa drugim kulerom. Posto mi se te temperature cine velikim za default klokove.

procesor ne menja temperaturu kad zabode, ni grafika...

primetio sam da kad krene da se oporavlja od not responding, da se cuje hard, kao da iscitava nesto iz njega...

Pokasi EIST i ostale *******cije kao na prilozenoj slici :p

pogasio, javljam kakav je rezultat...

Imas li nekog da pozajmis memoriju, cisto da vidis kako ce se ponasati sa drugim modulima? Bilo bi jos bolje kad bi imao nekog sa slicnom konfiguracijom, jer je menjanje hardvera, deo po deo, najsigurniji nacin da se utvrdi gde je kvar.

@Vuk_ ne mogu da nadjem... znam da je to najlaksi nacin...

@najj nisam nikada radio update, ako bi mogao da objasnis ukratko... :)

@Vuk_ ne mogu da nadjem... znam da je to najlaksi nacin...

@najj nisam nikada radio update, ako bi mogao da objasnis ukratko... :)

Ukratko prvo skini zadnji bios stavi ga na flesku pa onda restartuj komp i kad ploca krece da bootuje klikci end i onda ce ti uci qflash onda update bios from drive :)

sve uradio kako si rekao, napravio bootabilan fles, ubacio bios, al mi u qflash-u kaze no drive found...

sve uradio kako si rekao, napravio bootabilan fles, ubacio bios, al mi u qflash-u kaze no drive found...
Napravi bootablni usb kao na slici onda prekopiraj autoexec p55ud4 FLASHSPI na flesku i restartuj komp i bootaj sa usb krenuce sve automacki nediraj nista dok ne zavrsi:)

Prilozi

• ovako.jpg
    ovako.jpg
    64 KB · Pregleda: 45
  • HPUSBFW.rar
    366.2 KB · Pregleda: 19
  • win98 startup files.zip
    806.8 KB · Pregleda: 17
hvala na objasnjenjima :) uradio sam sve, al i dalje ne pomaze... polako ostajem bez ideje...

Po meni simptomi ukazuju na napajanje. Probaj sa drugim.

Imaš li na to mračunaru neku linux distribuciju ili neki drugi operativni sistem da vidiš kao se on ponaša jer svi testovi hardvera prolaze što ostavlja sumnju na softver

Po meni simptomi ukazuju na napajanje. Probaj sa drugim.

nemam nista od hardvera sta bih mogao da zamenim, i da probam sa drugim...

Imaš li na to mračunaru neku linux distribuciju ili neki drugi operativni sistem da vidiš kao se on ponaša jer svi testovi hardvera prolaze što ostavlja sumnju na softver

toliko me nervira da sam razmisljao da podignem xp, al bih onda morao da formatiram ceo hard... jel bi mi znacilo nesto da pokrenem virtuelnu masinu za ubuntu?

I ja isto stavrno neznam sta bi moglo biti osim gremlina :p

gremlini ili liliputanci, trece opcije nema! :)

jedan mali update...

probao sa drugom memorijom, doduse isti proizvodjac i takt, i rezultat je isti, opet zakucava... nadam se da ce biti od neke pomoci...

Ako mnogo maguje osnovni sistem onda može da baguje i virtuelna mahine. U svakom slučaju valjalo bi isprobati

Vrh Dno