Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Gdin_M

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
605
Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Evo ovako, posto je ovo cesta tema na dosta foruma, verujem da bi imala i neku prikladnost u ovoj bench clubbing sekciji pored postojecih tema o aktivnostima korisnika bencha.

Obavezna pravila postovanja (posto se teme o filmu neslavno zavrse):

- krace ocenjivanje filma, moze brojcano, moze u par kracih recenica a naravno moze i kombinovano oba, ako neko zeli da docara zbog cega takva i takva ocena;

- bez ikakve siroke diskusije o filmu, dakle, moze jedan ili eventualno 2 odgovora na neciji post i neka se zavrsi na tome, sve ostalo se brise ili eventualno kaznjava od strane moderatora;

Pravila su obavezna i ko zeli da postuje neka ih se pridrzava da se tema ne bi ugasila kao druge, a verujem da bi vecina volela ovakvu temu.

Evo da prvi postujem:

Tropa de Elite 2 - 8/10 Odlican film, dosta uznapredovana verzija prvog sa realnim temama i motivima koji stoje iza svog nasilja i korupcije.
The Conspirator - 7/10 Vrlo dobar film, ideja o osveti i slepoj pravdi sistema koji nema smisla kada se kreatori njegove ideje nekome zamere i zigosu ga.

Mislim da imbd ili rottentomatoes linkovi moraju da budu obavezni.

Drive - 8/10, dobra muzika i atmosfera, ljubiteljima Tarantitovih filmova ce se sigurno dopasti
A Separation - 9/10, iranska drama, film godine po Ebertovom misljenju
Midnight in Paris - 8/10, Vudi Alenov novi film, bice zanimljiv pre svega ljubiteljima umetnosti, zanimljiva radnja i (meni) iritantni glumci(Wilson, McAdams i Carla Bruni) uz odlicnu epizodnu ulogu Adrien Brodija
Contagion - 7/10, Soderbergova drama, zanimljiva prva i nesto losija druga polovina filma
Melancholia - 9/10, za mene film godine(mada, tesko da sam objektivan kada se radi o Trieru), nesto sporiji(dosadniji) pocetak i fenomenalan kraj

Poslednja izmena:
50/50 - 8.5/10 Lik saznaje da ima redak oblik kancera. Sanse za njegovo ozdravljenje su 50 prema 50. Uz dozu humora ovaj film prati njegov put i borbu sa opakom bolescu.

Poslednja izmena:
I Saw the Devil Korejski film.Serial killer (i sta sve ne) ubija devojku, za koju se ispostavlja da je verenica od agenta u specijalnoj vladinoj jedinici.On uzima slobodno, par stvarcica s posla i krece u da ga trazi, ne bi li se brutalno osvetio.Ali time samo zapocinje totalno ludilo...Maestralan film, surov,o ljudskom zlu od koga stradaju svi.Izasao je Blu-ray, sve preporuke.

Ja u ovakvim temama moram da se svadjam, tipa oko Drive-a i Melancholie, al necu :)

Poslednjih par dobrih sto sam gledao:

Priceless Francuski film, odlicna romanticna komedija sa sjajnom Audrey Tautou i likom sa najboljom facom za takve filmove :D (Gad Elmaleh)

The Ides Of March Solidan, predsednicka kampanja, Gosling, Clooney..

Novi Mission Impossible, onako, ok je..

Jedan od boljih filmova koje sam gledao u poslednje vreme

In Time - 8,5/10 - Malo me nervira ovaj Justin, ali film ima temu koja je tako lepo objasnila principe funkcionisanja današnjeg društva, sa radnjom smeštenom u budućem vremenu.

Evo da prvi postujem:

Tropa de Elite 2 - 8/10 ...

Mene je ovaj film oduvao. Cuo sam ranije za njega ali nisam ocekivao da ce biti toliko ispred retardiranih holivudskih akcija punih nerealnih situacija, lose glume izvikanih zvezda i glupavog scenarija. Ovde je bre sve na mestu, glumci otkidaju, rezija...Scena sa Rochom i Matiasom mi je sjajna. Mnogo bolji od prvog dela koji ipak treba odgledati zbog likova, ja sam gledao kontra, drugi pa prvi. Od mene svaka preporuka, 9.5/10 !!!

Mene je ovaj film oduvao. Cuo sam ranije za njega ali nisam ocekivao da ce biti toliko ispred retardiranih holivudskih akcija punih nerealnih situacija, lose glume izvikanih zvezda i glupavog scenarija. Ovde je bre sve na mestu, glumci otkidaju, rezija...Scena sa Rochom i Matiasom mi je sjajna. Mnogo bolji od prvog dela koji ipak treba odgledati zbog likova, ja sam gledao kontra, drugi pa prvi. Od mene svaka preporuka, 9.5/10 !!!

Ako vam se svidja Tropa de Elite pogledajte Cidade de Deus, takodje odličan brazilski film.

Zanimljivi predlozi,moracu da pogledam.
Bas od tih Shitwood filmova nisam pogledao nijedan film vec mesec-dva,toliko mi se smucilo sve... i naletim u mojoj arhivi na Das Boot - Directors Cut,koji sam pogledao pre nekih 5 godina...
Opet sam ga pogledao.Neverovatno realan,odlicna gluma....ma perfekcija,kao sto je rekao lik koji je ocenjivao: Ocena je 12 od 10

http://www.imdb.com/title/tt0082096/

poslednji odgledani filmovi su mi

MI4: Ghost Protocol - 2/10 - jedan od najgorih, najglupljih i najdosadnijih filmova koje sam ikad gledao u životu. još uvek ne mogu da verujem da sam morao da platim da bi ga gledao u bioskopu
Sherlock Holmes 2: bla bla bla (kako već ide taj podnaslov) - 6/10 - nije loš ali nekako sama priča nije dovoljno u tom duhu šerloka holmsa, fali misterije

htedoh večeras da pogledam the girl with the dragon tattoo ali ladno u areni rasprodali projekciju, što me je jako iznenadilo jer mi se bezbroj puta desilo da budem ili sam ili sa još dvoje-troje ljudi u sali.
e sad da li sam omašio temu ne znam, samo sam napisao koje sam zadnje gledao, ali svejedno sam dobio puno predloga čitajući prethodne postove tako da znam koji su mi sledeći ;)

Poslednja izmena:
Svakom svoje ko sta voli :)

Mission Impossible 4 - 9/10 - za ljubitelje holivudskih blockbustera - kome se dopao treci deo, ovo mu se nece dopasti, a oni koji su voleli drugi deo, ovo je pun pogodak

Sherlock Holmes 2 - 9/10 - mogao je biti za nijansu duzi

Sherlock Holmes 2: bla bla bla (kako već ide taj podnaslov) - 6/10 - nije loš ali nekako sama priča nije dovoljno u tom duhu šerloka holmsa, fali misterije

Ako hoćeš primetno interesantnije izdanje, obrati pažnju na BBC-jevu seriju - Sherlock. http://www.imdb.com/title/tt1475582/

Obzirom da sam već u offtopiku, ajde za nijansu da proširim temu, pa da pridodam i Arrested Development http://www.imdb.com/title/tt0367279/ Ovako nešto se zaista ne snima često: takva ekipa glumaca, potpuno blesavog humora i konstantnog zakuvavanja svih mogućih situacija... Ako priuštite slobodno vreme, apsolutna preporuka.

Izvinjenje za informacije nevezane sa samu temu, ali mislim da zaslužuje da se čuje za ove serije, ako je višak, nek ode u kantu. ;)

Sherlock Holmes: A Game of Shadows - podjednako dobar kao i prvi deo, samo sa nešto bržim tempom i malo više CGI divljanja :p ovo je samo malo drugačiji pogleda na Šerloka, ostali glumci rade OK posao, ali Robert Downey Jr. je ono što drži oba filma ,)

Battle Los Angeles - bolje nego što sam očekivao na osnovu negativnog hypea, klasičan primer holivudskog flicka koji se lako zaboravlja uz nekoliko zanimljivih ideja, pogotovo mi se sviđa što je priča prikazana iz ugla običnog grunta, a ne "visoke politike" i ludih naučnika, najveća mana je što fali više scena sa Michelle Rodriguez :banana:

The Thing (2011) - Karpenterov film je naravno bolji, ali ovo je ionako prequel koji me je jako prijatno iznenadio, najviše mi se sviđa što se reditelj trudio da ispoštuje što više stvari iz Karpenterovog filma

The Day the Earth Stood Still (1951) - smatraju ga klasikom, al' meni je bio nekako meh, epizode originalnog The Twilight Zonea na mene ostavljaju daleko jači utisak

Poslednja izmena:
Reel steal - mislio sam da i nije nesto, medjutim ispostavio se da je jedan od boljih filmova. Preporuka. :)

Gledao neke filmove juče, pa reko' da se upišem ovde.

Contagion - 7/10 http://www.imdb.com/title/tt1598778/
Mračna drama o širenju nepoznatog virusa, malo sporija, ali dobro. Splet ambicija, ljudskosti, straha, nije loše ako nema ničega drugog da se radi a pijete kafu od pola litre uz komp. Poučno na neki način.

The Ides Of March - 7/10 http://www.imdb.com/title/tt1124035/
Priča o liku koji pomaže guverneru u izbornoj trci za predsednika, ali da bi se ostalo u toj trci, sve u šta je verovao dolazi na ispit. Vrlo spor film, drama kao drama.

Real steel - 8/10 http://www.imdb.com/title/tt0433035/
Simpatično skroz, htedoh da gledam nešto i da jedem kokice, a dobio sam mnogo više. Rocky sa robotima, pravi film za klince, može da održi pažnju, jedan od retkih porodičnih filmova koje sam gledao u skorije vreme.

Law Abiding Citizen 8/10 http://www.imdb.com/title/tt1197624/
Pravo iznenađenje za mene, malo sam prespavao period iz 2009, ali mi je žao da ne pomenem, gledah ga juče. Odličan. Motiv je osveta i isterivanje pravde čoveka koji je "oštećen" od strane pravosudnog sistema. Kraj je vrlo diskutabilno rešen, ali je film ostavio vrlo jak utisak na mene jer se sve monstruoznosti na filmu nekako nameću kao neophodne i opravdane iz ugla "običnog građanina".

I 'ajd da me neko nauči da linkujem, da ne budem ovoliko glup i sledeći put.

The Ides of March
6/10 Zanimljiv film, vec je sve receno o njemu u postovima iznad.

Warrior
Ne bih mogao da ga ocenim, posto je film klasicni holivudski proizvod. Pun je klisea i to sve sa srecnim zavrsetkom. Medjutim tokom gledanja mi je bio bas zanimljiv....

Drive
7/10
Lepo snimljen film, odlicni kadrovi, dobra gluma... Vredi pogledati.

Colombiana
5/10
Luc Besson je bio ukljucen u pisanje filma, tako da se to i vidi. Ukratko, mala Kolumbijka posle ubistva porodice bezi za Ameriku, tamo odrasta u super ribu koja ume da ubija i resava da se osveti....

Da se nadovezem na pricu o Cidade de Deus, obratite paznju i na Cidade dos Homens

Poslednja izmena:
Kome se dopada ludački Guest House Paradiso u kojem dva opičena lika vode najgori "hotel" na svetu (8/10) nek potraži Bottom (nije film nego serija, nadam se da ne smeta)

Paul u kojem dva ljubitelja stripova i SF-a nalete na vanzemaljca u pustinji me razočarao (5/10), očekivao sam bolje.

Into the Wild je ok (6/10).

The Axis of Evil Comedy Tour (nije film nego nastup 4 stand up komičara) je dobar, ali samo ako baš dobro znate engleski jer prevod verovatno nećete naći. 7/10

Moon, SF o čoveku koji sam u jednoj stanici na Mesecu obavlja dosadan posao. Zanimljiv film, ali samo ako zanemarite nelogičnost koja po meni totalno kvari celu ideju filma (kako ubaciti spoiler?). 6/10

Inače, ne znam kako drugi ocenjuju ali za mene je recimo skala ocena
1 - neizdrživo loše
5 - nije mi žao što sam gledao, ali mogao sam i da propustim
10 - savršeno
ono između - interpolirajte :)

Poslednja izmena:
I 'ajd da me neko nauči da linkujem, da ne budem ovoliko glup i sledeći put.

Odeš u pun editor, napišeš ime filma, selektuješ mišem celo ime filma, klikneš na "link" ikonicu (11. po redu), "pejstuješ" (uh bre ima li neki razuman prevod ovog termina) link i gotovo.

Horrible Bosses [2011]
Odlicna komedija, kakve se danas retko prave. Nema kreveljenja i tinejdzerskih fazona, nego sve ima neku svoju pricu. Kao stare dobre komedije.. :d
Portir je ubica...* :D
Ocena od mene 9, cisto zbog toga sto jos ne znam koji bi film i zbog cega od mene dobio najvisu ocenu.

P.S. Za ostavljanje linkova ne mora da otvori pun editor, moze brzi, pa klikne na ikonicu zemaljske kugle i u prozorcicu koji iskoci pejstuje link... :)

* nije portir ubica, salio sam se... :)

Poslednja izmena:
Super tema. Drago mi je da je otvorena. Vec sam snimio par zanimljivih naslova koje cu nocas da odgledam na novom monitoru :D Samo nastavite da preporucujete.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno